iTunes: Vanliga frågor om visning och synkronisering av videor

Du kan spela upp videoklipp och synkronisera dem till iPad, iPhone och vissa iPod-modeller. På den här sidan finns svar på vanliga frågor om uppspelning av video i iTunes och på mobila enheter.

Dölj allt | Visa allt

Vilka är kraven för att kunna spela upp filmer, TV-program eller musikvideor i iTunes?

Du måste ha iTunes 9 eller senare för att komma till iTunes Store.
Obs! Du bör alltid ha den senaste versionen av iTunes som operativsystemet har stöd för. iTunes-kraven varierar med version.

Uppspelning av HD-video, en iTunes-LP eller iTunes Extras från iTunes Store kräver en 2,0 GHz Intel Core 2 Duo eller högre och 1 GB RAM-minne.

Filmer från iTunes Store (SD och HD) och TV-program (HD) kräver en digital HDCP-anslutning.

Vilka är kraven för att kunna spela upp video på mobila enheter?

Modellprogram för mobila enheter Generationer som har stöd för uppspelning av video
iPad Alla
iPhone Alla
iPod/iPod classic 5:e och senare
iPod nano* 3:e och senare
iPod touch Alla

* iPod Nano (6:e generationen) har inte stöd för videouppspelning.

Vilken typ av videoinnehåll fungerar med iTunes och mobila enheter?

iTunes:

Mobila enheter:

• Videoinnehåll köpt i iTunes Store.
  • Videor som har delats till iTunes med hjälp av QuickTime Player (Mac OS X 10.6 Snow Leopard).
  • Videor som har omkodats för iPod-enheter med QuickTime 7 Pro.
  • Videor som har konverterats till iPod med iMovie, Final Cut Pro och andra program. Se Exportera en film från iMovie HD till iPod för övningsexempel för iMovie HD.
  • Videopodcaster som har skapats för mobila enheter.
  • Videofiler, när iTunes-alternativet Arkiv > Skapa ny version > Skapa version för iPod eller iPhone har använts.
  • Videofiler, när iTunes-alternativet Arkiv > Skapa ny version  > Skapa version för iPad eller Apple TV (endast iPad och Apple TV).
  • Se nedan för mer detaljerade filmspecifikationer.
  • Hyrfilmer från iTunes Store (kräver iTunes 9 eller senare).

Vad skiljer köpt video från andra videor?

Videor köpta i iTunes Store har FairPlay DRM inbäddat i filen och ligger i ett format som enkelt kan synkroniseras till en enhet med videofunktion. Precis som med musik du köper i iTunes Store äger du de videor du köper. Du kan auktorisera upp till fem datorer som får spela dina köpta videor och du kan synkronisera videor till hur många mobila enheter som helst. En enhet kan innehålla köpt innehåll från upp till fem konton. iTunes tillåter inte att du lägger till data från ett sjätte konto till enheten.

Kan jag överföra mina DVD-filmer till iTunes?

iTunes och QuickTime Pro stöder inte import av DVD-filmer. DVD- och Blu-ray-inköp kan inkludera iTunes Digital Copy.

Hur visar jag en video i iTunes?

Läs Lägga till, bläddra bland och titta på video i iTunes för information om hur du visar videor i iTunes.

Kan jag synkronisera en egen video via iTunes?

Ja, så länge videofilen är i ett format som iTunes kan omkoda. Lägg till filen i ditt iTunes-bibliotek och skapa sedan versioner som är optimerade för din enhet genom att välja Arkiv > Skapa ny version.

Måste jag köpa QuickTime 7 Pro för att kunna skapa videoklipp?

QuickTime Player i Mac OS X 10.6 Snow Leopard kan dela videofiler till iTunes för synkronisering med iPod-enheten. För Windows-datorer och tidigare versioner av Mac OS X kan QuickTime 7 Pro även skapa videofiler som är kompatibla med iPod-enheter.

När du väl har installerat QuickTime 7.0.3 eller senare kommer de flesta program, som du kan använda till att skapa (exportera) QuickTime-filmer, att ge dig möjlighet att skapa videofiler som är optimerade för iPod-enheter. För Mac är exempel på dessa program iMovie och Final Cut Pro. Se Exportera en film från iMovie HD till iPod för information om hur du exporterar från iMovie HD. Efter att du har uppgraderat till gratisversionen av QuickTime 7.0.3 kommer alla program som använder exportfönstret från QuickTime att få det nya alternativet ”Exportera till iPod”. I iTunes kan du även skapa videoklipp som är optimerade för iPod, iPhone, iPad eller Apple TV genom att använda alternativen i Arkiv > Skapa ny version.

Kan jag visa iTunes-videor på en TV-apparat?

Absolut. Mer information om detta finns i artikeln iPhone, iPad, iPod: Stöd för TV Out.

Kan jag visa video-podcaster på iPod?

Ja, så länge videon har kodats på korrekt sätt för enheten. I annat fall kommer podcasten inte att synkroniseras. Följande iPod-enheter har stöd för videouppspelning: iPod touch, iPod 5:e generationen, iPod classic och iPod nano (3:e, 4:e och 5:e generationen). Läs mer om att hämta podcaster med en iOS-enhet

Kan jag visa film i widescreen?

iPad, iPhone, iPod touch, iPod nano (7:e generationen)

Ja, du behöver inte justera inställningarna på dessa enheter.

iPod (5:e generationen)

Ja, det finns en inställning för widescreen. (Välj Videor > Videoinställningar > Widescreen för att slå på eller stänga av funktionen.) Om du visar en widescreen-film när Widescreen-inställningen är aktiv kommer svarta fält att visas ovanför och under bilden. Om Widescreen-inställningen är avstängd när du visar en widescreen-film kommer filmen att beskäras till höger och vänster men inga svarta fält kommer att synas. Om du visar en film som inte har ett widescreen-format har inställningen ingen betydelse.

iPod classic och iPod nano (3:e generationen) eller senare

Ja, på iPod classic och iPod nano (3:e generationen) eller senare finns det en inställning för Helskärm. (Välj Videor > Videoinställningar > Helskärm för att slå på eller stänga av funktionen). Om du visar en widescreen-film när inställningen Helskärm är avstängd kommer svarta fält att visas ovanför och under bilden. Om Helskärm-inställningen är aktiv när du visar en widescreen-film kommer filmen att beskäras till höger och vänster men inga svarta fält kommer att synas. Om du visar en film som inte har ett widescreen-format har inställningen ingen betydelse.

Måste videon vara kodad på ett speciellt sätt?

Alla mobila enheter som iTunes kan synkronisera video till kan spela upp följande videoformat:

• H.264
    Filformat: .m4v, .mp4 och .mov
    Video: Upp till 768 kbit/s, 320 x 240, 30 rutor per sekund (fps), Baseline Profile upp till nivå 1.3.
    Ljud: AAC-LC upp till 160 kbit/s, 48 kHz med stereoljud.
  • MPEG-4
    Filformat: .m4v, .mp4 och .mov
    Video: Upp till 2.5 Mbit/s, 480 x 480, 30 fps, Simple Profile.
    Ljud: AAC-LC upp till 160 kbit/s, 48 kHz med stereoljud.

Nyare enheter kan även ha stöd för andra format. Mer information finns i den tekniska informationen.

Varför hör jag ibland ljud, men ser ingen bild och varför ser jag ibland bild, men hör inget ljud?

Om du hör ljud, men inte kan se någon bild ska du läsa iPod spelar upp ljud, men visar inga videor, filmer eller TV-program. Om du får bild men inget ljud, se För vissa exporterade filer spelas bild men inte ljud upp i iPod.

Kan jag bränna videor från iTunes Store till DVD?

Du kan spara dina filmer från iTunes Store på DVD-skivor som säkerhetskopiering (om du har en DVD-brännare som stöds) men skivorna kommer inte att gå att spela upp i en DVD-spelare.

Om du har rätt kabel kan videokompatibla mobila enheter användas till att spela upp innehåll på en TV-apparat.

Apple TV är ett annat alternativ för TV-apparater med widescreen och har ett antal olika anslutningsalternativ.

Senast ändrad: