Spara och redigera PDF-filer med appen Apple Books

Läs om hur du sparar PDF-filer, konverterar en webbsida till en PDF-fil och sparar ett e-postmeddelande som en PDF-fil i appen Böcker på din iPhone, iPad eller Mac.

Spara en PDF-fil i appen Böcker på din iPhone eller iPad

1. Tryck på PDF-filen så att den öppnas.

2. Tryck på Dela-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Svep åt vänster över appsymbolerna och tryck på Böcker.

En bild från iPhone som visar hur man sparar en PDF-fil i appen Böcker

Om du inte ser Böcker trycker du på knappen MerKnappen Mer, därefter på Redigera och sedan väljer du Böcker.

Spara en PDF-fil i appen Böcker på din Mac

1. Öppna appen Böcker på din Mac.

2. Klicka på PDF-filer under Bibliotek.

3. Dra och släpp PDF-filen från skrivbordet eller ett Finder-fönster till PDF-delen i appen Böcker.

Din PDF öppnas och sparas automatiskt i appen Böcker. Du hittar den sedan i ditt bibliotek. För att komma åt dina filer på någon av dina andra enheter ser du till att du ställer in iCloud Drive.

Läs mer om att importera och spara dokument i appen Böcker på din Mac

Konvertera en webbsida till en PDF-fil på din iPhone eller iPad

1. Öppna en webbsida i Safari.

2. Tryck på Dela-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Svep åt vänster över appsymbolerna och tryck på Böcker.

Om du inte ser Böcker trycker du på knappen MerKnappen Mer. Tryck sedan på Böcker under Favoriter eller Förslag.

Din PDF öppnas och sparas automatiskt i appen Böcker. Du hittar den sedan i ditt bibliotek. För att komma åt dina filer på någon av dina andra enheter ser du till att du ställer in iCloud Drive.

Spara ett e-postmeddelande som en PDF-fil på din iPhone eller iPad

1. Tryck på ett mejl i appen Mail.

2. Om du vill spara e-postmeddelandet eller e-posttråden som en PDF-fil trycker du på knappen Fler åtgärderIngen bildtext för denna bildlängst ned i verktygsfältet.

3. Rulla ned och tryck på Skriv ut.

4. Tryck och håll ned förhandsvisningen av mejlmeddelandet längst ned på skärmen. En större förhandsvisning öppnas.

5. Tryck på den större förhandsvisningen.

6. Tryck på knappen DelaIngen bildtext för denna bild och tryck sedan Böcker.

Om du inte ser Böcker trycker du på knappen MerKnappen Mer, därefter på Redigera och sedan på Böcker.

Din PDF öppnas och sparas automatiskt i appen Böcker. Du hittar den sedan i ditt bibliotek. För att komma åt dina filer på någon av dina andra enheter ser du till att du ställer in iCloud Drive.

Byta namn på en PDF-fil i appen Böcker

Du kan snabbt byta namn på PDF-filer som du har sparat i appen Böcker.

På en iPhone

1. Öppna appen Böcker och leta reda på PDF-filen i ditt bibliotek.

2. Tryck på knappen Visa åtgärderIngen bildtext för denna bild under PDF-filen och sedan på Byt namn.

På en iPad eller Mac

1. Öppna appen Böcker och leta reda på PDF-filen i ditt bibliotek.

2. Tryck eller klicka på knappen Visa åtgärderIngen bildtext för denna bild under PDF-filen och välj Byt namn.

Använda Märkning i PDF-filer

Du kan använda Märkning för att lägga till teckningar, anteckningar, en signatur med mera i PDF-filerna som du sparar i appen Böcker.

1. Öppna PDF-filen på en iPhone eller iPad.

2. Tryck på knappen MärkningKnappen Märkning och välj sedan det märkningsverktyg du vill använda.

Spara och hantera PDF-filer med appen Filer

Du kan också använda appen Filer för att spara, organisera, redigera och dela filer på din iPhone och iPad