Kontrollera om filmer och tv-program har hjälpmedelsfunktioner i Apple TV-appen

Filmer och tv-program med hjälpmedelsfunktioner är märkta med AD för syntolkning, CC för undertexter och SDH för undertexter för döva och hörselskadade.

På din iPhone eller iPad

1. Öppna Apple TV-appen.

2. Tryck på Sök och ange namnet på en film eller ett tv-program.

3. Tryck på filmen eller tv-programmet för att gå till beskrivningssidan.

4. Sök efter undertexter (CC), undertexter för döva och hörselskadade (SDH) eller syntolkning (AD).

Rulla till avsnittet Språk längst ned på beskrivningssidan för att se vilka språk som finns tillgängliga för varje hjälpmedelsfunktion.

På din Mac eller på webben

1. Öppna Apple TV-appen eller gå till apple.com/se.

2. Använd sökfältet för att hitta en film eller ett tv-program.

3. Klicka på en film eller ett tv-program för att gå till dess beskrivningssida.

4. Leta efter undertexter (CC), undertexter för döva och hörselskadade (SDH) eller syntolkning (AD) under beskrivningen.

Rulla till avsnittet Språk längst ned på beskrivningssidan för att se vilka språk som finns tillgängliga för varje hjälpmedelsfunktion.

På en Apple TV

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel.

2. Aktivera Syntolkning.

3. Öppna Apple TV-appen.

4. Sök efter en film eller ett tv-program.

5. Leta efter undertexter (CC), undertexter för döva och hörselskadade (SDH) eller syntolkning (AD) under filmens beskrivningssida.

Rulla till avsnittet Språk och hjälpmedel längst ned på beskrivningssidan för att se vilka språk som finns tillgängliga för varje hjälpmedelsfunktion.

På din smart-tv eller strömningsenhet

1. Öppna Apple TV-appen.

2. Gå till filmer eller tv-program högst upp på skärmen. Eller gå till Sök om du vill hitta en film eller ett tv-program.

3. Leta efter undertexter (CC), undertexter för döva och hörselskadade (SDH) eller syntolkning (AD) på beskrivningssidan.

Rulla till avsnittet Språk och hjälpmedel längst ned på beskrivningssidan för att se vilka språk som finns tillgängliga för varje hjälpmedelsfunktion.

På din dator i appen Apple TV för Windows

1. Öppna Apple TV-appen.

2. Använd sökfältet för att hitta en film eller ett tv-program.

3. Klicka på en film eller ett tv-program för att gå till dess beskrivningssida.

4. Leta efter undertexter (CC), undertexter för döva och hörselskadade (SDH) eller syntolkning (AD) under beskrivningen.

Rulla till avsnittet Språk längst ned på beskrivningssidan för att se vilka språk som finns tillgängliga för varje hjälpmedelsfunktion.

Tillgänglighetsfunktioner i appen Apple TV

Några av hjälpmedelsfunktionerna som är tillgängliga i Apple TV-appen är dold textning, undertextning och syntolkning. Tillgängligheten för dessa funktioner varierar beroende på land eller region.

symbolen för dold textning

Innehåll med dold textning (CC) är en visuell transkribering av videodialogen samt all icke-verbal kommunikation. Innehåll med dold textning kan även hjälpa till med att identifiera talaren i en video.

symbolen för undertexter för döva eller personer med hörselnedsättning

Innehåll med undertexter för döva och hörselskadade (SDH) liknar dold textning, men SDH-innehåll kan vara tillgängligt i situationer där dold textning inte är tillgängligt, och det kan finnas tillgängligt på fler språk.

symbolen för syntolkning

Innehåll med syntolkning (AD) använder ett ljudspår som beskriver verbalt vad som händer på skärmen.

Slå på AD, CC eller SDH

Hjälpmedelfunktionernas tillgänglighet varierar för olika länder och regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.