Använda AirPlay för att strömma video eller dubblera skärmen på din iPhone eller iPad

Använd AirPlay för att strömma eller dela innehåll från dina Apple-enheter till din Apple TV, AirPlay-kompatibla smart-tv eller Mac. Strömma en video. Dela dina bilder. Eller använd skärmdubblering på din enhet.

Strömma video manuellt från en iPhone eller iPad

1. Anslut din enhet till samma wifi-nätverk som din Apple TV, AirPlay-kompatibla smart-tv eller Mac.

2. Leta upp videon som du vill strömma.

3. Tryck på AirPlay-knappenNo alt supplied for Image. I vissa appar kan du behöva trycka på en annan knapp först.1 Tryck till exempel på knappen DelaNo alt supplied for Image i Bilder och tryck sedan på AirPlay-knappenNo alt supplied for Image.

AirPlay-knappen visas framhävd i det nedre högra hörnet av skärmen på iPhone under videouppspelning
  4. Välj din tv eller Mac från listan.

Tillgängliga enheter visas under Högtalare och tv-apparater

Sluta strömma genom att trycka på AirPlay-knappenNo alt supplied for Image i appen som du strömmar från. Tryck sedan på din iPhone eller iPad från listan.

Strömma video automatiskt från en iPhone eller iPad

Beroende på inställningarna för AirPlay och Handoff kan din iPhone eller iPad föreslå eller automatiskt ansluta till enheter som du använder regelbundet med AirPlay.

Så här justerar du inställningarna för AirPlay och Handoff:

1. Gå till Inställningar på din iPhone eller iPad med den senaste versionen av iOS.

2. Tryck på Allmänt.

3. Tryck på AirPlay och Handoff och tryck sedan på Automatisk AirPlay.

Automatisk är valt för Automatisk AirPlay på AirPlay och Handoff-skärmen
  4. Välj en inställning.

• Aldrig: Välj en enhet för AirPlay manuellt.

• Fråga: Få notiser om förslagna AirPlay-anslutningar. Tryck på notisen om den föreslagna AirPlay-anslutningen för att ansluta eller avfärda eller ignorera den och välj en annan enhet för AirPlay manuellt.

• Automatiskt: Få notiser om föreslagna och automatiska AirPlay-anslutningar. Avfärda eller ignorera notisen om den automatiska AirPlay-anslutningen och tryck sedan på uppspelningsknappen i appen som du använder för att använda anslutningen. Det går även att trycka på knappen ÅngraNo alt supplied for Image om du vill avbryta anslutningen snabbt och välja en annan enhet till AirPlay manuellt.

Din iPhone eller iPad och din AirPlay-kompatibla enhet måste vara anslutna till samma wifi-nätverk innan du kan få automatiska och föreslagna AirPlay-anslutningar. För att få automatiska och föreslagna AirPlay-anslutningar till din Apple TV eller HomePod ser du till att din Apple TV eller HomePod är inloggad på samma iCloud-konto som din iPhone eller iPad.

Dubblera din iPhone eller iPad till en tv eller Mac

1. Anslut din iPhone eller iPad till samma wifi-nätverk som din Apple TV, AirPlay-kompatibla smart-tv eller Mac.2

2. Öppna Kontrollcenter:

• På en iPhone X eller senare eller en iPad med iPadOS 13 eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.

• På en iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens nederkant.

3. Tryck på knappen SkärmdubbleringNo alt supplied for Image .

Knappen Skärmdubblering visas markerad bland Kontrollcenter-modulerna
  4. Välj din tv eller Mac från listan.

Tillgängliga enheter visas under Skärmdubblering
  5. Om en lösenkod för AirPlay dyker upp på din tv-skärm eller Mac skriver du in lösenkoden på din iPhone eller iPadOS.

Om du vill sluta använda skärmdubblering från din iPhone eller iPad öppnar du Kontrollcenter och trycker på Skärmdubblering och sedan på Avbryt skärmdubblering. Eller tryck på menyknappen på Apple TV Remote.

1. Vissa videoappar stöder kanske inte AirPlay. Kontrollera i App Store på din Apple TV om du inte kan använda AirPlay med en videoapp för att se om den är tillgänglig.

2. Ta reda på vilka macOS-versioner och Mac-modeller som är kompatibla med AirPlay till Mac och läs om hur du ställer in din Mac för att ta emot innehåll via AirPlay.