Länder och regioner som har stöd för SMS för iCloud-nyckelring

Om du inte använder tvåfaktorsautentisering läser du om hur du ställer in iCloud-nyckelring med SMS. Om ditt land eller din region inte finns med i listan kan du konfigurera iCloud-nyckelring utan ett telefonnummer som kan hantera SMS.

Om ditt Apple-ID skyddas av tvåfaktorsautentisering behöver du inte ett separat SMS-verifieringsnummer för iCloud-nyckelring.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > [ditt namn] och sedan på Lösenord och säkerhet.

• Välj Apple-menyn  > Systeminställningar på din Mac. Klicka på Apple-ID och sedan på Lösenord och säkerhet i sidofältet. Om du använder macOS Mojave eller tidigare klickar du på iCloud. Klicka sedan på Kontodetaljer.

Om tvåfaktorsautentisering är aktiverad gäller inte den här artikeln. Läs mer om iCloud-nyckelring.

Följande länder och regioner har stöd för SMS för iCloud-nyckelring

• Albanien

• Algeriet

• Armenien

• Angola

• Anguilla

• Antigua och Barbuda

• Argentina

• Australien

• Österrike

• Bahamas

• Bahrain

• Barbados

• Belgien

• Bolivia

• Botswana

• Brasilien

• Brittiska Jungfruöarna

• Bulgarien

• Kamerun

• Kanada

• Caymanöarna

• Centralafrikanska republiken

• Tchad

• Chagosöarna

• Chile

• Kina, fastlandet

• Colombia

• Costa Rica

• Kroatien

• Cypern

• Tjeckien

• Danmark

• Dominica

• Dominikanska republiken

• Ecuador

• Egypten

• El Salvador

• Estland

• Swaziland

• Fiji

• Finland

• Frankrike

• Gambia

• Tyskland

• Ghana

• Grekland

• Grenada

• Guam

• Guatemala

• Guinea

• Guinea-Bissau

• Guyana

• Honduras

• Hongkong

• Ungern

• Island

• Indien

• Indonesien

• Irland

• Israel

• Italien

• Elfenbenskusten

• Jamaica

• Japan

• Jordanien

• Kazakstan

• Kenya

• Kuwait

• Laos

• Lettland

• Libanon

• Liechtenstein

• Litauen

• Luxemburg

• Macao

• Nordmakedonien

• Madagaskar

• Malaysia

• Mali

• Malta

• Martinique

• Mauritius

• Mexiko

• Moldavien

• Montserrat

• Marocko

• Namibia

• Nederländerna

• Nya Zeeland

• Niger

• Nigeria

• Norge

• Nicaragua

• Oman

• Pakistan

• Palau

• Panama

• Paraguay

• Peru

• Filippinerna

• Polen

• Portugal

• Puerto Rico

• Qatar

• Réunion

• Republiken Kongo

• Rumänien

• Ryssland

• São Tomé och Príncipe

• Saudiarabien

• Senegal

• Seychellerna

• Sierra Leone

• Singapore

• Slovakien

• Slovenien

• Sydafrika

• Sydkorea

• Spanien

• Sri Lanka

• Surinam

• Sverige

• Schweiz

• Saint Kitts

• Saint Lucia

• Saint Vincent och Grenadinerna

• Taiwan

• Tanzania

• Thailand

• Trinidad och Tobago

• Tunisien

• Turkiet

• Turks- och Caicosöarna

• Uganda

• Ukraina

• Förenade Arabemiraten

• Storbritannien

• USA

• Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västindien

• Uruguay

• Venezuela

• Vietnam

• Jemen

• Zimbabwe

Konfigurera iCloud-nyckelring utan ett telefonnummer med stöd för SMS

Om ditt land eller din region inte finns med i listan ovan är verifiering via SMS inte tillgängligt i ditt land eller din region. Du kan fortfarande använda iCloud-nyckelring genom att följa stegen nedan:

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud och tryck på Nyckelring.

2. Ange ditt Apple-ID-lösenord.

3. När du tillfrågas om du vill använda din enhets lösenkod som iCloud-säkerhetskod trycker du på Skapa annan kod.

4. Klicka på Avancerade alternativ och välj sedan något av följande alternativ:

• Hämta en slumpmässig säkerhetskod.

• Skapa inte säkerhetskod. Om du inte skapar någon iCloud-säkerhetskod lagras din iCloud-nyckelring lokalt på enheten istället för på Apples servrar. Den uppdateras då bara på dina godkända enheter.

5. Slutför konfigurationen av iCloud-nyckelringen genom att följa de instruktioner som visas på skärmen.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID. Om du använder macOS Mojave eller tidigare behöver du inte klicka på Apple-ID.

2. Klicka på iCloud och välj sedan Nyckelring.

3. Ange ditt Apple-ID-lösenord.

4. Klicka på Avancerat och välj sedan något av följande två alternativ:

• Hämta en slumpmässig säkerhetskod.

• Skapa inte säkerhetskod. Om du inte skapar någon iCloud-säkerhetskod lagras din iCloud-nyckelring lokalt på datorn istället för på Apples servrar. Den uppdateras då bara på dina godkända enheter.

5. Slutför konfigurationen av iCloud-nyckelringen genom att följa de instruktioner som visas på skärmen.