Ändra ditt Apple-ID

Läs om hur du ändrar e-postadressen som är kopplad till ditt Apple-ID.

Om du inte längre använder e-postadressen som är kopplad till ditt Apple-ID, eller om du inte längre har tillgång till den, kan du ändra den. Du förlorar inte tillgången till dina kontakter, köp eller annan kontoinformation.

Det enklaste sättet att ändra e-postadressen som är kopplad till ditt Apple-ID är med din iPhone eller annan betrodd enhet. En betrodd enhet är en enhet som du redan är inloggad på med ditt Apple-ID.

Tänk på att du inte kan använda en e-postadress som redan används av ett annat Apple-ID. Om du använder tjänster som iCloud eller Meddelanden ser du till att logga in på dessa tjänster med ditt nya Apple-ID.

Så här ändrar du din e-postadress för Apple-ID på din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar och tryck sedan på ditt namn.

2. Tryck på Logga in och säkerhet.

3. Bredvid E-post och telefonnummer trycker du på Ändra.

4. Tryck på Ta bort-knappenTa bort-knappen bredvid e-postadressen och tryck sedan på Radera.

5. Tryck på Välj en annan e-postadress och ange enhetens lösenkod om du tillfrågas.

En iPhone-skärm som visar hur du ändrar din e-postadress för Apple-ID
  6. Ange den nya e-postadressen och tryck sedan på Fortsätt.

En iPhone-skärm som visar hur du ändrar din e-postadress för Apple-ID
  7. Ange verifieringskoden som skickades till din nya e-postadress.

Så här ändrar du din e-postadress för Apple-ID på webben

Webbprocessen omdirigerar dig till en betrodd enhet när det är möjligt för att ändra ditt Apple-ID. Om du inte har en betrodd enhet kan du fortfarande ändra din e-postadress till ditt Apple-ID på webben.

Gå till appleid.apple.com och logga in. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ändra e-postadressen som är kopplad till ditt Apple-ID.

Du kan behöva ange en verifieringskod som skickas till din nya e-postadress för ditt Apple-ID. Läs om vad du kan göra om du inte får e-postmeddelandet.

Om du inte kan ändra ditt Apple-ID

Om du försöker ändra ditt Apple-ID till en e-postadress som slutar med @icloud.com och som har skapats inom de senaste 30 dagarna, kommer du få meddelandet att försöka igen senare.

Om du ser ett meddelande om att e-postadressen du vill använda inte är tillgänglig eller redan används ska du kontrollera att du eller en familjemedlem inte redan använder den e-postadressen med ett annat Apple-ID. Om en familjemedlem använder den e-postadressen tar du bort den från personens konto och försöker sedan använda den.

Om ditt Apple-ID är ett telefonnummer

Du kan ändra ditt Apple-ID till ett annat mobilnummer. Du kan också ändra ditt användarnamn för Apple-ID från ett mobiltelefonnummer till en e-postadress för att göra inloggning och återställning enklare. Läs om hur du ändrar ditt Apple-ID.