Om din Mac inte ansluter till internet via wifi

Om din Mac är ansluten till ett wifi-nätverk men inte kan koppla upp sig och ansluta till webbplatser, e-post och alla andra internettjänster provar du följande lösningar.

Så här ansluter du till internet via wifi:

1. Din Mac måste först vara ansluten till ett wifi-nätverk: Från Wi-Fi-menynNo alt supplied for Image i menyraden eller Kontrollcenter väljer du ett nätverk. Du ombes kanske att ange lösenordet till wifi-nätverket eller samtycka till användarvillkoren.

2. Efter att ha anslutit till ett wifi-nätverk måste ditt nätverk tillåta din Mac att ansluta till internet. Om webbplatser, e-post och alla andra internettjänster fortfarande inte är tillgängliga efter anslutning till wifi, kanske följande lösningar kan vara till hjälp.

Starta om Mac-datorn

Det kan hjälpa att starta om eftersom din Mac sedan automatiskt förnyar internetadressen som den tilldelades när den gick med i wifi-nätverket. Eller också kan du förnya IP-adressen manuellt. Detta kallas för att förnya DHCP-leasingavtalet. Om leasingavtalet löpte ut och adressen redan används av en annan enhet tilldelas din Mac en ny adress.

Kontrollera datum och tid och uppdatera macOS

Se till att datum och tid är korrekt inställda på din Mac.

Om du kan ansluta till internet från ett annat wifi-nätverk ansluter du till det nätverket och uppdaterar macOS på din Mac.

Kontrollera VPN eller annan säkerhetsmjukvara

Om du installerade VPN eller annan mjukvara som övervakar eller interagerar med dina nätverksanslutningar, kan den mjukvaran påverka åtkomsten till internet. Läs om nätverksproblem kopplade till VPN och annan mjukvara.

Använda de inbyggda diagnostikverktygen

Wifi-rekommendationer. Klicka på Wi-FiNo alt supplied for Image i Kontrollcenter eller menyraden och leta efter ett menyalternativ som heter Wi-Fi-rekommendationer. Om du ser det har din Mac upptäckt ett problem och har rekommendationer. Välj Wi-Fi-rekommendationer om du vill veta mer.*

Trådlös diagnos. Tryck och håll ned tangenten Alternativ på tangentbordet medan du klickar på Wi-FiNo alt supplied for Image i Kontrollcenter eller menyraden. Välj sedan Öppna trådlös diagnos från menyn. Läs mer om att använda Trådlös diagnos för att analysera din trådlösa miljö.

Fönstret för Trådlös diagnos som visar diagnostiska resultat

Uppdatera wifi-routern

Om du hanterar nätverkets wifi-router installerar du de senaste fasta mjukvaruuppdateringarna för routern enligt tillverkarens rekommendationer. Det kan också hjälpa att helt enkelt starta om routern och använda Apples rekommenderade inställningar för wifi-routrar och åtkomstpunkter.

Prova ett annat nätverk eller kontakta din internetleverantör

Om du kan komma åt internet när du är ansluten till ett annat nätverk, eller om du är osäker, kontrollera med din internetleverantör eller nätverksadministratör för att se till att ditt nätverk fungerar som det ska och att det inte är något internetavbrott.

*Wifi-rekommendationer är inte tillgängligt för internetdelningar eller nätverk som använder vissa protokoll för företagssäkerhet, som WPA Enterprise eller WPA2 Enterprise.