Hantera innehåll manuellt på din iPhone, iPad och iPod

Läs mer om hur du manuellt kan hantera musik och filmer om du snabbt vill synkronisera några specifika låta eller videofiler till din enhet från din dator.

Som standard hanterar iTunes 11 och senare versioner manuellt ditt innehåll på din enhet. Genom att hantera enheten manuellt kan du välja vilket innehåll du vill ha med dig. Det är användbart till exempel om ditt iTunes-bibliotek innehåller fler objekt än vad som får plats på enheten.

Lägg till innehåll manuellt på enheten

1. Anslut enheten till datorn.
  2. Öppna iTunes. Se till att du har den senaste versionen.
  3. Välj det innehåll som du vill lägga till på din enhet från ditt iTunes-bibliotek.
    Vald låt i iTunes
  4. Dra innehållet till din iPhone, iPad eller iPod. En ny panel visas. Hitta din enhet.
     Dra låten i iTunes

Vad ska jag göra om jag inte manuellt kan lägga till i eller ta bort innehåll från min enhet?

Om du vill hantera ditt innehåll manuellt kontrollerar du att alternativet Hantera musik och videor manuellt är valt. Sedan gör du så här:

1. Anslut enheten till datorn.
  2. Öppna iTunes. Se till att du har den senaste versionen.
  3. Hitta och klicka på din enhet.
    Symbol för iOS-enhet i iTunes
  4. Klicka på fliken Sammanfattning.
  5. Klicka på rutan bredvid Hantera musik och videor manuellt.
     Kryssruta i iTunes
  6. Klicka på Utför. Om ett meddelande visas om att din enhet är synkroniserad med ett annat bibliotek:
  • iPhone kan bara lägga till musik eller video från ett iTunes-bibliotek.
  • iPad och iPod kan lägga till musik från flera iTunes-bibliotek, men videor kan bara läggas till från ett iTunes-bibliotek.
  • Om du väljer att hantera dina filmer och musik manuellt med det nya iTunes-biblioteket kommer iTunes-innehållet på din enhet att raderas och ersättas.
  • Du kan inte hantera musik manuellt samtidigt som du använder iTunes-matchning på din enhet.
Senast ändrad: