Lägga till eller ta bort ditt telefonnummer i Meddelanden eller FaceTime

Du kan använda telefonnumret till din iPhone med Meddelanden och FaceTime på din Mac, iPad eller iPod touch.

Ställa in ditt telefonnummer

På din iPhone:

1. Gå till Inställningar > Meddelanden och se till att iMessage är aktiverat. Du kan behöva vänta på att det aktiveras.

2. Tryck på Skicka och ta emot. Om Använd Apple-ID för iMessage visas trycker du på meddelandet och loggar in med samma Apple-ID som du använder på din Mac, iPad eller iPod touch.

ios-17-iphone-14-pro-settings-messages-imessage-signed-out.
  3. Se till att ditt telefonnummer och Apple-ID är valda under avsnittet Du kan ta emot iMessage-meddelanden till och svara från.

4. Gå till Inställningar > FaceTime och se till att ditt telefonnummer och Apple-ID är valda i avsnittet Du kan nås för FaceTime-samtal på.

På dina andra enheter kan du nu aktivera det telefonnummer som du precis ställt in:

Om du använder den här funktionen och delar ditt Apple-ID med någon kan du inte hindra hen från att se dina samtal. Ställ in Familjedelning istället för att använda samma Apple-ID som någon annan.

Om du vill ställa in ett telefonnummer som ska användas med Meddelanden eller FaceTime behöver du ett aktivt SIM eller eSIM kopplat till det numret.

Ta bort ditt telefonnummer

Om du inte vill få samtal eller meddelanden till din iPhone på iPad, iPod touch eller Mac kan du ta bort ditt telefonnummer. Du kan göra det på två sätt:

• På din iPhone går du till Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot. Välj ditt Apple-ID längst ner på skärmen och tryck på Logga ut. Gå sedan till Inställningar > FaceTime, välj ditt Apple-ID och tryck på Logga ut.

• Om det telefonnummer du vill ta bort tillhör en iPhone som du inte har tillgång till, kan du ändra ditt lösenord för Apple-ID. Då tas alla telefonnummer bort från din iPad, iPod touch och Mac. Samtal eller meddelanden till de borttagna numren visas inte längre på dessa enheter.

Om du har frågor kan du kontakta Apple-supporten.

Aktivera eller inaktivera ditt telefonnummer på Mac

Efter att du har ställt in ditt telefonnummer kan du aktivera eller inaktivera det för Meddelanden och FaceTime på din Mac.

1. Öppna Meddelanden eller FaceTime. Om du uppmanas till det loggar du in med det Apple-ID som du använder till Meddelanden och FaceTime på din iPhone.

2. För Meddelanden väljer du Meddelanden > Inställningar och klickar på iMessage. För FaceTime väljer du FaceTime > Inställningar och klickar sedan på Allmänt.

3. Aktivera eller inaktivera ditt telefonnummer:

4. Om du vill att mottagarna ska se ditt telefonnummer och inte ditt Apple-ID, markerar du telefonnumret i popupmenyn Börja nya konversationer från eller Börja nya samtal från.

macos-sonoma-messages-settings-imessage.

Läs om hur du får meddelanden som du skickar och tar emot på din iPhone att också visas på din Mac, iPad och iPod touch.

Aktivera eller inaktivera ditt telefonnummer för iPad eller iPod touch

Efter att du har ställt in ditt telefonnummer kan du aktivera eller inaktivera det för Meddelanden och FaceTime på din iPad eller iPod touch.

1. För Meddelanden går du till Inställningar > Meddelanden och ser till att iMessage är aktiverat. Om du uppmanas till det loggar du in med det Apple-ID som du använder till Meddelanden och FaceTime på din iPhone. Tryck sedan på Skicka och ta emot.

2. För FaceTime går du till Inställningar > FaceTime. Om du uppmanas till det loggar du in med det Apple-ID som du använder till Meddelanden och FaceTime på din iPhone.

3. Aktivera eller inaktivera ditt telefonnummer:

Läs om hur du får meddelanden som du skickar och tar emot på din iPhone att också visas på din Mac, iPad och iPod touch.

Om du inte kan se eller markera ditt telefonnummer i Meddelanden eller FaceTime

1. Se till att du använder den senaste mjukvaran till din Mac eller iOS-enhet.

2. Se till att du har följt iPhone-stegen för att ställa in ditt telefonnummer. Du ska använda samma Apple-ID på alla dina enheter.

3. I avsnittet Du kan nås i inställningarna för Meddelanden och FaceTime kontrollerar du att ditt telefonnummer och ditt Apple-ID är markerade med bockar

ios-17-iphone-14-pro-settings-messages-imessage-send-and-receive

Om ditt telefonnummer inte är markerat och du inte kan markera det, eller om något annat problem uppstår, följer du dessa anvisningar:

1. På din Mac:

• I Meddelanden väljer du Meddelanden > Inställningar och klickar på iMessage. Klicka på Logga ut.

• I FaceTime väljer du FaceTime > Inställningar och klickar sedan på Allmänt. Klicka på Logga ut.

2. På iPhone, iPad och iPod touch:

• Gå till Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot, tryck på ditt Apple-ID och sedan på Logga ut.

• Gå till Inställningar > FaceTime. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Logga ut.

3. På din iPhone:

• Gå tillbaka till Inställningar > Meddelanden och kontrollera att iMessage är aktiverat.

• Tryck på Skicka och ta emot, markera ”Använd Apple-ID för iMessage” och logga sedan in med ditt Apple-ID.

4. Använd samma Apple-ID och logga in igen på Meddelanden och FaceTime på dina andra enheter.

Om du fortfarande behöver hjälp kan du ändra lösenordet till ditt Apple-ID Kontakta Apple-supporten om detta inte fungerar.