Skapa ett Apple-ID för ett barn

Du kan skapa ett Apple-ID åt ditt barn istället för att dela ditt konto, så att barnet inte råkar komma åt din personliga information. Då kan du enkelt ställa in åldersbaserad föräldrakontroll så att barnet kan använda familjedelning, Meddelanden, App Store och andra Apple-tjänster.

Så här skapar du ett Apple-ID åt ditt barn

Barn under 13 år kan inte skapa ett Apple-ID på egen hand. (Denna ålder varierar beroende på regionen.) Men om du är familjesamordnare eller målsman kan du skapa ett Apple-ID åt ditt barn.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Du behöver ett kreditkort för att bekräfta att du är vuxen. På din iPhone kan du även använda ett körkort eller ett ID-kort som har lagts till i Plånbok där den är tillgänglig.

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare

1. Gå till Inställningar > Familj.

2. Tryck på knappen Lägg till medlemIngen bildtext för denna bild.

Knappen Lägg till medlem finns uppe till höger på skärmen.
  3. Tryck på Skapa ett barnkonto och sedan på Fortsätt.

Skapa ett barnkonto finns precis under Bjud in andra.
  4. Ange barnets namn och födelsedatum. Se till att du anger rätt födelsedatum – det går inte att ändra det senare.

5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av kontot. Du kan använda barnets e-postadress, den föreslagna adressen som slutar på @icloud.com eller barnets Game Center-smeknamn till barnets Apple-ID.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidigare

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.

3. Tryck på Lägg till medlem.

4. Tryck på Skapa ett konto för ett barn och sedan på Fortsätt.

5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av kontot. Du kan använda barnets e-postadress till Apple-ID:t eller barnets Game Center-smeknamn. Se till att du anger rätt födelsedatum – det går inte att ändra det senare.

På en Mac

Du behöver ett kreditkort för att bekräfta att du är vuxen.

macOS Ventura eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

2. Klicka på Lägg till medlem.

Knappen Lägg till medlem finns precis under listan över personer i din familjegrupp.
  3. Klicka på Skapa ett barnkonto.

Knappen Skapa ett barnkonto finns till vänster, bredvid knapparna Inte nu och Bjud in personer.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av kontot. Se till att du anger rätt födelsedatum – det går inte att ändra det senare. Du kan använda barnets e-postadress eller Game Center-smeknamn till barnets Apple-ID.

macOS Monterey eller tidigare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.

2. Klicka på Lägg till-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Klicka på Skapa ett barnkonto.

4. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen av kontot. Du kan använda barnets e-postadress till Apple-ID:t eller barnets Game Center-smeknamn. Se till att du anger rätt födelsedatum – det går inte att ändra det senare.

Nollställa lösenordet till ett barns Apple-ID

Om du är familjesamordnare eller målsman kan du hjälpa till att nollställa lösenordet till ditt barns Apple-ID med din iPhone med iOS 16 eller senare eller iPad med iPadOS 16 eller senare och aktiverad tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID.

Läs om hur du nollställer lösenordet till ditt barns Apple-ID

Om inställningar och funktioner för barn under 13 år

Vissa Apple-ID-inställningar och -funktioner fungerar annorlunda för barn under 13 år. Ett barn under 13 år kan till exempel inte skapa ett Apple-ID utan tillstånd från en förälder eller målsman. Lägsta åldern för att skapa konto kan variera mellan olika länder och regioner enligt följande: Under 14 år i Österrike, Bulgarien, Fastlandskina, Cypern, Israel, Italien, Litauen, Sydkorea och Spanien. Under 15 år i Tjeckien, Frankrike, Grekland, Peru och Slovenien. Under 16 år i Brasilien, Kroatien, Tyskland, Ungern, Irland, Kosovo, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Nederländerna, Filippinerna, Polen, Rumänien, Singapore och Slovakien. Under 13 år i alla andra länder och regioner.