Vanliga frågor om App Store

App Store är en plats där du kan hämta nya program till iPhone- eller iPod touch-enheten. Du kan bläddra i App Store med iTunes på datorn eller genom att knacka på App Store på iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten.

Hur hittar jag App Store i iTunes?

App Store finns i iTunes Store. Klicka på iTunes Store till vänster i iTunes-fönstret. Klicka därefter på App Store-kategorin i iTunes Store-fönstret. Du kan använda iTunes Store för att hämta musik, filmer, TV-program och annat (tillgången till vissa typer av media varierar beroende på land). Om du vill ändra land bläddrar du till slutet av iTunes Stores hemsida och klickar på flaggan för landet i fråga. Vill du välja ett annat land klickar du bara på dess flagga.

Behöver jag registrera ett nytt konto om jag vill handla i App Store?

Om du redan har ett konto hos iTunes Store kan du handla i App Store. Om du inte har något iTunes Store-konto kan du skapa ett med iTunes. Verifiera att landsflaggan längst ned på iTunes Stores hemsida visar ditt land och välj därefter Affär > Skapa nytt konto. Klicka här för information om hur du konfigurerar ett iTunes App Store-konto utan att använda ett kontokort. Du kan också skapa ett iTunes Store-konto direkt från iPhone, iPad eller iPod touch genom att följa de här anvisningarna.

Accepterade betalningsmetoder

Om du vill handla i App Store måste du ha ett iTunes Store-konto. När du skapar ett iTunes Store-konto måste du ange en betalningsmetod för ditt köp. Vilka betalningsmetoder som finns varierar beroende på land, men vanligtvis kan du använda kreditkort, presentkort, intjänad kredit hos affären eller PayPal.

I länder där iTunes Store endast säljer program är betalningsmetoderna Visa, MasterCard och American Express. Andra betalningsmetoder, t.ex. presentkort, intjänad kredit hos affären, månadsbetalningar eller PayPal, accepteras inte. Beroende på vilket land du har valt i App Store, så visas priserna antingen i USD eller euro.

Vad kan jag köpa från App Store?

I App Store kan du bläddra bland och hämta program till iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten. Program från App Store kan hämtas till men inte användas på datorn. För att använda ett program från App Store synkroniserar du det bara till iPhone, iPad eller iPod touch. App Store finns också på iPhone, iPad eller iPod touch1 och fungerar över mobila nätverk och Wi-Fi, så du kan hämta program trådlöst och börja använda dem genast.

För att använda program eller App Store med iPhone, iPad eller iPod touch måste du ha iOS 2.0  eller senare installerat på iPhone eller iPod touch och iOS 3.2 eller senare på iPad.

Vissa program är inte tillgängliga i alla länder. Programtillgänglighet och priser kan bli föremål för ändringar.

Kan jag använda program på min iPod?

Vanligtvis är programmen kompatibla med iPod touch och iPhone. Spel från avdelningen iPod Games, som inte är en del av övriga App Store, är endast kompatibla med iPod nano (3:e generationen), iPod nano (4:e generationen), iPod nano (5:e generationen), iPod classic och iPod (5:e generationen). Kontrollera noga programmets Requirements (Krav) innan du köper det för att vara säker på att iPod-enheten är kompatibel. Om du behöver hjälp med att avgöra vilken iPod du har klickar du här.

Hur hittar jag ett programs filstorlek?

Filstorleken finns på varje programs sida nära knappen Buy (Köp).

Finns programmen på mitt språk?

Du kan se vilka språk som finns tillgängliga under Språk på varje programs sida. Gå igenom avsnittet Språk innan du köper ett program så att du är säker på att det språk du vill ha är tillgängligt.

Var kan jag läsa mer om ett visst program?

Besök utvecklarens webbplats. På varje programs sida hittar du en länk till utvecklarens webbplats.

Jag köpte just ett program. Hur installerar jag det på min enhet?

Klicka här om du vill veta hur du installerar program.

Var kan jag hitta en lista över de program jag har köpt?

Om du vill se vilka program du har köpt klickar du på Program till vänster i iTunes-fönstret.

Fungerar programmen på datorn?

Nej. Programmen är utformade för att endast kunna användas på iPhone, iPad och iPod touch.

Vad är Köp inuti programmet?

Ett Köp inuti ett program är ett ytterligare köp som du gör inom ett köpt program.  Mer information finns här om Köp inuti program