Så här löser du in ditt Apple Gift Card eller presentkort på App Store och iTunes

Lös in ditt presentkort i App Store eller Apple Music-appen för att använda ditt Apple-ID för köp.

Lösa in presentkort

Lös in ditt presentkort mot appar, prenumerationer med mera. Läs om vad du kan köpa med ditt Apple Gift Card eller saldot på ditt Apple-konto.

Lös in ditt presentkort

Lösa in ett presentkort med din iPhone, iPad eller dina Apple Vision Pro

1. Den 16-siffriga koden finns på baksidan av kortet. Du kan behöva skala bort eller försiktigt skrapa bort etiketten för att se koden på vissa kort.

2. Öppna App Store-appen.

3. Högst upp på skärmen trycker du på inloggningsknappenNo alt supplied for Image eller bilden.

4. Tryck på Lös in presentkort eller kod. Logga in med ditt Apple-ID om Lös in presentkort eller kod inte visas.

5. Tryck på Använd kamera och följ anvisningarna på skärmen. Om du har problem med att lösa in kortet trycker du på Ange kod manuellt och följer sedan instruktionerna på skärmen.

6. Tryck på Lös in.

När du löser in ett presentkort till ditt Apple-kontosaldo i USA kan saldot visas i Plånbok. Läs mer om att använda Plånbok

Går det inte att lösa in presentkortet?

Lösa in ett presentkort på Mac

1. Den 16-siffriga koden finns på baksidan av kortet. Du kan behöva skala bort eller försiktigt skrapa bort etiketten för att se koden på vissa kort.

2. Öppna App Store på din Mac.

3. Klicka på ditt namn eller inloggningsknappen i sidofältet.

4. Klicka på Lös in presentkort. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

App Store på en Mac som visar alternativet för att lösa in ett presentkort
  5. Klicka på Använd kamera och följ anvisningarna på skärmen. Om du har problem med att lösa in kortet anger du koden manuellt.

Går det inte att lösa in presentkortet?

Lösa in ett presentkort på en Windows-dator

1. Den 16-siffriga koden finns på baksidan av kortet. Du kan behöva skala bort eller försiktigt skrapa bort etiketten för att se koden på vissa kort.

2. Öppna Apple Music-appen eller Apple TV-appen.

3. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och klicka sedan på Lös in. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-id först.

4. Följ instruktionerna på skärmen och klicka sedan på Lös in.

Apple Music-appen på en pc som visar Lös in valt för att lösa in ett presentkort

Går det inte att lösa in presentkortet?

Om du har fått ett presentkort via e-post

Öppna e-postmeddelandet och tryck eller klicka på knappen Lös in nu för att lösa in ett presentkort som du fått via e-post.

Det här kan du köpa med dessa presentkort

Du kan göra köp med ditt Apple-kontosaldo när du löser in ett Apple Gift Card eller ett presentkort på App Store & iTunes. Dessa köp kan omfatta appar, spel, prenumerationer som Apple Music eller iCloud+ med mera. Saldot på ditt Apple-konto kan inte användas till vissa köp. Läs om vad du kan köpa med saldot på ditt Apple-konto.

Där Apple Gift Card är tillgängligt kan du också använda ditt Apple-kontosaldo till att köpa produkter och tillbehör på apple.com eller i Apple Store-appen. Kontrollera om Apple Gift Card är tillgängligt i ditt land eller i din region.

Mer om presentkort

Funktionerna i Apple-medietjänster kan variera beroende på land och region. Ta reda på vilka funktioner som är tillgängliga i ditt land eller din region.