Så här löser du in presentkort och innehållskoder för iTunes

Följ de här anvisningarna när du vill lösa in presentkort och innehållskoder för iTunes.

Du kan lösa in iTunes Store-presentkort och innehållskoder i iTunes Store, App Store, iBooks Store och Mac App Store.

Om du redan har ett Apple-ID som du kan använda för iTunes Store, App Store, iBooks Store eller Mac App Store kan du lösa in ditt presentkort utan att använda ett betalkort. Om du inte har något konto kan du skapa ett konto utan ett betalkort eller annan betalningsmetod.

Lös in din kod

Välj var du vill lösa in din kod:

<uppdaterad iOS-symbol, iTunes-symbol>

Lös in din kod på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på iTunes Store, App Store eller iBooks Store på enheten.
  2. Rulla längst ned i området I blickfånget och tryck på Lös in. Du måste logga in med ditt Apple-ID.
    Lös in – iOS
  3. Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt.
    I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
    Manuell inmatning – iOS
  4. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Lös in. Om du har ett iTunes-presentkort använder du den sextonsiffriga koden som finns på kortets baksida och som börjar med X.
    Ange manuellt – iOS
  5. När du har löst in en presentkortskod uppdateras saldot för ditt iTunes-konto. Du kan behöva logga ut och logga in igen för att saldot ska visas.
    Uppdatering av saldo – iOS
    Om du har löst in en innehållskod börjar hämtningen av innehållet.
    Du har nu löst in innehållskoden – iOS

Lös in din kod i iTunes för Mac eller PC, Mac App Store eller iBooks Store

1. Beroende på var du vill lösa in din kod öppnar du:
    • iTunes och sedan iTunes Store. (Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.)
    • Mac App Store.
    • iBooks och sedan iBooks Store.
  2. Klicka på Affär > Logga in när du vill logga in med ditt Apple-ID. Läs om hur du slår på menyer i Windows 7 och 8.
  3. Under avsnittet Snabblänkar till höger klickar du på Lös in.
    Länken Lös in – Mac/PC
  4. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Retur.
    Om du har ett iTunes-presentkort använder du den sextonsiffriga koden på kortets baksida som börjar med ett X. I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
    Manuell inmatning – Mac/PC
  5. När du har löst in en presentkortskod uppdateras saldot för ditt iTunes-konto. Du kan behöva logga ut och logga in igen för att saldot ska visas.
    Uppdatering av saldo – Mac/PC
    Om du löste in en innehållskod börjar hämtningen av ditt innehåll, din app eller din bok.
    Du har nu löst in innehållskoden – Mac/PC

Få hjälp

Om du har problem med att lösa in din kod eller ditt kort gör du så här:

Om du har en fråga om fakturering eller köp gör du så här:

• Du kanske inte kan använda din kredit om det visas ett meddelande om att din kredit inte är tillgänglig för tillfället. I så fall kan du försöka igen senare.
  • Du kan handla med dina butikskrediter och tillgodohavanden tills de tar slut. Se hur mycket kredit du har kvar.
  • Ditt iTunes-konto kan på samma gång innehålla presentkort, förbetalda kort, tillgodohavandekrediter och fria låtkrediter. Läs om hur dina inköp faktureras
  • Du behöver ett betalkort om du ska köpa en iTunes-present.
  • Din kredit gäller endast för ditt konto. Om du använder Familjedelning kan andra familjemedlemmar inte använda din kredit för köp.
Senast ändrad: