Ladda din iPod classic, iPod nano och iPod shuffle

Läs om hur du laddar batteriet i din iPod classic, iPod nano och iPod shuffle.

Välj enhet. Är du inte säker? Identifiera din iPod-modell.

Ladda din iPod classic eller iPod nano

Använd din dator eller ett vägguttag.

Använda en dator

1. Anslut din iPod till dess Apple-laddningskabel.

2. Anslut andra änden av kabeln i datorns USB-port (inte tangentbordets).

3. Håll datorn på och vaken när iPod laddas

Ladda din iPod med din dator
Anslut din iPod till datorn för att ladda
Använda en USB-väggadapter för att ladda iPod

Med ett eluttag

1. Anslut din iPod till dess Apple-laddningskabel.

2. Anslut den andra änden av kabeln till en kompatibel USB-laddare. Till exempel ansluter du en USB-strömadapter eller annat Apple-certifierat tillbehör, som en USB-hubb eller dockningsstation.

3. Anslut USB-laddare till ett eluttag.

Ladda din iPod shuffle

Använd din dator eller ett vägguttag.

Använda en dator

1. Hitta Apples USB-kabel för iPod shuffle eller dockningskontakten till Apple iPod shuffle som levererades med iPod. Har du den inte? Använd en Apple-certifierad USB-kabel istället.

2. Anslut kabeln eller dockningskontakten till hörlursuttaget på din iPod. Anslut andra änden i datorns USB-port (inte tangentbordets).

3. Håll datorn på och vaken när iPod laddas.

Anslut iPod shuffle till datorn för att ladda
Anslut iPod shuffle till datorn för att ladda
Anslut iPod shuffle till en USB-väggadapter för att ladda

Med ett eluttag

1. Anslut din USB-kabel eller dockningskontakt från Apple till hörlursuttaget på din iPod.

2. Anslut andra änden av kabeln till en Apple USB-strömadapter.

3. Anslut adaptern till ett eluttag.

Om du behöver hjälp

* Uppladdningsbara batterier har en begränsad livslängd. Läs om batteriets livslängd och hur du maximerar batteritiden.