AirPort: Så här monterar du en AirPort Extreme usb-hårddiskvolym i Mac OS X och Windows

I den här artikeln förklarar vi hur du monterar en AirPort Extreme usb-hårddiskvolym i Mac OS X och Windows.

När en usb-disk ansluts till en AirPort Extreme-basstation (802.11n) blir den vanligtvis automatiskt tillgänglig för användare av nätverket. Men om det alternativet är avaktiverat i AirPort-verktyg (Mac OS X) eller AirPort-diskar (Windows) eller nätverksanvändaren avböjer kan det fortfarande nås med hjälp av något av de relevanta stegen nedan. Som standard kan en användare komma åt AirPort Extreme-basstationen (802.11n) via IP genom att ange IP-adressen 10.0.1.1.

Om du är osäker på IP-adressen för din AirPort Extreme (802.11n) använder du AirPort-verktyg (Mac OS X) eller AirPort-diskar (Windows) för att välja din basstation. IP-adressen visas i huvudfönstret.

Obs! AirPort-verktyg finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program på en Mac. AirPort-diskar finns under Start > Alla program > AirPort på en dator med Microsoft Windows. Öppna det eller klicka på menyfältssymbolen AirPort-hårddisk (menyfältssymbolen AirPort-hårddisk ()() i Mac OS X och välj sedan den AirPort Extreme-basstation (802.11n) som usb-hårddisken är ansluten till.

Mac OS X

Montera hårddiskar automatiskt

1. I huvudfönstret i AirPort-verktyg aktiverar du Show AirPort Disks in the menu bar (Visa AirPort-diskar i menyraden).

2. Ange det användarnamn och lösenord som krävs för att komma åt AirPort-hårddisken/AirPort-hårddiskarna.

Montera hårddiskar manuellt med menyalternativet AirPort-hårddisk

1. Klicka på menyfältssymbolen AirPort-hårddisk (menyfältssymbolen AirPort-hårddisk () och välj basstationen med önskad usb-hårddisk.

2. Välj önskad hårddisk/önskade hårddiskar (AirPort-hårddisk).

3. Ange det användarnamn och lösenord som krävs för att komma åt AirPort-hårddisken/AirPort-hårddiskarna.

Montera volymer för Mac OS Extended (HFS+) manuellt

1. Från Finder-menyn väljer du Anslut till server.

2. Ange AirPort Extreme-basstationens LAN-IP-adress (som standard 10.0.1.1).

3. Ange det användarnamn och lösenord som krävs för att komma åt AirPort-hårddisken/AirPort-hårddiskarna.

4. Välj önskad AirPort-hårddisk/önskade AirPort-hårddiskar från de tillgängliga volymerna.

Montera FAT16-/FAT32-volymer manuellt

1. Från Finder-menyn väljer du Anslut till server.

2. Ange AirPort Extreme-basstationens LAN-IP-adress som föregås av smb:// (till exempel smb://10.0.1.1 )

3. Ange det användarnamn och lösenord som krävs för att komma åt AirPort-hårddisken/AirPort-hårddiskarna. Lämna fältet Arbetsgrupp tomt om du inte har tilldelat en i AirPort-verktyget.

4. Välj önskad AirPort-hårddisk från tillgängliga CIFS-volymer (Common Internet File System)

Windows XP och Vista

Obs! I och med uppdatering 2007-002 eller senare av AirPort-basstationen har AirPort Disk Agent bytt namn till AirPort Base Station Agent. Om du inte har installerat den här uppdateringen än ersätter du AirPort Disk Agent med AirPort Base Station Agent i stegen nedan.

Montera med AirPort Base Station Agent

1. Starta AirPort Base Station Agent från C:\\Program\AirPort\

2. Se till att menyn i aktivitetsfältet är aktiverad från AirPort-diskar

3. Klicka på AirPort Base Station Agent-symbolen i aktivitetsfältet

4. Ange användarnamn och lösenord

Montera genom att mappa en nätverksenhet

1. Gå till Den här datorn (Start > My Computer (Den här datorn))

2. Från menyn drar du ner Verktyg och väljer Map Network Drive (Mappa nätverksenhet)

3. Ange en enhetsbokstav som inte används (till exempel ”Z”)

4. Ange sökvägen till enheten. Denna är formaterad som: \\IP-address\enhetsnamn (till exempel \\10.0.1.1\mydrive)

Montera med serveranslutning

1. Välj Start > Kör och ange IP-adressen för AirPort Extreme-bassstationen (802.11n). (som standard \\10.0.1.1)

2. Ange ett användarnamn och lösenord när du uppmanas att göra det

3. Ett fönster öppnas med mappar för varje hårddisk som är ansluten till AirPort Extreme-basstationen (802.11n)

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.