Hva er familiedeling?

Med Familiedeling kan du og opptil fem andre familiemedlemmer dele tilgangen til fantastiske Apple-tjenester som iCloud+, Apple Music, Apple TV+, Apple Fitness+, Apple News+ og Apple Arcade. Gruppen din kan også dele kjøp fra iTunes, Apple Books og App Store. Dere kan til og med finne hverandres savnede enheter.

Fem smilende familiemedlemmer vises med symboler for iCloud, bilder, Apple TV+ og andre Apple-produkter og -tjenester.

Del abonnementer, kjøp, iCloud+ og mer

En voksen i husstanden – familieorganisatoren – inviterer familiemedlemmene dine. Når familiemedlemmer blir med, får de øyeblikkelig tilgang til gruppens abonnementer og innhold som er kvalifisert for deling. Hvert familiemedlem bruker sin egen konto, slik at alles opplevelse forblir personlig og privat.

Konfigurer Familiedeling

Del Apple-abonnementer

Enten det er snakk om musikk, TV og film, nyheter, spill eller helse, har Apple-abonnementer noe for enhver smak. Og med iCloud+ kan du dele lagringsplass og funksjoner som Privat trafikk med iCloud, Skjul e-postadressen min og HomeKit Secure Video-støtte med familien din.

Når du bruker Familiedeling, kan hele familien dele tilgangen til de samme Apple-abonnementene. Med Apple One kan dere sette sammen alt til én lav månedspris. Dere kan også dele enkelte andre abonnementer som dere starter i apper fra App Store.

Finn ut hvordan du legger til et familiemedlem i abonnementet ditt

Del kjøp fra App Store med mer

Når du konfigurer deling av kjøp, får alle i familien tilgang til appene, musikken, filmene, TV-programmene og bøkene som familiemedlemmer kjøper. Innholdet vises automatisk på siden Kjøpt i App Store, iTunes Store, Apple Books eller Apple TV-appen. Enkelte varer kan ikke deles.

Slå på deling av kjøp

Alles personlige filer og preferanser forblir private

Når du deler iCloud+, kan ikke familiemedlemmer se hverandres bilder, filer eller dokumenter. Og når dere deler andre abonnementer, som Apple Music, Apple Fitness+ eller Apple TV+, ser hver person sine egne preferanser og anbefalinger, ikke hele familiens.

Vil du holde kjøp private? Du kan skjule enkeltvarer.

Hvis du har barn i familien

Med bare noen få enkle trinn kan foreldre eller foresatte opprette Apple-ID-er for barn i familien under 13 år*. Med en Apple-ID kan et barn bruke sin egen konto på sin egen enhet – og til og med ta sine egne kjøpsbeslutninger. Men med integrerte foreldrekontrollfunksjoner kan en forelder eller foresatt enkelt sette opp en konto med tilgang til alderstilpasset innhold, skjermtidinnstillinger og mer.

Opprett en Apple-ID for et barn

Godkjenn hva barn kan kjøpe eller laste ned

Hvis du vil se og godkjenne hva barna laster ned, konfigurerer du Spør om kjøp. Når et barn spør om å kjøpe apper, filmer eller annet innhold, sendes en varsling til familieorganisatoren, som kan godkjenne eller avvise kjøpet direkte fra enheten sin.

Konfigurer Spør om kjøp

Barn kan bruke Apple Cash

Med Apple Cash for familien kan barnet eller tenåringen sende og motta penger i Meldinger og Lommebok og handle med Apple Pay. Foreldre kan konfigurere lommepenger ved bruk av regelmessige betalinger eller ved å sende penger direkte til barn. I tillegg kan foresatte se og begrense barnas forbruk. Familiemedlemmer under 18 år kan dessuten delta i Apple Card for familien.

Konfigurer Apple Cash for familien

Begrens hvor mye tid barna kan bruke på enhetene sine

Med Skjermtid kan du holde øye med hvor mye tid barna bruker på nettsteder, i apper og på enhetene sine generelt. Gjennomgå barnas aktivitetsrapporter, og angi tidsbegrensninger for bestemte apper direkte fra din egen enhet. Du kan også navngi et annet familiemedlem som forelder/verge, slik at dere alltid er på samme side når det gjelder barna deres og hvordan de bruker enhetene sine.

Konfigurer Skjermtid for barnet ditt

Barn kan holde kontakten med en Apple Watch

Konfigurer Apple Watch for et barn i skolealder som ikke har sin egen iPhone. Barn kan bruke Apple Watch til å ringe, sende meldinger og dele posisjonen sin med deg. Og foreldre kan hjelpe barna med å unngå distraksjoner i skoletiden med Skoletid.

Konfigurer en Apple Watch for et barn

Konfigurer en ny enhet for et barn raskt

Hvis både enheten din og barnets nye enhet er oppdatert til iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere, kan du bruke Hurtigstart til å konfigurere en ny enhet for barnet automatisk med de foretrukne foreldrekontrollene dine.

Konfigurer en enhet for et barn med Hurtigstart

Del posisjon og finn enheter

For å hjelpe deg med å holde oversikten kan medlemmer i familiegruppen dele posisjoner. Og du kan hjelpe de andre i familien med å finne enhetene sine hvis de blir borte.

Hold rede på hvor alle befinner seg

Med Familiedeling kan du bruke Hvor er?-appen til å dele posisjonen med familien din automatisk. Hvis du trenger privatliv, kan du slutte å dele posisjonen din midlertidig.

Kom i gang med deling av posisjon

Finn en enhet som er borte

Enhetene til familiemedlemmene dine vises i appen Hvor er?. Det har aldri vært enklere å finne igjen en iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac som har blitt forlagt eller stjålet.

Finn en tapt enhet eller eiendel