Totrinnsverifisering for Apple-ID

Hvis du ikke kan bruke tofaktorautentisering med kontoen din, for eksempel hvis enheten bruker iOS 8 eller OS X Yosemite eller eldre, kan du sikre Apple-ID-en din med totrinnsverifisering i stedet.

Hvis du bruker iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere, bruker du sannsynligvis tofaktorautentisering i stedet for totrinnsverifisering. Hvis du ikke vet hvilken sikkerhetsmetode du bruker, kan du se denne veiledningen.

Er totrinnsverifisering det samme som tofaktorautentisering?

Nei. Tofaktorautentisering er en nyere sikkerhetsmetode som er innebygd i iOS, macOS, tvOS, watchOS og Apples nettsteder. Den gir en mer brukervennlig opplevelse og er obligatorisk ved bruk av funksjoner med høyere sikkerhetskrav. Tofaktorautentisering er tilgjengelig for iCloud-brukere med minst én enhet som bruker iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere.

Hvis du har Apple-enheter som kan oppdateres til iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere versjoner, bør du konfigurere tofaktorautentisering i stedet. Hvis du bruker totrinnsverifisering for Apple-ID-en din og deretter oppgraderer til iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere, kan sikkerhetsinnstillingene dine bli automatisk oppgradert til tofaktorautentisering.

Totrinnsverifisering er en eldre sikkerhetsmetode som er tilgjengelig for brukere som ikke har Apple-enheter, ikke kan oppdatere enhetene sine eller av andre årsaker ikke er kvalifisert for tofaktorautentisering. Du kan ikke lenger konfigurere totrinnsverifisering for Apple-ID-en din. Men hvis du allerede bruker det, kan du fortsette å bruke det.

Hva er totrinnsverifisering for Apple-ID?

Totrinnsverifisering er en ekstra sikkerhetsfunksjon for Apple-ID-en din og er laget for å hindre at andre får tilgang til eller bruker kontoen din selv om de kan passordet ditt.

Den krever at du verifiserer identiteten din med en av enhetene dine eller en annen godkjent metode før du kan

• logge på Apple-ID-kontosiden din

• logge på iCloud på en ny enhet eller på iCloud.com

• logge på iMessage eller FaceTime*

• foreta kjøp i iTunes, Apple Books eller App Store på en ny enhet

• få Apple-ID-relatert kundestøtte fra Apple

* FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Hvordan fungerer det?

Når du konfigurerer totrinnsverifisering, registrerer du en eller flere pålitelige enheter. En pålitelig enhet er en enhet i din besittelse som kan motta firesifrede verifiseringskoder via enten tekstmelding eller Finn iPhone. Du må oppgi minst ett telefonnummer som støtter tekstmeldinger.

Hver gang du heretter logger på for å administrere Apple-ID-en din, logger på iCloud eller kjøper noe i iTunes, Apple Books eller App Store på en ny enhet, må du verifisere identiteten din ved å skrive inn både passordet ditt og en firesifret verifiseringskode.

brukernavn som viser j.appleseed@icloud.com

Du skriver inn Apple-ID og passord som vanlig.

telefon som viser 1234

Vi sender en verifiseringskode til en av enhetene dine.

verifiseringskode som viser 1234

Du oppgir koden for å verifisere identiteten din og fullføre påloggingen.

Når du har logget på, har du sikker tilgang til kontoen og kan foreta kjøp på vanlig måte. Du blir nektet tilgang til kontoen hvis du ikke har både passordet og verifiseringskoden.

Du får også en gjenopprettingsnøkkel på 14 tegn som du bør skrive ut og oppbevare på et trygt sted. Bruk gjenopprettingsnøkkelen til å gjenopprette tilgang til kontoen hvis du noen gang mister tilgang til de pålitelige enhetene dine eller telefonnummeret med støtte for tekstmeldinger, eller hvis du glemmer passordet.

Må jeg fremdeles huske noen sikkerhetsspørsmål?

Med totrinnsverifisering trenger du ikke å opprette eller huske noen sikkerhetsspørsmål. Identiteten din blir verifisert utelukkende med passordet, verifiseringskoder som sendes til pålitelige enheter eller telefonnumre som støtter tekstmeldinger, samt gjenopprettingsnøkkelen.

Hvilke tekstmeldingsnumre bør jeg verifisere for kontoen min?

Du må verifisere minst ett telefonnummer som støtter tekstmeldinger, for kontoen din. Du bør vurdere å verifisere alle tekstmelding-kompatible telefonnumre som du vanligvis bruker med iPhone eller andre mobiltelefoner. Du bør også vurdere å verifisere et tekstmelding-kompatibelt telefonnummer som brukes av en person som står deg nær, for eksempel ektefellen din eller et annet familiemedlem. Du kan bruke dette nummeret hvis du midlertidig mangler tilgang til egne enheter.

Du kan ikke bruke fasttelefon eller nettbaserte telefontjenester (VOIP) til totrinnsverifisering.

Legg til eller fjern et telefonnummer som støtter tekstmeldinger

1. Gå til appleid.apple.com, og skriv inn Apple-ID og passord.

2. Klikk på Kontosikkerhet under Pålogging og sikkerhet.

3. Klikk på Legg til et pålitelig telefonnummerBildet har ingen alternativ tekst.

4. For å legge til et nummer skriver du inn telefonnummeret og klikker på Fortsett.

5. Skriv inn verifiseringskoden som sendes på tekstmelding til telefonnummeret.

6. For å fjerne et nummer klikker du på Fjern dette pålitelige telefonnummeretBildet har ingen alternativ tekst ved siden av telefonnummeret du vil fjerne.

Hvordan bruker jeg Finn iPhone-varslinger for å motta verifiseringskoder?

Finn iPhone-varslinger kan brukes til å motta verifiseringskoder på alle iOS-enheter der Finn iPhone er påslått. Les om hvordan du konfigurerer Finn iPhone.

Hva må jeg huske når jeg bruker totrinnsverifisering?

Totrinnsverifisering forenkler og forsterker sikkerheten til Apple-ID-en din. Når det er påslått, kan ingen få tilgang til eller administrere kontoen din uten å bruke passordet ditt, verifiseringskoder som sendes til de pålitelige enhetene dine eller telefonnummeret ditt som støtter tekstmeldinger, eller gjenopprettingsnøkkelen. Det er bare du som kan tilbakestille passordet, administrere pålitelige enheter eller opprette en ny gjenopprettingsnøkkel. Apple-kundestøtte kan hjelpe deg med andre aspekter av tjenesten, men de har ikke mulighet til å oppdatere eller gjenopprette disse tre tingene for deg. Når du bruker totrinnsverifisering, er det ditt ansvar å

• huske passordet

• sørge for den fysiske sikkerheten til de pålitelige enhetene dine

• oppbevare gjenopprettingsnøkkelen på et trygt sted

Hvis du mister tilgangen til to av disse tre tingene samtidig, kan du bli låst ute fra Apple-ID-en din for godt.

Hvor bør jeg oppbevare gjenopprettingsnøkkelen min?

Du bør oppbevare gjenopprettingsnøkkelen på et sikkert sted hjemme, på kontoret eller et annet sted. Du bør vurdere å skrive ut mer enn ett eksemplar, slik at du kan oppbevare nøkkelen på mer enn ett sted. Da blir det enklere å finne nøkkelen hvis du noen ganger trenger den, og du har en reservekopi hvis et eksemplar blir borte eller ødelagt. Du bør ikke oppbevare gjenopprettingsnøkkelen på enheten eller datamaskinen, da dette kan gi uautoriserte brukere umiddelbar tilgang til nøkkelen.

Hvis du noen gang trenger en ny gjenopprettingsnøkkel, kan du finne ut hvordan du oppretter en ny gjenopprettingsnøkkel.

Hva om jeg mister gjenopprettingsnøkkelen?

Du kan logge på Apple-ID-kontosiden og opprette en ny gjenopprettingsnøkkel ved hjelp av Apple-ID-passordet ditt og en av de pålitelige enhetene dine.

1. Gå til appleid.apple.com.

2. Logg på med passordet og den pålitelige enheten din.

3. I Pålogging og sikkerhet-delen klikker du på Gjenopprettingsnøkkel > Endre gjenopprettingsnøkkel.

Oppbevar gjenopprettingsnøkkelen på et trygt sted. Den gamle gjenopprettingsnøkkelen slutter å virke, og du kan ikke bruke den til å tilbakestille passordet eller få tilgang til kontoen. Hvis du ikke ser Gjenopprettingsnøkkel i Pålogging og sikkerhet-delen, bruker du ikke totrinnsverifisering.

Hvordan kan jeg logge på kontoen min med en app som ikke støtter verifiseringskoder for totrinnsverifisering?

Du kan generere et app-spesifikt passord via Apple-ID-kontosiden og skrive det inn i passordfeltet på appen du vil logge på. Da kan du logge på sikkert selv om appen du bruker, ikke støtter verifiseringskoder. Du kan for eksempel bruke et app-spesifikt passord for å logge på iCloud med en tredjeparts e-postadresse, adressebok, eller kalenderapp.

Finn ut hvordan du genererer og bruker appspesifikke passord.

Hva om jeg glemmer Apple-ID-passordet?

Du kan tilbakestille passordet ditt på iforgot.apple.com.

Apple-kundestøtte kan ikke tilbakestille passordet for deg. For å tilbakestille passordet må du ha gjenopprettingsnøkkelen og tilgang til minst én av de pålitelige enhetene dine.

Hva om jeg mister eller gir bort en av de pålitelige enhetene mine?

Hvis du ikke lenger har tilgang til en av enhetene dine, må du fjerne enheten fra listen over pålitelige enheter så snart som mulig. Da kan ikke den enheten lenger brukes til å verifisere identiteten din.

Hva om jeg ikke lenger har tilgang til noen av de pålitelige enhetene mine?

Hvis du ikke har tilgang til noen av de pålitelige enhetene dine, kan du fremdeles få tilgang til kontoen din med passordet og gjenopprettingsnøkkelen, eller med passordet og et telefonnummer som støtter tekstmeldinger.

1. Gå til appleid.apple.com, klikk på Logg på, og skriv inn Apple-ID og passord.

2. På skjermbildet Verifiser identiteten din velger du «Har du ikke tilgang til de pålitelige enhetene dine?».

3. Oppgi gjenopprettingsnøkkelen din i vinduet som åpnes.

4. Gå til Enheter-delen, og fjern enheten du ikke lenger vil bruke til å verifisere identiteten din.

Hvordan slår jeg av totrinnsverifisering?

Kontroller at du fremdeles er logget på iCloud på alle enhetene dine. Du kan bli bedt om å oppgi Apple-ID-passordet.

1. Logg på appleid.apple.com.

2. Klikk på Kontosikkerhet under Pålogging og sikkerhet.

3. Klikk på Slå av totrinnsverifisering. Klikk på nytt for å bekrefte.

4. Opprett nye sikkerhetsspørsmål, og verifiser fødselsdatoen din.

Du får en e-post som bekrefter at totrinnsverifisering er slått av for Apple-ID-en din.

Hvordan bytter jeg fra totrinnsverifisering til tofaktorautentisering?

Hvis du bruker totrinnsverifisering, oppdaterer vi automatisk kontoen din til tofaktorautentisering når du logger på iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere. Du kan også bytte manuelt fra totrinnsverifisering til tofaktorautentisering for kontoen ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Kontroller hvilken funksjon du bruker

Følg denne fremgangsmåten hvis du ikke er sikker på om du har konfigurert totrinnsverifisering eller tofaktorautentisering:

1. Logg på appleid.apple.com.

2. Se etter totrinnsverifisering eller tofaktorautentisering under Kontosikkerhet i Pålogging og sikkerhet-delen.

3. Hvis totrinnsverifisering er på, fortsetter du med fremgangsmåten for å slå det av, og deretter slår du på tofaktorautentisering. Hvis tofaktorautentisering er på, har du allerede konfigurert dette.

Slå på tofaktorautentisering

Du må slå av totrinnsverifisering før du kan slå på tofaktorautentisering. Du må også kontrollere at du fremdeles er logget på iCloud på alle enhetene dine. Du kan bli bedt om å oppgi Apple-ID-passordet*.

Finn ut hvordan du konfigurerer tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.

* Hvis du logger på Macen med Apple-ID-en din, må du endre påloggingspassordet på Macen før du konfigurerer tofaktorautentisering.

Hvor er totrinnsverifisering tilgjengelig?

Totrinnsverifisering er tilgjengelig for eksisterende kontoer i landene og regionene nedenfor.

• Albania

• Algerie

• Angola

• Anguilla

• Antigua og Barbuda

• Argentina

• Armenia

• Australia

• Østerrike

• Bahamas

• Bahrain

• Bangladesh

• Barbados

• Belgia

• Bolivia

• Botswana

• Brasil

• De britiske Jomfruøyer

• Bulgaria

• Kamerun

• Canada

• Caymanøyene

• Den sentralafrikanske republikk

• Tsjad

• Chile

• Kina, fastlandet

• Colombia

• Den demokratiske republikken Kongo

• Republikken Kongo

• Costa Rica

• Elfenbenskysten

• Kroatia

• Kypros

• Tsjekkia

• Danmark

• Dominica

• Den dominikanske republikk

• Ecuador

• Egypt

• El Salvador

• Estland

• Eswatini

• Fiji

• Finland

• Frankrike

• Gambia

• Tyskland

• Ghana

• Hellas

• Grenada

• Guam

• Guadeloupe

• Guatemala

• Guinea

• Guinea-Bissau

• Guyana

• Honduras

• Hongkong

• Ungarn

• Island

• India

• Indonesia

• Irland

• Israel

• Italia

• Jamaica

• Japan

• Jordan

• Kasakhstan

• Kenya

• Kosovo

• Kuwait

• Laos

• Latvia

• Libanon

• Liechtenstein

• Litauen

• Luxembourg

• Macao

• Nord-Makedonia

• Madagaskar

• Malaysia

• Mali

• Malta

• Martinique

• Mauritius

• Mexico

• Moldova

• Montserrat

• Marokko

• Namibia

• Nederland

• New Zealand

• Nicaragua

• Niger

• Nigeria

• Norge

• Oman

• Pakistan

• Palau

• Panama

• Paraguay

• Peru

• Filippinene

• Polen

• Portugal

• Puerto Rico

• Qatar

• Réunion

• Romania

• Russland

• Saint Kitts og Nevis

• Saint Lucia

• Saint Vincent og Grenadinene

• São Tomé og Príncipe

• Saudi-Arabia

• Senegal

• Seychellene

• Sierra Leone

• Singapore

• Slovakia

• Slovenia

• Sør-Afrika

• Sør-Korea

• Spania

• Sri Lanka

• Surinam

• Sverige

• Sveits

• Taiwan

• Tanzania

• Thailand

• Trinidad og Tobago

• Tunisia

• Tyrkia

• Turks- og Caicosøyene

• Uganda

• Ukraina

• De forente arabiske emirater

• Storbritannia

• USA

• Uruguay

• Venezuela

• Vietnam

• Jemen

• Zimbabwe

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.