Om lokale øyeblikksbilder i Time Machine

Med Time Machine kan du gjenopprette filer fra lokale øyeblikksbilder på Macen, selv når Time Machine-sikkerhetskopidisken din ikke er tilgjengelig.

Time Machine-sikkerhetskopidisken din er kanskje ikke tilgjengelig til enhver tid, så Time Machine lagrer også noen av sikkerhetskopiene sine på Macen din. Dette er lokale øyeblikksbilder.

Slik bruker du lokale øyeblikksbilder

Når sikkerhetskopidisken ikke er tilgjengelig, bruker Time Machine automatisk lokale øyeblikksbilder til å gjenopprette filer. Du kan koble til sikkerhetskopidisken din på nytt for å gjøre enda flere sikkerhetskopier tilgjengelig.

Finn ut hvordan du gjenoppretter filer fra Time Machine

Hvor ofte lagres lokale øyeblikksbilder?

Time Machine lagrer et øyeblikksbilde av startdisken din omtrent én gang i timen og beholder det i 24 timer. Verktøyet beholder et ekstra øyeblikksbilde av den siste vellykkede Time Machine-sikkerhetskopieringen din frem til plassen kreves. Og i macOS High Sierra eller nyere blir enda et øyeblikksbilde lagret før du installerer en macOS-oppdatering.

Slik bruker lokale øyeblikksbilder lagringsplass

Du trenger ikke å tenke på hvor mye lagringsplass lokale øyeblikksbilder bruker, ettersom de ikke bruker plass som kreves for oppgaver som nedlasting av filer, kopiering av filer eller installering av ny programvare. Macen regner plassen som brukes av øyeblikksbilder som ledig plass.

Time Machine lagrer imidlertid bare øyeblikksbilder på disker som har mye ledig plass, og øyeblikksbilder blir slettet automatisk etter hvert som de blir eldre eller plassen kreves til andre ting.

Hvis du vil slette lokale øyeblikksbilder manuelt, slår du av automatisk sikkerhetskopiering midlertidig:

1. Åpne Time Machine-innstillingene:

• Velg Time Machine-innstillinger (eller -valg) fra Time Machine-menyenBildet har ingen alternativ tekst fra menylinjen.

• Eller i macOS Ventura eller nyere, velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikker på Generelt i sidepanelet, og deretter på Time Machine til høyre.

• Eller i macOS Monterey eller tidligere, velger du Apple-menyen  > Systemvalg, og klikker deretter på Time Machine.

2. Slå av automatisk sikkerhetskopiering i Time Machine-innstillingene:

• I macOS Ventura eller nyere klikker du på Valg, velger Manuelt fra Sikkerhetskopieringsfrekvens-lokalmenyen, og deretter klikker du deretter på Ferdig.

• I macOS Monterey eller tidligere fjerner du markeringen av «Automatisk sikkerhetskopiering», eller klikker på av/på-bryteren, avhengig av hva du ser.

3. Vent noen minutter til lokale øyeblikksbilder er slettet. Slå deretter automatisk sikkerhetskopiering på igjen. Time Machine husker sikkerhetskopidiskene som ble brukt.