Løs Wi-Fi- og Bluetooth-problemer forårsaket av forstyrrelser av trådløssignaler

Forstyrrelser av trådløssignaler kan føre til at Wi-Fi- og Bluetooth-enheter mister forbindelsen eller får dårlig ytelse, men det er flere ting du kan gjøre for å redusere eller forhindre dette.

Symptomer på forstyrrelser av trådløssignaler

Alle disse symptomene kan skyldes forstyrrelser som påvirker Wi-Fi- eller Bluetooth-signalet:

• Enheten kobler ikke til eller forblir ikke tilkoblet

• Tilkoblingen er treg og signalstyrkenBildet har ingen alternativ tekst er svak

• Lyd over Bluetooth hopper over deler, hakker, kuttes eller har støy eller summing

• Pekeren beveger seg ujevnt og hakkete

Slik reduserer du forstyrrelser av trådløssignaler

Med disse generelle fremgangsmåtene kan du få bedre og sterkere trådløssignaler:

• Ta Wi-Fi-enheten nærmere Wi-Fi-ruteren. Ha Bluetooth-enhetene som er koblet sammen, nærmere hverandre.

• Unngå å bruke trådløse enheter i nærheten av vanlige kilder til forstyrrelser, som strømkabler, mikrobølgeovner, fluorescerende lys, trådløse videokameraer og trådløse telefoner.

• Reduser antall aktive enheter som bruker samme trådløse frekvensbånd. Både Bluetooth- og Wi-Fi-enheter bruker 2,4 GHz-frekvensbåndet, men det er mange Wi-Fi-enheter som kan bruke 5 GHz-båndet i stedet. Hvis Wi-Fi-ruteren støtter begge båndene, kan det hjelpe hvis du kobler flere av Wi-Fi-enhetene til 5 GHz-båndet. Noen rutere med to bånd administrerer dette for deg automatisk.

• Konfigurer Wi-Fi-ruteren til å bruke en annen Wi-Fi-kanal, eller få den til å skanne etter kanalen med minst forstyrrelse. De fleste rutere utfører denne skanningen automatisk ved oppstart eller tilbakestilling.

Ved bruk av USB 3 eller Thunderbolt 3-enheter med datamaskinen kan muligheten for forstyrrelser fra enheter i nærheten begrenses:

• Bruk en skjermet USB- eller Thunderbolt 3-kabel av høy kvalitet med alle enheter.

• Flytt USB 3- eller Thunderbolt 3-enhetene – inkludert eventuelle USB-huber – lenger unna de trådløse enhetene dine.

• Unngå å plassere USB 3- eller Thunderbolt 3-enheter på toppen av Macen.

• Slå av alle USB 3-enheter som ikke er i bruk.

Unngå at det er fysiske hindringer for trådløssignalet. En metalloverflate mellom Bluetooth-musen og datamaskinen kan for eksempel føre til at musen får dårlig ytelse, og et armert betonggulv mellom Wi-Fi-ruteren og Wi-Fi-enheten kan gi dårlig Wi-Fi-ytelse.

• Materialer med lite potensial for forstyrrelser: tre, glass og mange syntetiske materialer

• Materialer med middels potensial for forstyrrelser: vann, murstein, marmor

• Materialer med stort potensial for forstyrrelser: gips, betong, skuddsikkert glass

• Materiale med veldig stort potensial for forstyrrelser: metall

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.