Om sikkerhetsinnholdet i iOS 7.1

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iOS 7.1.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen fra Apple Product Security.

Der det er mulig, brukes CVE-ID-er som henvisning til svakhetene, slik at man kan finne mer informasjon.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsoppdateringer, kan du se Apple sikkerhetsoppdateringer.

iOS 7.1

• Sikkerhetskopiering

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En skadelig sikkerhetskopi kan endre filsystemet

Beskrivelse: En symbolsk kobling i en sikkerhetskopi ville blitt gjenopprettet, slik at påfølgende operasjoner under gjenopprettingen kunne skrive til resten av filsystemet. Problemet ble løst ved å sjekke for symbolske koblinger under gjenopprettingsprosessen.

CVE-ID

CVE-2013-5133: evad3rs

• Retningslinjer for sertifikatgodkjenning

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Rotsertifikater har blitt oppdatert

Beskrivelse: Flere sertifikater ble lagt til eller fjernet fra listen over system-roots.

• Konfigurasjonsprofiler

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Profilers utløpsdato ble ikke overholdt

Beskrivelse: Utløpsdatoen til mobilkonfigurasjonsprofiler ble ikke vurdert riktig. Problemet ble løst ved å forbedre håndteringen av konfigurasjonsprofiler.

CVE-ID

CVE-2014-1267

• CoreCapture

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Et skadelig program kan forårsake at systemet avsluttes uventet

Beskrivelse: Et oppnåelig påstandsproblem fantes i CoreCaptures håndtering av IOKit API-kall. Problemet ble løst gjennom ekstra validering av inndata fra IOKit.

CVE-ID

CVE-2014-1271: Filippo Bigarella

• Crash-rapportering

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En lokal bruker kan kanskje endre rettigheter til vilkårlige filer

Beskrivelse: CrashHouseKeeping fulgte symbolske koblinger samtidig som rettigheter til filer ble endret. Dette problemet ble løst ved ikke å følge symbolske koblinger ved endring av rettigheter til filer.

CVE-ID

CVE-2014-1272: evad3rs

• dyld

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Kodesigneringskrav kan ha blitt omgått

Beskrivelse: Instruksjoner for omplassering av tekst i dynamiske biblioteker kan ha blitt lastet av dyld uten validering av kodesignering. Dette problemet ble løst ved å ignorere instruksjoner for omplassering av tekst.

CVE-ID

CVE-2014-1273: evad3rs

• FaceTime

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En person med fysisk tilgang til enheten kan få tilgang til FaceTime-kontakter fra en låst skjerm

Beskrivelse: FaceTime-kontakter på en låst enhet kunne eksponeres ved å gjøre mislykkede FaceTime-anrop fra den låste skjermen. Dette problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av FaceTime-anrop.

CVE-ID

CVE-2014-1274

• ImageIO

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Åpning av en skadelig PDF-fil kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode kjøres

Beskrivelse: Det var en bufferoverflyt i håndteringen av JPEG2000-bilder i PDF-filer. Dette problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2014-1275: Felix Groebert i Google Security Team

• ImageIO

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Visning av en skadelig TIFF-fil kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode kjøres

Beskrivelse: Det foreligger bufferoverflyt i libtiffs håndtering av TIFF-bilder. Problemet ble løst med ekstra validering av TIFF-bilder.

CVE-ID

CVE-2012-2088

• ImageIO

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Visning av en skadelig JPEG-fil kan føre til avsløring av hukommelsesinnhold

Beskrivelse: Det var et problem med tilgang til uinitialisert hukommelse i libjpegs håndtering av JPEG-markører, som førte til avsløring av hukommelsesinnhold. Dette problemet ble løst med ekstra validering av JPEG-filer.

CVE-ID

CVE-2013-6629: Michal Zalewski

• IOKit HID-hendelse

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Et skadelig program kan overvåke brukerhandlinger i andre apper

Beskrivelse: Et grensesnitt i IOKit-rammeverk log skadelige apper overvåke brukerhandlinger i andre apper. Dette problemet ble løst ved forbedrede policyer for tilgangskontroll i rammeverket.

CVE-ID

CVE-2014-1276: Min Zheng, Hui Xue og Dr. Tao (Lenx) Wei i FireEye

• iTunes Store

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En mellommann-angriper kan lokke en bruker til å laste ned en skadelig app via Enterprise App Download

Beskrivelse: En angriper med en privilegert nettverksplassering kan etterlikne nettverkskommunikasjon for å lokke en bruker til å laste ned en skadelig app. Dette problemet ble redusert ved å bruke SSL og stille brukeren kontrollspørsmål ved URL-omdirigering.

CVE-ID

CVE-2013-3948: Stefan Esser

• Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En lokal bruker kan forårsake at et system avsluttes uventet eller at vilkårlig kode utføres i kjernen

Beskrivelse: En problem med tilgang til hukommelse utenfor grensene fantes i ARM ptmx_get_ioctl-funksjonen. Problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2014-1278: evad3rs

• Office Viewer

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Åpning av et skadelig Microsoft Word-dokument kan føre til at et program avsluttes uventet eller at vilkårlig kode kjøres

Beskrivelse: Det var et problem med dobbel frigivelse i håndteringen av Microsoft Word-dokumenter. Problemet ble løst ved forbedret håndtering av hukommelsen.

CVE-ID

CVE-2014-1252: Felix Groebert fra Google Security Team

• Bilder-bakside

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Slettede bilder kan fremdeles bli vist i Bilder-appen under gjennomsiktige bilder

Beskrivelse: Sletting av et bilde fra et ressursbibliotek slettet ikke bufrede versjoner av bildet. Dette problemet ble løst ved forbedret bufferhåndtering.

CVE-ID

CVE-2014-1281: Walter Hoelblinger i Hoelblinger.com, Morgan Adams, Tom Pennington

• Profiler

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En konfigurasjonsprofil kan være skjult for brukeren

Beskrivelse: En konfigurasjonsprofil med langt navn kan være lastet inn på enheten, men vises ikke i profilgrensesnittet. Dette problemet ble løst ved forbedret håndtering av profilnavn.

CVE-ID

CVE-2014-1282: Assaf Hefetz, Yair Amit og Adi Sharabani i Skycure

• Safari

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Brukerlegitimasjon kan bli avslørt på et uventet sted via auto-utfylling

Beskrivelse: Safari kan ha fylt ut brukernavn og passord automatisk i en underramme fra et annet domene enn hovedrammen. Dette problemet ble løst ved forbedret sporing av opprinnelsessteder.

CVE-ID

CVE-2013-5227 : Niklas Malmgren fra Klarna AB

• Innstillinger - Kontoer

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En person med fysisk tilgang til enheten, kan være i stand til å deaktivere Finn iPhone uten å oppgi iCloud-passord

Beskrivelse: Det var et problem med håndteringen av Finn iPhone-tilstanden. Dette problemet ble løst ved forbedret håndtering av Finn iPhone-tilstanden.

CVE-ID

CVE-2014-2019

• Springboard

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En person med fysisk tilgang til enheten, kan være i stand til å se Hjem-skjermen på enheten selv om enheten ikke har blitt aktivert

Beskrivelse: En uventet avslutning av et program under aktivering kan føre til at telefonen viser Hjem-skjermen. Dette problemet ble løst ved forbedret feilhåndtering under aktivering.

CVE-ID

CVE-2014-1285: Roboboi99

• Låst SpringBoard-skjerm

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En ekstern angriper kan være i stand til å få en låst skjerm til å slutte å reagere

Beskrivelse: Det var et problem med håndteringen av Låst skjerm-tilstanden. Dette problemet ble løst ved forbedret tilstandshåndtering.

CVE-ID

CVE-2014-1286: Bogdan Alecu i M-sec.net

• TelephonyUI-rammeverk

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En nettside kunne utløse et FaceTime-lydanrop uten inngripen fra bruker

Beskrivelse: Safari rådførte seg ikke med brukeren før facetime-audio://-URLer ble åpnet. Dette problemet ble løst ved å legge inn et kontrollspørsmål.

CVE-ID

CVE-2013-6835: Guillaume Ross

• USB-vert

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En person med fysisk tilgang til enheten, kan få vilkårlig kode til å bli utført i kjernemodus

Beskrivelse: Det var et problem med ødelagt hukommelse i håndteringen av USB-meldinger. Dette problemet ble løst med ekstra validering av USB-meldinger.

CVE-ID

CVE-2014-1287: Andy Davis i NCC Group

• Videodriver

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Avspilling av en skadelig video kan føre til at enheten slutter å reagere

Beskrivelse: Det var et problem med null-dereferanse i håndteringen av MPEG-4-kodete filer. Dette problemet ble løst gjennom forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-ID

CVE-2014-1280: rg0rd

• WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 4 og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det er flere problemer med ødelagt hukommelse i WebKit. Problemene ble løst gjennom forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-ID

CVE-2013-2909: Atte Kettunen fra OUSPG

CVE-2013-2926: cloudfuzzer

CVE-2013-2928: Google Chrome Security Team

CVE-2013-5196 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-5197 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-5198: Apple

CVE-2013-5199: Apple

CVE-2013-5225 : Google Chrome Security Team

CVE-2013-5228: Keen Team (@K33nTeam) som arbeider ved HPs Zero Day Initiative

CVE-2013-6625: cloudfuzzer

CVE-2013-6635: cloudfuzzer

CVE-2014-1269: Apple

CVE-2014-1270: Apple

CVE-2014-1289: Apple

CVE-2014-1290 : ant4g0nist (SegFault) som arbeider ved HPs Zero Day Initiative, Google Chrome Security Team, Lee Wang Hao som arbeider hos S.P.T. Krishnan of Infocomm Security Department, Institute for Infocomm Research

CVE-2014-1291: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1292: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1293: Google Chrome Security Team

CVE-2014-1294: Google Chrome Security Team

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.