iCloud: Vanlige spørsmål om Min bildestrøm

Finn svar på vanlige spørsmål om Min bildestrøm.

Når du bruker Min bildestrøm og tar et bilde på en av enhetene dine, dukker bildet automatisk opp på alle de andre enhetene. Lær mer om deling av bilder med familie og venner.

Hva trenger jeg for å bruke Min bildestrøm?

For å kunne bruke Min bildestrøm trenger du en iCloud-konto, kompatible enheter og oppdatert programvare:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 5.1 eller nyere
  • Mac with OS X Lion v10.7.5 eller nyere og iPhoto 9.2.2 eller Aperture 3.2.3 eller nyere
  • Apple TV (2. generasjon) med Apple TV-programvareoppdatering 5.0 eller nyere
  • PC med Windows 7 eller nyere og iCloud-kontrollpanel 2.1 eller nyere for Windows

Se hvordan sette opp iCloud.

Hvordan slår jeg på Min bildestrøm?

Når du har oppdatert enhetene dine og satt opp iCloud-kontoen, kan du enkelt slå på Min bildestrøm på en av enhetene dine:

• iOS-enheter: Gå til Innstillinger > iCloud > Bilder (eller Bildestrøm i iOS 6), og slå deretter på Min bildestrøm.
  • Mac:
    1. Gå til Apple () > Systemvalg > iCloud.
    2. Marker avkrysningsruten for Bilder (eller Bildestrøm).
    3. Klikk på Valg-knappen og kontroller at Min bildestrøm er markert.
    4. Åpne programmet du vil bruke sammen med Bildestrøm (iPhoto eller Aperture), og påse at Min bildestrøm er aktivert i denne appen. Du kan også endre Min bildestrøm-innstillingene i iPhoto- eller Aperture-valgene.
  • PC:
    1. Åpne iCloud-kontrollpanelet for Windows, og marker avkrysningsruten for Bilder (eller Bildestrøm i iCloud-kontrollpanel 2.x).
    2. Klikk på Alternativer og påse at Min bildestrøm er på og endre innstillingene.
    3. Klikk på Bruk når du er ferdig.

Bruker Min bildestrøm iCloud-lagringsplassen min?

Nei. Bilder som lastes opp til Min bildestrøm, bruker ikke noe av iCloud-lagringsplassen din.

Vil bruk av Min bildestrøm erstatte bruken av iCloud-sikkerhetskopiering eller iTunes til å sikkerhetskopiere bildene i Kamerarull?

Nei. Bilder i Min bildestrøm arkiveres på iCloud-tjeneren i 30 dager. Hvis du vil sikkerhetskopiere eller arkivere disse bildene, må du kopiere dem fra Min Bildestrøm til kamerarullen på iOS-enheten din. Deretter kan du sikkerhetskopiere Kamerarull med iCloud eller iTunes.

Hvilke bildeformater støtter Min bildestrøm?

Min bildestrøm støtter JPEG, TIFF, PNG og de fleste RAW-fotoformater. Min bildestrøm fungerer ikke med video.

Når lastes bilder opp til Min bildestrøm?

Når du slår på Min bildestrøm på enhetene dine, legges alle nye bilder som du tar med eller importerer til disse enhetene, automatisk inn i bildestrømmen.

• iOS-enheter: Alle nye bilder du tar, lastes automatisk opp til bildestrømmen når du går ut av Kamera-appen og kobler til Wi-Fi. Min bildestrøm overfører ikke bilder via mobiltelefonforbindelser.
  • Mac-maskiner: Eventuelle nye bilder du importerer til iPhoto eller Aperture, blir automatisk lastet opp når du kobler til Wi-Fi eller Ethernet. Du kan også endre iPhoto- eller Aperture-valgene, slik at bare bilder som du manuelt legger til i Min bildestrøm, blir lastet opp.
  • PC med iCloud-kontrollpanel 2.1 eller nyere: Åpne et Windows Utforsker-vindu og velg iCloud-bilder under Favoritter hvis du bruker iCloud-kontrollpanel 3.0 eller nyere (eller Bildestrøm hvis du bruker 2.1 til 2.1.3). Åpne Min bildestrøm. Klikk på Legg til bilder. Marker bildene som skal importeres til Min bildestrøm, og klikk på Åpne.

Hvor lenge blir Min bildestrøm-bilder arkivert i iCloud?

Bildene du laster opp til Min bildestrøm, arkiveres i iCloud i 30 dager, slik at enhetene skal ha rikelig tid til å koble seg til og laste dem ned.

Hvor mange bilder blir arkivert i Min bildestrøm på mine enheter og datamaskiner?

iCloud overfører alle bildene dine til Min bildestrøm-albumet på enhetene og datamaskinene dine og administrerer dem effektivt, slik at du ikke går tom for lagringsplass.

iOS-enhetene har en rullerende samling av de siste 1000 bildene i Min bildestrøm-albumet. Der kan du bla gjennom de nye bildene eller flytte dem du ønsker til Kamerarull eller et annet album for å beholde dem på enheten for alltid.

I og med at en Mac eller PC har mer lagringsplass enn en iOS-enhet, kan du velge å få alle Min bildestrøm-bilder lastet ned automatisk.

• Velg Bilder (eller Bildestrøm) > Min bildestrøm > Automatisk import i iPhoto- eller Aperture-valgene på Mac-maskinen. Alle bildestrømbildene vil bli importert til mappene Hendelser, Prosjekter, Bilder, Ansikter og Steder i iPhoto eller Aperture.
  • På en PC der Min bildestrøm er aktivert i kontrollpanelet, vil alle bildene bli importert til

C:\\Brukere\<brukernavn>\Bilder\iCloud Photos\My Photo Stream

Hvis du bruker iCloud-kontrollpanel 2.1 til 2.1.3, er banen

C:\\Brukere\<brukernavn>\Bilder\Photo Stream\My Photo Stream

På grunn av lagringsbegrensningene vil Apple TV kanskje bare vise de nyeste bildene.

Blir alle bildene som tas med hurtigseriemodus på min iPhone 5s, lagret i Min bildestrøm?

Når du tar bilder med hurtigseriemodus, blir bare dine favorittbilder lagret i Min bildestrøm. I iOS 7.1 kan du velge å lagre alle bildene du tar med hurtigseriemodus, i Min bildestrøm. Trykk på Innstillinger > iCloud > Bilder og slå på Last opp hurtigserier.

Hvordan viser jeg Min bildestrøm?

• iPhone, iPad eller iPod touch: Bildene dine blir vist i Min bildestrøm-albumet i Bilder-programmet. Hvis du bruker iOS, kan du finne bilder ved å trykke på Bildestrøm-fanen og deretter på Min bildestrøm-albumet. I iOS 5 finnes bildene i Bildestrøm-albumet.
  • Mac: Bildene vises i Delte album-delen under iCloud i iPhoto 9.5 eller Aperture 3.5. I eldre versjoner av iPhoto og Aperture vises bildene i Min bildestrøm-delen. I iPhoto 9.4 eller nyere eller i Aperture 3.4 eller nyere åpner du Min bildestrøm-albumet.
  • PC som bruker Windows 8.1: Gå til startskjermen, klikk på nedpilen nedpil i nederste venstre hjørne og deretter på iCloud-bilder-appen.
  • PC som bruker Windows 8: Velg iCloud-bilder fra startskjermen (eller Bildestrøm i iCloud-kontrollpanel 2.0 til 2.12).
  • PC som bruker Windows 7: Klikk på Start-knappen i Windows, og klikk deretter Bilder. Klikk på iCloud-bilder eller Bildestrøm på Favoritter-menyen i panelet til venstre. Dobbeltklikk på Min bildestrøm for å vise bildene.
  • Apple TV: Du kan vise bildene ved å velge iCloud-bilder eller Bildestrøm fra hovedmenyen (eller markere Internett > Bildestrøm i Apple TV-programvareoppdatering 5.0) etter å ha logget deg på med iCloud-kontoen.

Hvilken oppløsning har Min bildestrøm-bildene?

På en Mac eller PC lastes bildene ned og arkiveres i full oppløsning. På iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV leveres Bildestrøm-bildene med en enhetsoptimalisert oppløsning som gir raskere nedlasting og sparer lagringsplass. Den faktiske oppløsningen varierer, men den optimaliserte versjon av et bilde som er tatt med et standard kompaktkamera, vil ha en oppløsning på 2048 x 1536 piksler når de overføres til enhetene. Panoramabilder kan være opptil 5400 piksler brede.

Hvordan sletter jeg bilder fra Min bildestrøm?

Du kan slette bilder fra bildestrømmen på samme måte som du sletter andre bilder fra en iOS-enhet eller Mac. Bare marker bildene du vil fjerne, og trykk deretter på papirkurvsymbolet eller klikk på Slett. På en PC markerer du bildene du vil fjerne fra bildestrømmen, høyreklikker og velger Slett. Når du sletter et bilde fra Min bildestrøm på én enhet, vil iCloud automatisk slette det fra Min bildestrøm-albumet eller -visningen på de andre enhetene dine. Lær mer om hvordan du sletter bilder.

Hva skjer med bildene mine hvis jeg slår av Min bildestrøm?

Hvis du logger deg av iCloud eller slår av Min bildestrøm på en iOS-enhet, fjernes alle bildene i Min bildestrøm fra denne enheten. Bilder i Min bildestrøm på andre enheter berøres ikke. Bilder som legges til i Min bildestrøm, arkiveres på iCloud-tjeneren i 30 dager fra den datoen du la dem til i Min bildestrøm. Hvis du logger deg på iCloud med samme Apple-ID og slår på Min bildestrøm på en annen enhet, lastes disse bildene automatisk ned til denne enheten.

Før du slår av Min bildestrøm kan det være lurt å arkivere eventuelle bilder som du vil beholde, i Kamerarull. Lær mer om å arkivere bilder i Kamerarull.