Hvis en mediefil ikke åpnes eller spilles av på Apple-enheten din

Eldre eller spesialiserte lyd-, video- eller bildeformater støttes kanskje ikke på enheten din, eller kan kreve annen programvare.

Apple-apper som Bilder, iMovie, Safari, Keynote og QuickTime Player fungerer med en rekke medieformater. Enkelte apper fungerer bedre med spesifikke formater, men de fleste formatene fungerer i de fleste appene uten ekstra programvare. Eldre eller spesialiserte formater fungerer kanskje ikke som forventet hvis filformatet ikke støttes av enheten, enhetens operativsystem eller appen du bruker til å åpne eller spille av filen.

Installer alle tilgjengelige Apple-programvareoppdateringer for enheten din, slik som oppdateringer for Macen eller oppdateringer for iPhone eller iPad. Hvis du fortsatt ikke har en app som støtter det aktuelle medieformatet for filen etter at oppdateringen er fullført, søker du etter en passende app på internett eller i App Store.

Du kan søke etter navnet på formatet eller filendelsen, som er bokstavene som vises i slutten av filnavnet, for eksempel .avi, .wmv eller .mkv. På Mac kan du kanskje identifisere formatet ved å velge filen i Finder og deretter trykke Kommando-I for å åpne et infovindu. Formatet kan vises etter Type, som for eksempel «Type: Matroska-videofil».

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.