Koble en trådløs spillkontroller til Apple-enheten din

Koble en trådløs Xbox-, PlayStation- eller annen Bluetooth-spillkontroller til en iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller Apple Vision Pro.

Opprett sammenkobling med og koble til en kontroller

Instruksjoner for PlayStation-spillkontrollere og Xbox-spillkontrollere er tilgjengelige, men de generelle trinnene er de samme for alle Bluetooth-spillkontrollere som kan sammenkobles med en datamaskin eller mobiltelefon.

1. Trykk og hold inne knappen eller knappene på kontrolleren som sette den i sammenkoblingsmodus. Dette gjør den synlig for Apple-enheten din. Se dokumentasjonen for kontrolleren for å finne konfigureringsinformasjon som er spesifikk for sammenkobling med datamaskiner eller mobiltelefoner.

2. Åpne Bluetooth-innstillinger på Apple-enheten din, og velg deretter kontrolleren på listen over enheter i nærheten.

Tilpass knapper og funksjoner på kontrollere

Apple-enheter har innstillinger for å tilpasse knapper og andre funksjoner for et økende antall spillkontrollere.

1. Forsikre deg om at Apple-enheten din har den nødvendige programvaren:

• iOS 16 eller nyere på iPhone

• iPadOS 16 eller nyere på iPad

• tvOS 16 eller nyere på Apple TV

• macOS Ventura 13 eller nyere på Mac

• visionOS på Apple Vision Pro

2. Sørg for at kontrolleren er slått på og koblet til Apple-enheten.

3. Hvis tilpasningsinnstillinger er tilgjengelige for kontrolleren, finner du dem her:

• iPhone, iPad: Gå til Innstillinger > Generelt > Spillkontroller. Trykk på navnet på kontrolleren og trykk deretter på Standardkontroller.

• Apple TV: Gå til Innstillinger > Generelt > Fjernkontroller og enheter > Bluetooth. Velg kontrolleren, og velg deretter Tilpasning.

• Mac: Velg Apple-meny  > Systeminnstillinger, klikk på Spillkontrollere i sidepanelet og klikk deretter på navnet på kontrolleren.

• Apple Vision Pro: Gå til Innstillinger > Generelt > Spillkontroller. Velg et alternativ for knappene du vil endre, eller trykk på Legg til app for å opprette egendefinerte kontroller for en bestemt app.

Når du kobler til mer enn én kontroller som kan tilpasses på denne måten, omfatter disse innstillingene Buddy Controller. Du kan bruke Buddy Controller til å kombinere inndata fra flere kontrollere til én, slik at en annen person kan hjelpe deg med å komme til neste nivå i spillet.

Vennekontroller støttes ikke på Apple Vision Pro.

Hvis kontrolleren ikke kobler seg til eller ikke fungerer som forventet

Støtte for bestemte knapper og funksjoner, for eksempel lydpluggen eller lysene til en kontroller, varierer etter hvilken kontroller og app du bruker.

• Installer de nyeste programvareoppdateringene – både for Apple-enheten og kontrolleren. Hvis en programvareoppdatering (fastvare) er tilgjengelig for kontrolleren, henter du den fra produsenten av kontrolleren.

• I Bluetooth-innstillinger velger du kontrolleren eller infoknappeninfoknappen (hvis den vises) ved siden av navnet på kontrolleren. Deretter velger du Glem denne enheten. Koble til kontrolleren på nytt.

• Reduser antall Bluetooth-enheter som er koblet til Apple-enheten din. Dette kan også hjelpe med tilkoblingsproblemer som henger sammen med forstyrrelser av trådløssignaler.  Apple TV 4K og Apple TV HD støtter opptil fire Bluetooth-spillkontrollere samtidig, eller én kontroller når Apple TV også bruker Bluetooth-lydtilbehør. Grensen for andre Apple-enheter varierer avhengig av ditt spesifikke oppsett og trådløse miljø.

• Hvis du vil lade kontrolleren, bruker du ladeløsningen som følger med kontrolleren, eller som anbefales av kontrollerprodusenten.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Finn ut mer

Med noen apper kan du bruke en iPhone eller iPad som ekstra kontroller. Dette krever ingen Bluetooth-tilkobling. Kontakt apputvikleren hvis du vil ha mer informasjon.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.