Om Systembeskyttelse på Mac

Systembeskyttelse er en sikkerhetsteknologi som bidrar til å beskytte Macen mot skadelig programvare.

Systembeskyttelse er en sikkerhetsteknologi som er utviklet for å forhindre at potensielt skadelig programvare endrer beskyttede filer og mapper på Macen. Systembeskyttelse begrenser rotbrukerkontoen og begrenser handlingene som rotbrukeren kan utføre på beskyttede deler av Mac-operativsystemet.

Før Systembeskyttelse (introdusert i OS X El Capitan) hadde ikke rotbrukeren noen rettighetsbegrensninger, så denne brukeren hadde tilgang til alle systemmapper eller programmer på Macen. Programvare fikk tilgang på rotnivå når du skrev inn administratornavn og -passord for å installere programvaren. Dette tillot at programvaren kunne endre eller overskrive alle systemfiler eller apper.

Systembeskyttelse inkluderer beskyttelse for følgende deler av systemet:

• /System

• /usr

• /bin

• /sbin

• /var

• Programmer som er forhåndsinstallert på Mac-operativsystemet

Baner og apper som apper og installerere fra tredjepart kan fortsette å skrive til, inkluderer:

• /Programmer

• /Bibliotek

• /usr/local

Systembeskyttelse er laget for å tillate at endringer kun kan gjøres av prosesser som er signert av Apple og som har spesialrettigheter til å skrive til systemfiler, som Apple-programvareoppdateringer og Apple-installerere. Apper som du laster ned fra App Store, fungerer allerede med Systembeskyttelse. Annen programvare fra tredjepart som kommer i konflikt med Systembeskyttelse, kan bli satt til side når du oppgraderer til OS X El Capitan eller nyere.

Systembeskyttelse hjelper også med å forhindre at programvare velger en startdisk. Finn ut hvordan du endrer startdisken.