Hvis du trenger hjelp med Wi-Fi-passordet

Vet du ikke eller husker du ikke passordet til et Wi-Fi-nettverk? Disse løsningene kan hjelpe.

Hvis et Wi-Fi-nettverk har en låsBildet har ingen alternativ tekst ved siden av navnet, er det et passordbeskyttet nettverk. Wi-Fi-passord skiller mellom store og små bokstaver, så pass på at du skriver inn store og små bokstaver riktig.

Bildet har ingen alternativ tekst
Bildet har ingen alternativ tekst

Få Wi-Fi-passordet fra en annen enhet

Andre Apple-enheter som er koblet til Wi-Fi-nettverket, kan dele nettverkspassordet med deg. Eller du kan bruke dem til å se eller kopiere passordet.

iPhone eller iPad

Del passordet fra iPhone eller iPad

Se lagrede Wi-Fi-passord på iPhone eller iPad

Mac

Del passordet fra Macen

Eller kopier passordet hvis Macen bruker macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Nettverk i sidefeltet og deretter på Wi-Fi til høyre.

3. Rull ned, og klikk på Avansert for å åpne listen over kjente nettverk.

4. Klikk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av nettverksnavnet, og velg deretter Kopier passord.

5. Lim inn passordet et annet sted for å se det. Hvis begge enhetene er dine, kan du kanskje bruke universelle utklipp til å lime inn passordet direkte på den andre enheten.

Se etter Wi-Fi-passordet andre steder

Hvis du bruker et offentlig Wi-Fi-nettverk på et bibliotek, på et hotell, hos en bedrift eller i et annet fellesområde, kan du kanskje be en ansatt om hjelp eller se etter skilt eller informasjonsark som viser nettverksnavnet og -passordet. Noen offentlige Wi-Fi-nettverk kan kreve at du logger på etter at du har koblet til nettverket.

Hvis du administrerer Wi-Fi-ruteren og kan logge på administrasjonssiden eller -appen, kan du se og endre nettverkspassordet der.

Se etter en etikett på Wi-Fi-ruteren, sjekk dokumentasjonen for ruteren, eller se etter et informasjonsark som er lagt igjen av personen eller internettleverandøren som konfigurerte ruteren. Her kan du muligens finne standardverdiene for nettverksnavnet (eller SSID-en) og -passordet (eller nettverksnøkkelen), og det kan hende at disse fremdeles er i bruk.

Ta kontakt med personen eller internettleverandøren som konfigurerte ruteren. Eller spør ruterprodusenten. De kan kanskje hjelpe deg med å gjenopprette eller tilbakestille passordet.

Glem Wi-Fi-nettverket, og koble til det igjen

Hvis enheten din tidligere har vært koblet til nettverket og du nå vil bruke et annet passord når du kobler til, må du glemme Wi-Fi-nettverket:

Slik glemmer du et Wi-Fi-nettverk

Deretter kobler du til nettverket igjen. Når du kobler til nettverket igjen, blir du bedt om å oppgi det nåværende passordet.