Få tilgang til Kontrollsenter på iPhone

Kontrollsenter gir deg direkte tilgang til tingene du gjør oftest. Med Kontrollsenter kan du raskt ta bilder, slå på Wi-Fi, kontrollere Apple TV med mer.

Slik åpner og lukker du Kontrollsenter

Måten du åpner og lukker Kontrollsenter på, avhenger av typen enhet du har. Finn modellen din nedenfor, og følg de relevante instruksene. Du kan også finne ut hvordan du åpner Kontrollsenter på iPad.

iPhone X og nyere

• For å åpne Kontrollsenter sveiper du nedover fra øverst til høyre på skjermen.

• Sveip opp fra bunnen av skjermen eller trykk på skjermen for å lukke Kontrollsenter.

ios-17-iphone-15-pro-open-control-center-animation

Hvis du sveiper for nær midten øverst på skjermen, kan det hende du åpner Varslingssenter i stedet for Kontrollsenter.

iPhone SE og iPhone 8 og tidligere

• For å åpne Kontrollsenter sveiper du opp fra bunnen av skjermen.

• Trykk øverst på skjermen eller trykk på Hjem-knappen for å lukke Kontrollsenter.

ios-17-iphone-se-control-center-animation

Slik tilpasser du innstillingene

Vil du raskt justere lysstyrken på skjermen eller endre volumet? Du kan tilpasse innstillingene for Kontrollsenter for å komme til appene, innstillingene og funksjonene med bare noen få trykk.

Er du usikker på hva du kan åpne fra Kontrollsenter? Se listen over apper, innstillinger og funksjoner.