Hvis du har glemt passordet for Apple-ID-en din

Slik tilbakestiller du Apple-ID-passordet ditt og får tilgang til kontoen igjen.

Den raskeste og enkleste måten å tilbakestille passordet ditt på er via iPhone eller en annen godkjent Apple-enhet – en enhet der du har logget på med Apple-ID-en, din slik at vi vet at den er din.

Du må ha konfigurert en kode på enheten (eller et passord på Mac).

Tilbakestill Apple-ID-passordet ditt på iPhonen din eller en annen godkjent Apple-enhet

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på navnet ditt > Pålogging og sikkerhet > Endre passord.

ios-17-iphone-14-pro-settings-sign-in-security-change-password-on-tap
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å tilbakestille passordet.

Du kan også følge denne fremgangsmåten på en godkjent iPad, iPod touch eller Apple Watch.

For å tilbakestille passordet på den godkjente Macen, velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg) > Logg på med Apple-ID-en din (eller Apple-ID). Klikk så på Passord og sikkerhet, klikk deretter på Endre passord, og følg instruksjonene på skjermen.

Hvis du har en ny Apple-enhet

Hvis du har en ny Apple-enhet eller en Apple-enhet der du ikke har logget på med Apple-ID-en din, kan du velge «Har du glemt passordet, eller har du ikke en Apple‑ID?» når du ser alternativet.

Under enhetsoppsettet finner du «Har du glemt passordet, eller har du ikke en Apple‑ID?» på påloggingsskjermen for Apple-ID.

Når oppsettet er fullført, finner du «Har du glemt passordet, eller har du ikke en Apple‑ID?» i Innstillinger:

• iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Innstillinger-appen og trykk på Logg på iPhone. Deretter trykker du på «Har du glemt passordet, eller har du ikke en Apple‑ID?» og følger instruksjonene på skjermen.

• Mac: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg). Klikk på Logg på med din Apple-ID (eller Apple-ID), klikk på «Glemt Apple‑ID eller passord?» og skriv inn Apple-ID-en.

Lån en enhet og tilbakestill Apple-ID-passordet ditt via Apple-kundestøtteappen

Hvis du ikke har noen Apple-enhet, men du har tilgang til det godkjente telefonnummeret ditt, kan du låne en Apple-enhet fra en venn eller et familiemedlem, eller bruke en i en Apple Store.

1. Åpne Apple-kundestøtteappen på den lånte Apple-enheten. Hvis det er nødvendig, kan du laste ned appen for Apple-kundestøtte fra App Store.

2. Rull ned til Kundestøtteverktøy, og trykk på Tilbakestill passord.

3. Trykk på «En annen Apple-ID».

4. Skriv inn Apple-ID-en din. Hvis du ikke husker Apple-ID-en, kan du kanskje bruke e-postadressen din eller telefonnummeret ditt.

5. Trykk på Neste, og følg instruksjonene på skjermen for å tilbakestille passordet.

Ingen informasjon som du skriver inn, blir lagret på enheten.

Tilbakestill Apple-ID-passordet ditt på nettet

Tilbakestill passordet ditt på iforgot.apple.com

Når det er mulig, viderekobler nettleseren deg til en godkjent enhet.

Hvis du ikke har en godkjent enhet, kan du likevel tilbakestille passordet på nettet – men prosessen kan da ta litt lengre tid. Hvis du snart kommer til å ha tilgang til en av de godkjente enhetene dine, kan det være raskere og enklere å tilbakestille passordet da.