Bruk Made for iPhone-høreapparater

Bruk Made for iPhone (MFi)-høreapparater til å lytte og snakke på iPhone, iPad eller Mac.

Sjekk kompatibiliteten med Apple-enheten din

Sett høreapparatet i sammenkoblingsmodus

Sammenkoble og koble til høreapparatet

Kontroller høreapparatet ditt

Fjern sammenkoblingen med høreapparatet

Hvis du trenger hjelp

Sjekk kompatibiliteten med Apple-enheten din

Sjekk listen over MFi-høreapparater og -systemkrav for å finne ut om høreapparatet ditt er kompatibelt med Apple-enheten og operativsystemet på den.

Made for iPhone-kompatible høreapparater

Sett høreapparatet i sammenkoblingsmodus

Hvis høreapparatet er kompatibelt, sørger du for at Apple-enheten din er i nærheten, og deretter setter du høreapparatet i sammenkoblingsmodus for å gjøre det synlig for Apple-enheten. Håndboken for høreapparatet forklarer hvordan, men dette er de vanligste metodene:

• Hvis høreapparatet har batterier som kan byttes, åpner du batteridekselet på hvert av apparatene. Lukk dekselet når du er klar til å sammenkoble og koble til Apple-enheten.

• Hvis høreapparatet har en av/på-bryter, slår du den av og på igjen når du er klar til å sammenkoble og koble til Apple-enheten.

• Hvis høreapparatet har innebygde oppladbare batterier og ingen av/på-bryter, fjerner du apparatet fra laderen når du er klar til å sammenkoble og koble til Apple-enheten.

Sammenkoble og koble til høreapparatet

Når du har kontrollert kompatibiliteten og satt høreapparatet i sammenkoblingsmodus, følger du denne fremgangsmåten for å sammenkoble det og koble det til Apple-enheten. Hvis du tidligere har sammenkoblet et annet høreapparat, erstattes det gamle høreapparatet med det nye.

iPhone eller iPad

1. Sett høreapparatet i sammenkoblingsmodus, og sørg for at iPhonen eller iPaden er i nærheten.

2. Åpne Innstillinger-appen.

3. Trykk på Tilgjengelighet og deretter på Høreapparater for å begynne å søke etter høreapparatet.

Høreapparater-innstillingene ved søk etter MFi-høreapparater
  4. Når høreapparatet vises i innstillingene, trykker du på navnet.

5. Trykk på Koble sammen når du ser en eller flere Bluetooth-sammenkoblingsforespørsler.

Mac

1. Sett høreapparatet i sammenkoblingsmodus, og sørg for at Macen er i nærheten.

2. Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen.

3. Klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet og deretter på Høreapparater til høyre for å begynne å søke etter høreapparatet. (Høreapparater vises bare hvis Macen og macOS er kompatible med MFi-høreapparater.)

Høreapparater-innstillingene ved søk etter MFi-høreapparater
  4. Når høreapparatet vises i innstillingene, klikker du på Koble til.

Styr høreapparatet

Når høreapparatet er koblet til Apple-enheten, kan den styre mikrofonnivået (volumet), forhåndsinnstillinger for lyd og mer for høreapparatet. Finn innstillingene her:

• iPhone eller iPad: Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Høreapparater. For å se flere innstillinger trykker du på navnet på det tilkoblede høreapparatet.

• Mac: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet, og klikk på Høreapparater til høyre. Finn ut mer om Høreapparater-innstillingene.

Slik får du raskere tilgang til enkelte innstillinger og funksjoner:

På iPhone og iPad kan du også slå på Direktelytting via innstillingsskjermen.

Hvis høreapparatet har en egen app fra produsenten, kan denne appen kanskje inneholde ytterligere innstillinger og kontroller.

fjerne sammenkoblingen med høreapparatet

Når du fjerner sammenkoblingen mellom høreapparatet og Apple-enheten, kobles høreapparatet fra, og det kobler seg ikke til Apple-enheten igjen før du sammenkobler dem på nytt.

• iPhone eller iPad: Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Høreapparater. Trykk på navnet på høreapparatet, rull ned, og trykk på «Glem denne enheten».

• Mac: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet, og klikk på Høreapparater til høyre. Rull ned, og trykk på «Glem denne enheten».

Hvis du trenger hjelp

Prøv disse løsningene hvis høreapparatet ikke kobler seg til eller ikke fungerer som forventet.

Høreapparatet vises ikke i Høreapparater-innstillingene

Høreapparatet er nedtonet i Høreapparater-innstillingene

• Sørg for at høreapparatet er i nærheten av Apple-enheten.

• Fjern sammenkoblingen med høreapparatet hvis mulig, og sammenkoble det med enheten igjen.

• Hvis du bruker mus, styreflate, tastatur eller andre inndataenheter via Bluetooth på Mac, slår du av disse inndataenhetene. Hvis det gjør at høreapparatet klarer å koble seg til, betyr det at inndataenhetene ikke er kompatible med bruk av MFi-høreapparater på Mac. Løsninger:

• Bruk en kablet inndataenhet, som kobles til Macen via USB i stedet for Bluetooth.

• Bruk en Bluetooth-inndataenhet som er kjent for å fungere med MFi-høreapparater på Mac, for eksempel de nyeste modellene (ikke tidligere modeller) av Apple Magic Keyboard, Magic Mouse eller Magic Trackpad.

Høreapparatet kobler seg fra uventet

• Når du bruker høreapparatet, må du sørge for at den sammenkoblede Apple-enheten forblir i nærheten.

• Hvis høreapparatet er sammenkoblet med mer enn én Apple-enhet, kan det bytte (bli overlevert) til den andre Apple-enheten når det registrerer et innkommende anrop på den enheten, eller når du begynner å spille av lyd på den andre enheten. Du kan kontrollere dette ved å endre La høreapparatet overta-innstillingen i Høreapparater-innstillingene på iPhone eller iPad.

• Sjekk batterinivået på høreapparatet. Du må kanskje bytte eller lade batteriene.

• Sjekk for trådløs forstyrrelse.

Høreapparatet er koblet til, men du hører ingen lyd

Musen eller styreflaten føles annerledes når du bruker høreapparatet

Når du bruker høreapparatet sammen med en Mac, kan ytelsen til Bluetooth-pekeenheter som mus eller styreflater føles litt annerledes når du beveger pekeren eller klikker. Dette er forventet og kreves for å få best mulig ytelse fra MFi-høreapparatet, som også bruker Bluetooth. Dette påvirker ikke den innebygde styreflaten på bærbare Macer eller pekeenheter som kobles til Macen via USB i stedet for Bluetooth.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.