Slik faktureres apper, innhold og abonnementer fra Apple

Finn ut hvilken betalingsmåte som blir brukt når du kjøper abonnementer som iCloud+ eller varer fra App Store, iTunes Store, Apple Books eller Apple TV-appen. Du kan gruppere flere kjøp i én betaling.

Bildet har ingen alternativ tekst

Flere varer kan grupperes på én faktura

Når du kjøper varer eller betaler for abonnementer, belastes betalingsmåten din på kjøpstidspunktet eller innen få dager.

Hvis du ikke gjenkjenner en belastning, kan du prøve å identifisere belastningen i kjøpshistorikken din, Eller se på kvitteringen du mottok på e-post, og se om flere kjøp var inkludert. Hvis du bruker Familiedeling, mottar både kjøperen og familieorganisatoren en e-postkvittering.

I Europa og India kan det hende at kjøp ikke grupperes.

Hvis du ser en ventende belastning for et lite beløp

Hvis du oppdaterer faktureringsinformasjonen din eller legger til noen i Familiedeling-gruppen din, kan det vises en midlertidig autorisasjon på et mindre beløp på kontoutskriften. Midlertidige autorisasjoner fjernes av kortutstederen eller banken din etter kort tid.

Hvilken betalingsmåte belastes?

Når du kjøper varer eller betaler for abonnementer, prøver Apple å belaste betalingsmåtene dine i denne rekkefølgen:

1. Apple prøver å bruke Apple-kontosaldoen din til å dekke hele beløpet. Hva du kan kjøpe med Apple-kontosaldoen din.

2. Hvis du ikke har Apple-kontosaldo eller ikke har nok til å dekke hele beløpet, prøver Apple å belaste den primære betalingsmåten din. Hvis du bruker Familiedeling, belaster Apple den personlige Apple-kontosaldoen din før familieorganisatorens primære betalingsmåte.

3. Hvis det oppstår et problem med den primære betalingsmåten, eller hvis betalingsmåten ikke kan belastes for det fullstendige resterende beløpet, prøver Apple å belaste de andre betalingsmåtene dine i rekkefølge fra toppen til bunnen av listen. Den primære betalingsmåten din er øverst. Når du administrerer betalingsmåtene dine, trykker du på Rediger for å endre rekkefølgen på betalingsmåtene.

4. Hvis ingen av dem kan brukes til betaling, kan Apple prøve på nytt.

Enkelte kjøp betales ikke med Apple-ID-kontosaldoen din

• Du kan ikke bruke Apple-ID-saldoen til å sende gaver eller gavekort.

• For noen gjentakende belastninger, som AppleCare+, kan du ikke starte abonnementet med Apple-kontosaldoen. Men så lenge du har en annen gyldig betalingsmåte registrert, og Apple-kontosaldoen din dekker en hel belastning, vil den gjentakende belastningen din trekkes fra Apple-kontosaldoen din.*

• Enkelte abonnementer kan ikke belastes Apple-kontosaldoen.

• Hvis du bruker Familiedeling, kan ikke familiemedlemmene bruke Apple-ID-saldoen din. Penger du legger til i Apple-ID-saldoen, er tilgjengelige bare for deg.

* I enkelte land og regioner kan du ikke bruke Apple-kontosaldoen din for enkelte abonnementer, som AppleCare+. Sjekk om Apple-kontosaldo støttes i landet eller regionen du befinner deg i.

Hvis ingen av betalingsmåtene dine kan belastes

Hvis ingen av betalingsmåtene dine kan belastes, viser kontoen din en negativ saldo. Du kan ikke kjøpe, laste ned eller oppdatere flere apper eller elementer før du oppdaterer betalingsmåten din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.