Om e-postadressene for Apple-ID-en din

Les om hvordan du legger til, endrer eller sletter de ulike typene e-postadresser som du kan bruke med Apple-ID-kontoen din.

E-postadresser du bruker sammen med Apple-ID-en din

Du kan bruke Apple-ID-e-postadressen din eller de ekstra e-postadressene som er registrert på kontoen din, sammen med passordet ditt, for å logge deg på Apple-ID-en. Det kan også være mulig å bruke telefonnumrene i kontoen din for å logge deg på. Disse e-postadressene og telefonnumrene ligger under Innstillinger (eller Systeminnstillinger) > navnet ditt > Pålogging og sikkerhet.

De ekstra e-postadressene kan også hjelpe venner og familie med å kommunisere og dele ting med deg i meldinger, bildedeling og andre funksjoner.

Vi kan også bruke de registrerte e-postadressene dine til å sende deg informasjon om kontoen din.

Bildet har ingen alternativ tekst

E-postadresse for Apple-ID

I de fleste tilfeller er Apple-ID-en din også den primære e-postadressen til Apple-ID-kontoen.

Bildet har ingen alternativ tekst

Ekstra e-postadresser

Legg til ekstra e-postadresser slik at andre kan finne deg på Apple-tjenester som FaceTime, Meldinger og Hvor er?. Disse e-postadressene kan også brukes når du skal logge deg på Apple-ID-en.

Bildet har ingen alternativ tekst

Sikkerhetsadresse

Apple bruker denne til å sende deg viktig konto- og sikkerhetsrelatert informasjon. De fleste har en varslingsadresse i stedet for en sikkerhetsadresse. Men hvis du ikke bruker tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering (finn ut hvordan du kontrollerer hvilken sikkerhetsmetode du bruker), kan du legge til en sikkerhetsadresse for kontoen din for ytterligere sikkerhet. Du ser dette alternativet når du logger på appleid.apple.com.

Før du kan bruke en ny eller oppdatert Apple-ID, sender vi deg en verifiseringsmelding for å forsikre oss om at e-postadressen tilhører deg.

Hvis du mottar mistenkelig e-post, kan du finne ut hvordan du identifiserer forfalsket e-post.

E-postadresse for Apple-ID

Når du oppretter en Apple-ID, må du oppgi en e-postadresse. Denne e-postadressen er Apple-ID-en og brukernavnet du bruker til å logge på Apple-tjenester som Apple Music og iCloud. Denne e-postadressen brukes også som kontaktadresse for kontoen din. Sørg for å sjekke innboksen din jevnlig. Vi sender deg e-postvarslinger for å hjelpe deg med å administrere kontoen din.

Endre e-postadressen for Apple-ID-en

Finn ut hvordan du endrer e-postadressen for Apple-ID-en din etter at du har logget av alle Apple-tjenester og -enheter som bruker Apple-ID.

Tilbakestille Apple-ID-passordet

Hvis du vet det nåværende Apple-ID-passordet ditt og du ønsker å endre det, kan du finne ut hvordan du endrer Apple-ID-passordet på iPhone, iPad eller Mac.

Hvis du har glemt Apple-ID-passordet ditt og må nullstille det, kan du finne ut hvordan du nullstiller Apple-ID-passordet ditt.*

Få en verifiseringskode

Med tofaktorautentisering trenger du en verifiseringskode for å logge på med Apple-ID-en på en ny enhet eller nettleser. Finn ut hvordan du får og bruker koden på en godkjent enhet, eller hvordan du får en tekstmelding eller telefonsamtale.

* Hvis du bruker tofaktorautentisering, kan du i noen tilfeller kanskje fremskynde gjenopprettingsprosessen for kontoen eller tilbakestille passordet ditt umiddelbart ved å bekrefte en sekssifret kode som sendes til den primære e-postadressen din.

Ekstra e-postadresser

Mange av oss har mer enn én e-postadresse som venner og familie bruker for å kontakte oss. Du kan legge til flere e-postadresser du vanligvis bruker, i Apple-ID-kontoen, slik at andre enkelt kan finne deg og kommunisere med deg på Apple-tjenester som FaceTime, Meldinger, Delte albumer og Hvor er?, i tillegg til å samarbeide med deg i Pages, Numbers og Keynote.

Legge til en ekstra e-postadresse

1. Logg på appleid.apple.com.

2. Velg Personopplysninger.

3. Velg E-post og telefonnumre og deretter Legg til-knappenNo alt supplied for Image.

4. Oppgi den ekstra e-postadressen. Kontroller at du ikke allerede bruker den som Apple-ID.

5. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-posten?

6. Skriv inn verifiseringskoden og velg Fortsett.

Slette en ekstra e-postadresse

1. Logg på appleid.apple.com.

2. Velg Personlig informasjon og deretter E-post og telefonnumre.

3. Hvis du vil slette en av de ekstra e-postadressene dine, klikker du på Fjern knappenNo alt supplied for Image ved siden av adressen.

Sikkerhetsadresse

Du kan bare ha en sikkerhetsadresse hvis du ikke har tofaktorautentisering eller totrinnsverifisering. Det er valgfritt å ha en sikkerhetsadresse, men det anbefales.

Hvis du noen gang glemmer svarene på sikkerhetsspørsmålene dine, kan du bruke sikkerhetsadressen din til å nullstille dem. Vi sender også alle varsler som har med kontosikkerhet å gjøre til sikkerhetsadressen din.

Hvis du har tofaktorautentisering eller totrinnsverifisering, har du en varslingsadresse i stedet for en sikkerhetsadresse og trenger ikke huske på noen sikkerhetsspørsmål.

Legg til eller rediger en sikkerhetsadresse

1. Logg på appleid.apple.com.

2. Velg Pålogging og sikkerhet.

3. Velg Sikkerhetsadresse. Du kan bli bedt om å svare på ett eller flere sikkerhetsspørsmål eller bedt om å skrive inn Apple-ID-passordet ditt før du fortsetter.

4. Hvis du vil legge til en sikkerhetsadresse, velger du Legg til e-post. Skriv deretter inn sikkerhetsadressen din, og velg Lagre endringer. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-posten?

5. Hvis du vil endre en sikkerhetsadresse, skriver du inn den nye adressen. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-posten?

6. Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Fortsett.

Hvis du hadde en registrert sikkerhetsadresse da du oppgraderte til tofaktorautentisering eller totrinnsverifisering, blir denne e-posten varslingsadressen din. Du kan også bruke denne fremgangsmåten for å redigere en varslingsadresse. Hvis du fjerner varslingsadressen, kan du ikke legge til en ny en.

Slette en sikkerhetsadresse

1. Logg på appleid.apple.com.

2. Velg Pålogging og sikkerhet.

3. Velg Sikkerhetsadresse. Du kan bli bedt om å svare på ett eller flere sikkerhetsspørsmål eller bedt om å skrive inn Apple-ID-passordet ditt før du fortsetter.

4. Hvis du vil slette en sikkerhetsadresse, velger du Fjern e-post etterfulgt av Fjern for å bekrefte.

Tilbakestille sikkerhetsspørsmål

Hvis du har glemt svarene på Apple-ID-sikkerhetsspørsmålene, kan du finne ut hvordan du bekrefter identiteten din og nullstiller sikkerhetsspørsmålene dine. Hvis du konfigurerer tofaktorautentisering eller totrinnsverifisering, trenger du ikke å huske noen sikkerhetsspørsmål.