Sikkerhetskopiere og gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch med iCloud eller iTunes

Lær hvordan du bruker iCloud eller iTunes til å sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold på iPhone, iPad eller iPod touch.

Bruk iCloud til å sikkerhetskopiere iOS-enhetene hvis du ønsker en automatisk sikkerhetskopieringsløsning, hvis du ønsker å kunne gjenopprette data til en enhet fra nesten hvor som helst via Wi-Fi, hvis du ikke kobler iOS-enheten til en Mac eller PC svært ofte, eller hvis du ikke har en Mac eller PC.

Bruk iTunes hvis du ofte bruker datamaskinen der sikkerhetskopiene er lagret, hvis du ikke har en iCloud-konto eller ikke ønsker å bruke iCloud, hvis du ønsker sikkerhetskopier lokalt og i nettverket, eller hvis du ønsker å ha en manuell eller sekundær sikkerhetskopi som skal brukes med en iCloud-sikkerhetskopi.

Få hjelp til å avgjøre om du skal bruke iCloud eller iTunes til å sikkerhetskopiere innholdet på iOS-enheten.

iCloud

iCloud-sikkerhetskopi er en enkel og pålitelig sikkerhetskopieringsløsning for kunder som ønsker å sikkerhetskopiere iOS-enhetene sine trådløst og automatisk.

Sikkerhetskopiere

Hvis du bruker iCloud, kan det sikkerhetskopiere dataene dine automatisk. Slik sikkerhetskopierer du med iCloud:

1. Trykk på Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
    Hvis du bruker iOS 7 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Lagring og kopiering.
    Innstillinger for iCloud-sikkerhetskopi
  2. Trykk på iCloud-sikkerhetskopi for å slå sikkerhetskopiering på.
  3. Trykk på Sikkerhetskopier nå.

Når du har slått på iCloud-sikkerhetskopi, trenger du ikke å komme tilbake til denne skjermen for å sikkerhetskopiere enheten. Du kan imidlertid sjekke når den siste sikkerhetskopieringen ble gjort, under Sikkerhetskopier nå.

Gjenopprette

Hvis du har en ny iOS-enhet, eller hvis du må gjenopprette iOS-enheten for å løse et problem:

1. Slå på enheten. Du skulle se en velkomstskjerm.
  2. Følg trinnene i iOS Oppsettassistent til du kommer til Oppsett-skjermen.
    Sette opp iPhone
  3. Velg Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi.
  4. Velg en sikkerhetskopi.

Du kan gå gjennom iOS Oppsettassistent igjen ved å slette alt innhold på enheten. Bare trykk på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Det vil fjerne alt innhold fra enheten, så dette må du kun gjøre hvis du har en sikkerhetskopi. iOS Oppsettassistent er den eneste måten å gjenopprette en sikkerhetskopi på.

iTunes

Du kan bruke iTunes til å sikkerhetskopiere og gjenopprette innholdet på iPhone, iPad eller iPod touch.

Sikkerhetskopiere

Slik sikkerhetskopierer du innholdet på iOS-enheten til iTunes på datamaskinen:

1. Pass på at datamaskinen har den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Koble iOS-enheten til datamaskinen.
  3. Velg Arkiv > Enheter > Sikkerhetskopier.
    Hvis du bruker iTunes 10.7 eller eldre, høyreklikker du på enheten og velger Sikkerhetskopier nå.

Du kan også sikkerhetskopiere ved å synkronisere iOS-enheten med datamaskinen. Når du bruker iTunes til å synkronisere, er sikkerhetskopiering første trinn.

Hvis du vil kontrollere at sikkerhetskopieringen ble fullført, åpner du iTunes-valgene og velger Enheter-fanen. Du vil se navnet på enheten sammen med datoen og klokkeslettet da iTunes opprettet sikkerhetskopien.
Din sikkerhetskopi i enhetsvalgene

Gjenopprette

Hvis du har en ny iOS-enhet, eller hvis du må gjenopprette enheten for å løse et problem:

1. Koble iOS-enheten til datamaskinen der sikkerhetskopien er.
  2. Installer den nyeste versjonen av iTunes.
  3. Velg Arkiv > Enheter > Gjenopprett fra sikkerhetskopi.
    Hvis du bruker iTunes 10.7 eller eldre, høyreklikker du på enheten og velger Gjenopprett fra sikkerhetskopi. iTunes og iOS støtter ikke installering av sikkerhetskopier av nyere versjoner av iOS på enheter som bruker eldre versjoner av iOS.

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret:
Nyttig?
70% av personene syntes dette var nyttig.

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)