Internett-innstillinger for Safari på iPhone, iPad eller iPod touch

Som standard viser Safari noen av funksjonene på nettet (filmer, animasjoner og Internett-programmer). Det kan være en god idé å slå av noen av disse funksjonene for å ivareta personvernet og beskytte enheten mot mulige sikkerhetsrisikoer på Internett.

Trykk på Innstillinger > Safari for å endre sikkerhetsinnstillingene. Hvis du vil lære mer om Safari i iOS, kan du se brukerhåndboken.

Slå på beskyttelse mot nettfisking

Hvis du vil slå på beskyttelsen mot nettfisking, trykker du på Innstillinger > Safari og slår på Advar om forfalsket nettsted. Når den er på, vil beskyttelsen mot nettfisking i Safari varsle deg hvis nettstedet du besøker, er mistenkt for nettfisking. Hvis du vil slå funksjonen av, trykker du på Advar om forfalsket nettsted igjen.

Nettfisking er et forsøk på å stjele personlige opplysninger som passord, kontoinformasjon eller brukernavn. Et falskt nettsted er forkledd som et ekte, for eksempel for en bank, en finansinstitusjon eller en e-postleverandør.

Blokkere informasjonskapsler

Når du skal angi om Safari skal blokker informasjonskapsler i iOS 8, trykker du på Innstillinger > Safari > Blokker infokapsler og velger "Tillat alltid", "Tillat fra nettsteder jeg besøker", "Tillat kun fra gjeldende nettsted" eller "Blokker alltid". I iOS 7 eller eldre velger du "Aldri", "Fra tredjeparter og annonsører" eller "Alltid".

En informasjonskapsel er et stykke data som et nettsted legger igjen på enheten. Ved hjelp av informasjonskapsler kan nettsteder huske deg når du besøker dem igjen, og nettsteder kan tilpasses deg på grunnlag av informasjon du har gitt. Enkelte sider virker ikke med mindre du godtar informasjonskapsler.

Tillate JavaScript

Hvis du vil endre innstillingene, trykker du på Innstillinger > Safari > Avansert og slår JavaScript på eller av. Ved hjelp av JavaScript kan webprogrammerere styre elementer på siden. En side som bruker JavaScript, kan for eksempel vise gjeldende dato og klokkeslett eller få en tilkoblet side til å vises på en ny popup-side.

Fjerne informasjon fra enheten

Hvis du vil fjerne loggen og informasjonskapsler fra Safari i iOS 8, trykker du på Innstillinger > Safari > Tøm logg og nettsteddata. I iOS 7 eller eldre trykker du på Tøm logg og deretter på Tøm logg og data.

Hvis du vil fjerne annen lagret informasjon fra Safari, trykker du på Innstillinger > Safari > Avansert > Nettsteddata > Fjern alle nettsteddata.

Hvis du vil besøke nettsteder uten å etterlate noen logg, slår du på privat nettlesing.

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)