Oppdatere iPod

Lær hvordan du oppdaterer iPod-enheten.

Hvis du må oppdatere eller gjenopprette en iPod shuffle, kan du se på siden Gjenopprett iPod shuffle til fabrikkinnstillingene.

Bakgrunn

Først: Det er viktig å forstå forskjellen mellom oppdatering og gjenoppretting.

Oppdatering oppdaterer ganske enkelt programvaren som styrer iPod, og dette påvirker ikke sangene og filene som er lagret på iPod.

Gjenoppretting sletter alt innholdet på iPod , og gjenoppretter den til den originale fabrikkonfigurasjonen. Siden gjenoppretting av iPod sletter alle sangene, videoene, fotoene og filene på iPod , må du sørge for å sikkerhetskopiere filene dine først.

Slik oppdaterer du iPod for Windows med Windows Vista, Windows XP eller Windows 2000

1. Last ned og installer den nyeste versjonen av iTunes. Når du har den siste versjonen, bruker du iTunes-menyene til å søke etter oppdateringer. I Windows velger du Hjelp > Søk etter oppdateringer.
  2. Koble iPod til datamaskinen med USB- eller FireWire-kabelen som ble levert sammen med iPod , og åpne iTunes hvis det ikke allerede er åpnet.
  3. Hvis du vil oppdatere iPod på en PC, må iPod være formatert for PC. Hvis den ikke er det, får du en melding som sier at iPod må formateres på nytt. Hvis du får denne meldingen, kan du se under Gjenopprette iPod til fabrikkinnstillingene før du fortsetter. Hvis du er usikker på hvilket format iPod har, kan du se under iPod: Slik bestemmer du diskformatet på iPod.
  4. Hvis iTunes oppdager at en nyere versjon av iPod-programvaren er tilgjengelig for modellen din, blir du bedt om å laste ned og installere den nye versjonen. Hvis du allerede har lastet ned den nyeste versjonen av programmet, kan du bli bedt om å installere det.
  5. Avhengig av iPod-modell og om du bruker USB- eller Firewire ved tilkobling av iPod, kan du bli bedt om å la iPod være koblet til datamaskinen, slik at oppdateringen kan fullføres, eller du kan bli bedt om å koble iPod til strømadapteren.
    Merknad: ikke alle iPod-modeller leveres med strømadapter. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
  6. Under oppdateringen kan du se en Apple-logo og en fremdriftsindikator på iPod-skjermen.
    Merknad: Det kan være vanskelig å se disse fordi iPod-ens bakbelysning er avslått.) Straks oppdateringen er fullført, kan du fortsette å bruke iPod på vanlig måte. Hvis du ser et annet symbol på iPod-skjermen, kan du se under iPod-ikonologi eller hva betyr dette bildet på iPod? Deretter følger du de aktuelle instruksjonene.

Slik oppdaterer du iPod for Macintosh

1. Last ned og installer den nyeste versjonen av iTunes. Når du har den siste versjonen, bruker du iTunes-menyene til å søke etter oppdateringer. På Mac velger du iTunes > Søk etter oppdateringer.
  2. Koble iPod til Mac med USB- eller FireWire-kabelen som ble levert sammen med iPod, og åpne iTunes hvis det ikke er åpnet allerede.
  3. Hvis du vil oppdatere iPod på en Mac-maskin, må iPod være formatert for Mac. Hvis den ikke er det, kan du ikke oppdatere iPod, kun gjenopprette den. I så fall kan du se under Gjenopprette iPod til fabrikkinnstillingene før du fortsetter. Hvis du er usikker på hvilket format iPod har, kan du se under iPod: Slik finner du harddiskformatet på iPoden.
  4. Hvis iTunes oppdager at en nyere versjon av iPod-programvaren er tilgjengelig for modellen din, blir du bedt om å laste ned og installere den nye versjonen. Hvis den nyeste programvaren allerede er lastet ned, kan det hende at du blir bedt om å installere den.
  5. Avhengig av iPod-modell og om du bruker USB eller Firewire ved tilkobling av iPod, kan du bli bedt om å la iPod være koblet til datamaskinen, slik at oppdateringen kan fullføres, eller du kan bli bedt om å koble iPod til strømadapteren. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
    Merknad: ikke alle iPod-modeller leveres med strømadapter.
  6. Under oppdateringen kan du se en Apple-logo og en fremdriftsindikator på iPod-skjermen.
    Merknad: Det kan være vanskelig å se disse fordi iPod-ens bakbelysning er avslått.) Straks oppdateringen er fullført, kan du fortsette å bruke iPod på vanlig måte. Hvis du ser et annet symbol på iPod-skjermen, kan du se under iPod-ikonologi eller hva betyr dette bildet på iPod? Deretter følger du de aktuelle instruksjonene.

iPod-symboler eller hva betyr dette bildet på min iPod?
Gjenopprette iPod til fabrikkinnstillinger
iPod: Slik finner du programvareversjonen

Viktig: Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple er bare ment for informasjon, og innebærer ingen anbefaling eller oppfordring fra Apple. Kontakt leverandøren for ytterligere informasjon.

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)