Statussymbolen en symbolen op de iPhone

Lees wat de statussymbolen en de symbolen bovenaan het scherm betekenen.

Waar statussymbolen verschijnen

Statussymbolen verschijnen in de statusbalk van een iPhone:

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-crop

iPhone-modellen met Face ID

ios-17-iphone-se-status-bar-cropped

iPhone-modellen met Touch ID

Als je een symbool niet ziet, kijk je in het bedieningspaneel door omlaag te swipen vanaf de rechterbovenhoek.

Over de statussymbolen op een iPhone

Zoek een symbool hieronder om erachter te komen wat het betekent.

ios15-5g-status-icon

Het 5G-netwerk van je aanbieder is beschikbaar en je iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. Werkt met iPhone 12 en nieuwer. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

ios15-5g-plus-5g-uw-5g-uc-combined-status-icon

Het 5G-netwerk van je aanbieder dat gebruikmaakt van hogere frequenties, is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. Werkt met iPhone 12 en nieuwer. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

ios15-5g-e-status-icon

Het 5G E-netwerk van je aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. Werkt met iPhone 8 en nieuwer. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

ios15-lte-status-icon

Het LTE-netwerk van je aanbieder is beschikbaar en je iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. Werkt met iPhone 5 en nieuwer. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

ios15-3g-status-icon

Het 3G UMTS (GSM)- of EV-DO (CDMA)-netwerk van je aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

ios15-4g-status-icon

Het 4G UMTS (GSM)- of LTE-netwerk van je aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

ios15-gprs-icon

Het GPRS (GSM)- of 1xRTT (CDMA)-netwerk van je aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

ios15-e-status-icon

Het EDGE (GSM)-netwerk van je aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

ios15-cellular-signal-icon

Je bent binnen bereik van het mobiele netwerk en kunt bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' of 'SOS' weergegeven.

ios15-dual-sim-status-bar-icon

Op je iPhone met dual-sim ben je binnen het bereik van je mobiele netwerk en kun je bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' of 'SOS' weergegeven.

ios15-wifi-calling-status-icon

Je kunt bellen via wifi. Naast het symbool wordt de aanbieder weergegeven.

ios15-wifi-icon

De iPhone is verbonden met internet via wifi.

ios15-vpn-connected-status-icon

Je bent via een VPN verbonden met een netwerk.

ios15-vpn-disconnected-status-icon

Je bent niet meer verbonden met een VPN-netwerk.

ios15-location-status-icon

Een app of website gebruikt Locatievoorzieningen. Een blauwe pijlblauwe pijl kan worden weergegeven als een door jou gebruikte app je locatie opvraagt.

ios15-connectivity-status-icon

Er vindt netwerkactiviteit plaats.

ios15-call-forwarding-icon

Doorschakelen is ingeschakeld.

ios15-airplane-mode-status-icon

De vliegtuigmodus is ingeschakeld. Je kunt pas weer telefoongesprekken voeren of Bluetooth gebruiken als je deze instelling uitschakelt.

ios15-teletype-status-icon

Teletype (TTY) is ingeschakeld.

ios15-orientation-lock-icon

Staanderichtingsslot is ingeschakeld. Het scherm kan pas weer worden geroteerd als je deze instelling uitschakelt.

ios-17-silent-mode-icon

De stille modus is ingeschakeld. Deze instelling gebruikt alleen trillingen en zorgt ervoor dat er geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen. Alarmen worden niet uitgeschakeld.

ios15-do-not-disturb-status-icon

'Niet storen' is ingeschakeld. Deze instelling zorgt ervoor dat er geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen totdat je deze uitschakelt. Alarmen worden niet uitgeschakeld.

ios-17-driving-focus-icon

De focus 'Autorijden' is ingeschakeld. Deze instelling zorgt ervoor dat er geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen totdat je deze uitschakelt. Alarmen worden niet uitgeschakeld.

ios-17-sleep-focus-icon

De focus 'Slaap' is ingeschakeld. Deze instelling zorgt ervoor dat er op basis van je slaapschema geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen. Alarmen worden niet uitgeschakeld.

ios15-sync-status-icon

Je iPhone wordt gesynchroniseerd met iTunes.

ios15-lock-status-icon

De iPhone is vergrendeld met een toegangscode of Touch ID.

ios15-bluetooth-headset-status-icon

Je iPhone is gekoppeld met een headset, koptelefoon of oortjes.

ios15-alarm-status-icon

Er is een alarm ingesteld.

ios15-alarm-status-icon

Dit symbool geeft een indicatie van het batterijniveau Als dit symbool geel is, is de energiebesparingsmodus ingeschakeld. Als dit symbool rood is, is de iPhone minder dan 20% opgeladen.

ios15-vertical-battery-status-icon

Het batterijniveau van je gekoppelde Bluetooth-apparaat.

ios15-hotspot-status-icon

Je iPhone is verbonden met internet via de persoonlijke hotspot van een ander iOS-apparaat.

ios15-battery-charging-status-icon

De iPhone wordt opgeladen.

ios15-carplay-status-icon

De iPhone is verbonden met CarPlay.

ios15-shareplay-person-sharing-status-icon

Je deelt je scherm met SharePlay.

ios15-shareplay-recipient-status-icon

SharePlay is actief.

ios-16-satellite-icon

Je bent buiten bereik van mobiele netwerken en wifi, maar SOS-noodmelding via satelliet Werkt met iPhone 14 of nieuwer.

ios-17-voice-control-icon

Stembediening luistert naar je commando's.

Als je 'SOS' ziet in de statusbalk

In de statusbalk van je iPhone of iPad kan 'SOS' worden weergegeven. Wanneer je dit bericht ziet, is het apparaat niet verbonden met je mobiele netwerk, maar kun je wel noodoproepen plaatsen via een netwerk van een andere aanbieder.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-sos-crop

De functie waarbij 'SOS' wordt weergegeven in de statusbalk van een iPhone of iPad, is beschikbaar in Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Als je blauw, groen, rood of paars in de statusbalk ziet

Op een iPhone X en nieuwer zie je een gekleurde bubbel achter de tijd. Op een iPhone 8 en ouder wordt de volledige statusbalk in kleur weergegeven. De kleuren hebben de volgende betekenis:

ios12-time-status-on-a-call

Je bent in gesprek of je iPhone wordt gebruikt als persoonlijke hotspot.*

ios12-time-status-recording-screen

De iPhone neemt geluid op of maakt een schermopname.

ios15-time-status-screen-sharing

Je iPhone gebruikt SharePlay om materiaal te delen.

* Als een iPhone 8 of ouder als persoonlijke hotspot werkt, kun je ook zien hoeveel apparaten verbinding hebben gemaakt. wordt weergegeven in de statusbalk van iOS-apparaten waarop de persoonlijke hotspot actief is.

Als je oranje of groene indicatoren in de statusbalk ziet

In iOS 14 en hoger zie je mogelijk een oranje of groene indicator in de statusbalk op je iPhone. Deze indicatoren verschijnen wanneer de microfoon en/of camera wordt gebruikt in een app.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-mic-in-use

Een oranje indicatororanje indicator betekent dat de microfoon wordt gebruikt in een app op de iPhone.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-camera-in-use

Een groene indicatorgroene indicator betekent dat de camera of de camera en de microfoon worden gebruikt in een app op de iPhone.

Over andere symbolen in het bedieningspaneel

Lees meer over de symbolen in het bedieningspaneel van de iPhone.