Als u hulp nodig hebt bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Gebruik deze stappen om eventuele problemen bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie op een apparaat op te lossen.

Alles weergeven | Alles verbergen

Algemene vragen

Hoe zet ik een iCloud-reservekopie terug als mijn apparaat al is geconfigureerd voor gebruik?

U moet alle gegevens en instellingen op het apparaat wissen. Zorg er eerst voor dat u een iCloud-reservekopie hebt om terug te zetten:

1. Ga naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag. Tik vervolgens op de naam van het apparaat om een lijst met iCloud-reservekopieën te zien.
  2. Controleer de datum van de reservekopie die u wilt terugzetten omdat u alleen de gegevens terugzet waarvan iCloud op die dag een reservekopie maakte.

Nadat u hebt gecontroleerd of een iCloud-reservekopie beschikbaar is, volgt u deze stappen:

1. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron en zorg ervoor dat het is verbonden met het internet via Wi-Fi.
  2. Volg de instructies voor het terugzetten van een iCloud-reservekopie op het iOS-apparaat. U moet er ook voor zorgen dat het apparaat de nieuwste iOS-versie gebruikt.

Waarom zijn er geen iCloud-reservekopieën beschikbaar voor mijn apparaat?

Als u naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag gaat en op de naam van het apparaat tikt, ziet u een lijst met reservekopieën die voor het apparaat beschikbaar zijn. U kunt de iCloud-reservekopie ook bekijken op een computer. Open hiervoor de iCloud-voorkeuren (als u OS X gebruikt) of het iCloud-configuratiescherm (als u Windows gebruikt) en klik achtereenvolgens op 'Beheer' en 'Backups'.

Als de lijst met iCloud-reservekopieën leeg is of in het grijs wordt weergegeven, overweegt u de volgende mogelijkheden:

Hoe weet ik dat gegevens worden teruggezet?

Ga naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie. Wanneer het terugzetten bezig is, wordt de instelling voor iCloud-reservekopie in het grijs weergegeven en kunt u tikken op 'Stop terugzetten'.

Welke reservekopie moet ik gebruiken bij het terugzetten van gegevens?

iCloud bewaart de drie meest recente reservekopieën van elk apparaat dat aan de iCloud-account is gekoppeld. Bij elke reservekopie verschijnt de datum en tijd van aanmaak alsook de naam van het apparaat dat de reservekopie maakte. Tenzij u een oudere reservekopie wilt terugzetten, kiest u de meest recente reservekopie van het apparaat dat u wilt herstellen.

Kan ik de reservekopie van een iPad terugzetten op een iPhone of iPod touch?

U kunt een iOS-reservekopie terugzetten op meerdere apparaten met enkele uitzonderingen:

• De foto's in Filmrol zijn specifiek voor elk apparaat. De foto's in de filmrol van een iPhone of iPod touch worden bijvoorbeeld niet teruggezet op een iPad.
  • De apps worden teruggezet als deze compatibel zijn met het apparaat. Een app die alleen compatibel is met een iPad wordt bijvoorbeeld niet teruggezet op een iPhone.
  • Het apparaat moet dezelfde of een nieuwere iOS-versie gebruiken dan de versie die is gebruikt om de reservekopie te maken. Werk bij naar de nieuwste iOS-versie en probeer de reservekopie opnieuw terug te zetten.

Waarschuwingen en andere problemen

Wanneer ik in iOS 6 gegevens probeer terug te zetten, word ik gevraagd mijn oude Apple ID in te voeren.

Als u iOS 6 gebruikt en een reservekopie van het iOS-apparaat maakte alvorens uw Apple ID bij te werken, wordt u mogelijk gevraagd uw oude Apple ID in te voeren wanneer u die reservekopie probeert terug te zetten. Voer een van deze stappen uit:

• Werk het apparaat bij naar iOS 7. In iOS 7 worden de iCloud-instellingen automatisch bijgewerkt met de juiste Apple ID en niet met de oude Apple ID die in de reservekopie is bewaard.
  • Als u iOS 6 wilt blijven gebruiken, wijzigt u uw Apple ID in de Apple ID waarmee u de reservekopie hebt gemaakt en start u het terugzetten van gegevens opnieuw. Wanneer het terugzetten is voltooid, wijzigt u de Apple ID opnieuw in de nieuwe Apple ID en maakt u een reservekopie van het apparaat met de nieuwe Apple ID.

Tijdens het terugzetten word ik gevraagd meerdere Apple ID's en wachtwoorden in te voeren.

U wordt mogelijk gevraagd uw Apple ID en wachtwoorden voor de iTunes Store-, App Store- en iBookstore-accounts in te voeren. Dit is normaal en verzekert dat aangeschafte onderdelen worden teruggezet. Als de reservekopie aankopen met meerdere Apple ID's bevat of als u muziek, films of tv-programma's van de iTunes-bibliotheek van een andere persoon hebt overgezet naar het apparaat, wordt u gevraagd het wachtwoord voor elke Apple ID in te voeren.

Tijdens het terugzetten zie ik waarschuwingen over de verbinding.

Nadat de instellingen en accounts zijn teruggezet, wordt het apparaat opnieuw opgestart en worden aangeschafte muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, Filmrol en ander materiaal opnieuw gedownload. U kunt tijdens het terugzetten het apparaat zoals gewoonlijk gebruiken maar als u een waarschuwing ontvangt of problemen ondervindt, sluit u het apparaat aan op een voedingsbron en zorgt u ervoor dat het is verbonden met het internet via Wi-Fi. U mag het apparaat pas gebruiken wanneer de reservekopie is teruggezet op het apparaat.

Waar vind ik meer informatie over een bericht dat ik ontving tijdens het terugzetten van gegevens op mijn apparaat?

Als u meer wilt weten over berichten die kunnen verschijnen wanneer gegevens worden teruggezet op een apparaat, raadpleegt u Een goed begrip van waarschuwingsberichten bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie.

Als u de inhoud van de berichten die u ontvangt niet kunt onthouden, maakt u een schermafbeelding van het iOS-apparaat. Druk op de thuisknop en de knop voor de sluimerstand om een afbeelding van het huidige scherm te bewaren in de filmrol of fotobibliotheek.

Het terugzetten van gegevens duurt te lang.

De benodigde tijd voor het terugzetten hangt af van de locatie waar u zich bevindt en de snelheid van de internetverbinding. Zelfs met een snelle internetverbinding kan het 1 tot 4 uur per gigabyte duren om de gegevens terug te zetten.

Als u zich in het buitenland bevindt, kan het terugzetten langer duren. iCloud is ingesteld om u de best mogelijke service te geven op de locatie waar u het vaakst verbinding met het internet maakt. Wanneer u een iCloud-reservekopie terugzet, is iCloud ingesteld om u de best mogelijke service te geven op de locatie waar u de reservekopie hebt gemaakt.

Meer hulp aanvragen

Laatst gewijzigd op: