Draagbare computers: MagSafe-lichtnetadapter in L-vorm laadt computer niet op en LED-indicatielampje licht niet op

Wanneer u in bepaalde gevallen een nieuwe MagSafe-lichtnetadapter van 60W of 85W aansluit op de MagSafe-poort van een oudere MacBook of MacBook Pro, laadt de adapter de computer niet op en het LED-indicatielampje van de MagSafe-connector van de adapter licht mogelijk niet op.

Voorbeeld van een MagSafe-lichtnetadapter en connector:

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Installeer de MacBook SMC Firmware-update 1.4 of de MacBook Pro SMC Firmware-update 1.4 op de aangetaste computer om deze problemen te verhelpen.

• Uw computer moet worden opgestart met een versie van Mac OS X v10.5.8 of Mac OS X v10.6.4.
    Opmerking:  als u het besturingssysteem van uw computer niet wilt bijwerken, kunt u een van deze besturingssystemen installeren op een externe schijf en opstarten vanaf die schijf.
  • De lichtnetadapter van uw computer moet op de computer en op een werkende voedingsbron aangesloten zijn of de batterij moet minstens 25% zijn opgeladen.
  • Als de batterij van de computer niet is opgeladen of als de computer geen stroom krijgt via de lichtnetadapter, stelt u de SMC opnieuw in zodat deze lichtnetadapters tijdelijk werken terwijl u de update installeert.

Als uw computer opnieuw wordt opgestart, verschijnt een grijs scherm met een statusbalk om de vooruitgang van de update aan te geven. De ventilatoren van uw computer draaien mogelijk aan volle snelheid tijdens de update maar dienen terug te werken aan normale snelheid zodra de update is voltooid. Onderbreek de stroomvoorziening van uw Mac niet of schakel deze niet uit tijdens deze update.

Wanneer de update is geïnstalleerd, kunt u indien gewenst opnieuw opstarten met een oudere versie van Mac OS X.

Ontdek meer over het installeren van SMC-updates voor Mac OS X v10.5.8 (Leopard) of het installeren van SMC firmware-updates voor Mac OS X v10.6.4 of hoger (Snow Leopard).

Ontdek meer over de compatibiliteit van een lichtnetadapter met een Apple-computer en over het gebruik van het juiste netsnoer voor uw computer (alleen Verenigde Staten) en raadpleeg tips voor het oplossen van problemen met MagSafe-adapters.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)