Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store

U hebt misschien helemaal geen toegang tot de iTunes Store op een computer of iOS-apparaat of een van de volgende waarschuwingen verschijnt:

• 'Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan.'
  • 'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. De iTunes Store is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.'
  • 'iTunes kan geen verbinding maken met de iTunes Store. Controleer of de netwerkverbinding actief is en probeer het opnieuw.'

Dit artikel leidt u doorheen het oplossen van basisproblemen in de iTunes Store.

Opmerking: als u een ander probleem ondervindt, zoals een ander waarschuwingsbericht of bij een aankoop in de iTunes Store, volgt u deze stappen.

Zorg ervoor dat de computer up-to-date is en voldoet aan de volgende vereisten

• Zorg ervoor dat u internettoegang hebt op de computer of het apparaat.
  • Controleer of de computer voldoet aan de minimale systeemvereisten voor iTunes.
  • Zorg ervoor dat het besturingssysteem up-to-date is:
    • Voor Mac: kies Apple () > Software-update om te bepalen of er updates beschikbaar zijn voor de computer.
    • Voor Windows: ga naar de webpagina Windows Update van Microsoft.

Problemen op een iPhone, iPad of iPod touch oplossen

Als u geen verbinding hebt kunnen maken met de iTunes Store:

• Zorg ervoor dat de datum, tijd en tijdzone juist zijn ingesteld in Instellingen > Algemeen > Datum en tijd.
    Opmerking: bij Tijdzone wordt mogelijk een andere stad in uw tijdzone weergegeven.
  • Zorg ervoor dat de iOS-software up-to-date is door te tikken op Instellingen > Algemeen > Software-update (iOS 5 of hoger) of door het iOS-apparaat te verbinden met iTunes en te klikken op Zoek naar update in het tabblad Overzicht van het apparaat.
  • Controleer of u zich binnen het bereik van een Wi-Fi-router of -basisstation bevindt. Als het apparaat mobiele service heeft, zorgt u ervoor dat mobiele data is ingeschakeld in Instellingen > Algemeen > Mobiele data.
    Opmerking: als u bent verbonden via mobiele data, worden grotere items mogelijk niet gedownload. U moet wellicht een Wi-Fi-verbinding tot stand brengen om apps, video's en podcasts te downloaden.
  • Zorg ervoor dat u een actieve internetverbinding hebt. U kunt de gebruikershandleiding van het apparaat raadplegen voor hulp bij het verbinding maken met het internet.
  • Zorg ervoor dat de andere apparaten (zoals draagbare computers) verbinding kunnen maken met het Wi-Fi-netwerk en toegang hebben tot internet.
  • Probeer de Wi-Fi-router opnieuw in te stellen (uit te zetten en opnieuw aan te zetten).
  • Probeer problemen met het Wi-Fi-netwerk en de verbindingen op te lossen als het probleem aanhoudt.

Problemen op een Mac oplossen

Als u geen verbinding kunt maken met de iTunes Store, kan een softwareconflict of de internetaanbieder de toegang blokkeren.

• Werk iTunes en Safari bij naar de nieuwste versie.
  • Als u een firewall hebt, kunnen de instellingen ervan voorkomen dat u verbinding maakt met de iTunes Store. Volg deze stappen om de firewall te configureren.
  • U moet de sleutelhanger mogelijk opnieuw instellen. Verbindingsproblemen worden soms veroorzaakt door problemen met de sleutelhanger. Lees hier hoe u Sleutelhanger-EHBO gebruikt om problemen met een sleutelhanger op te lossen.
  • Volg deze stappen als u een specifiek foutbericht ontvangt.
  • Neem contact op met de internetaanbieder en bevestig dat deze poorten en servers zijn ingeschakeld voor het netwerk als het probleem aanhoudt.

Problemen in Windows oplossen

Als u meer dan een dag geen verbinding hebt kunnen maken met de iTunes Store en u weet dat andere gebruikers op onze discussieforums geen vergelijkbare problemen hebben, kan er een softwareprobleem of configuratieprobleem met de internetaanbieder zijn die de toegang tot de iTunes Store blokkeert. Lees hier welke poorten en servers moeten worden toegelaten om toegang te krijgen tot de iTunes Store.

Opmerking: het hosts-bestand kan ook de iTunes Store blokkeren.

Het artikel Hoe kan ik het Hosts-bestand opnieuw instellen op de standaardwaarden? van Microsoft bevat instructies en een 'Fix it' om Windows het hosts-bestand voor u te laten herstellen naar de standaardinstellingen.

Opmerking: sommige werkplaatsen kunnen interne bronnen plaatsen in het hosts-bestand en de iTunes Store blokkeren. De 'Fix it' werkt niet voor Windows 8.

Volg de onderstaande instructies om een kopie te maken van het hosts-bestand en die te vervangen door een leeg hosts-bestand:

1. U vindt het hosts-bestand in: C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC.
  2. Selecteer het hosts-bestand. Nu hebt u een kopie van het hosts-bestand, genaamd 'Kopie van hosts' (Windows XP) of 'hosts -Kopie' (Windows Vista, Windows 7 of Windows 8).
  3. Sleep het originele hosts-bestand naar het bureaublad.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het gekopieerde bestand en kies 'Openen'. U wordt mogelijk gevraagd het programma te kiezen dat u wilt gebruiken om dit bestand te openen. Dubbelklik op 'Kladblok'.
  5. Kies Bewerken > Alles selecteren wanneer Kladblok wordt geopend.
  6. Kies Bewerken > Verwijderen.
  7. Kies Bestand > Opslaan.
  8. Sluit Kladblok.
  9. Klik met de rechtermuisknop op het gekopieerde bestand en kies 'Naam wijzigen'.
  10. Typ 'hosts' (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.
  11. Herstart de computer en probeer verbinding te maken met de iTunes Store.
Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met de iTunes Store, blokkeert de beveiligingssoftware of firewall mogelijk de communicatie tussen iTunes en het internet. Lees hier hoe u problemen met beveiligingssoftware oplost.

Als de bovenstaande stappen het probleem niet verhelpen, controleert u of de specifieke waarschuwing niet verschijnt als een mogelijke iTunes Store-fout. Volg vervolgens deze stappen als het probleem dan nog niet is opgelost.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: