Veelgestelde vragen over iCloud-fotodelen

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over iCloud-fotodelen.

Met iCloud-fotodelen kunt u foto's en video's delen met de personen die u kiest en kunt u hen toestaan hun eigen foto's, video's en opmerkingen toe te voegen. Vrienden en familie kunnen zich abonneren op uw gedeelde albums om die op al hun apparaten te bekijken. Ze kunnen ook opmerkingen toevoegen en automatisch worden gewaarschuwd wanneer u nieuwe foto's toevoegt.

Wat heb ik nodig om iCloud-fotodelen te gebruiken?

Voor het gebruik van iCloud-fotodelen hebt u een iCloud-account (Apple ID), compatibele apparaten en up-to-date software nodig:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 of hoger
  • Mac met OS X Mavericks v10.9 of hoger en iPhoto 9.5 of Aperture 3.5
  • Apple TV met Apple TV-software 6.0 of hoger
  • Pc met Windows 7 of hoger en iCloud voor Windows 4.0 (of iCloud-configuratiescherm 3.1 of hoger)

En als u bij de configuratie van een gedeeld album de optie 'Openbare website' hebt ingeschakeld, kunnen uw vrienden en familie de foto's en video's vanuit een up-to-date webbrowser bekijken via een koppeling die u geeft.

Lees hoe u iCloud configureert op al uw apparaten.

Hoe schakel ik iCloud-fotodelen in?

Nadat u de apparaten hebt bijgewerkt en uw iCloud-account hebt geconfigureerd, is het eenvoudig om iCloud-fotodelen in te schakelen op de apparaten:

• iOS-apparaat: ga naar Instellingen > iCloud > Foto's en schakel 'iCloud-fotodelen' in.
  • Mac:
    1. Kies het menu Apple > Systeemvoorkeuren.
    2. Klik op 'iCloud' en selecteer 'Foto's'.
    3. Schakel 'Fotodeling' in één van deze programma's in:
      • iPhoto: kies iPhoto > Voorkeuren. Klik op 'iCloud' en selecteer 'Fotodeling'.
      • Aperture: kies Aperture > Preferences (Voorkeuren). Klik op 'iCloud' en selecteer 'Photo Sharing' (Fotodeling).
  • Apple TV: ga naar Instellingen > iCloud > Instellingen iCloud-foto's en schakel 'Fotodeling' in.
  • Pc: open iCloud voor Windows 4.0 (of iCloud-configuratiescherm) en selecteer 'Foto's'. Klik op de knop 'Opties' om te controleren of iCloud-fotodelen is ingeschakeld en om de instellingen aan te passen. Klik op 'Toepassen' wanneer u klaar bent.

Als u oudere versies van iOS, iCloud-configuratiescherm, iPhoto of Aperture gebruikt, kunt u nog steeds albums aanmaken en bekijken.

Gebruikt iCloud-fotodelen mijn iCloud-opslag?

Nee. Foto's en video's die zijn geüpload naar iCloud-fotodelen nemen geen ruimte van uw iCloud-opslag in beslag.

Welke fotostructuren en -grootten worden ondersteund door iCloud-fotodelen?

iCloud-fotodelen ondersteunt JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-fotostructuren. Foto's die zijn gemaakt met standaardcamera's, SLR-camera's of iOS-apparaten hebben maximaal 2048 pixels aan de lange kant wanneer ze worden gedeeld. Panoramische foto's kunnen tot wel 5400 pixels breed zijn.

iCloud-fotodelen biedt ondersteuning voor MP4 en QuickTime-videobestandstypen, en H.264- en MPEG-4-videostructuren. Video's kunnen een maximale lengte van 5 minuten hebben en worden met een maximale resolutie van 720p geleverd.

Hoeveel foto's en video's kunnen in een gedeeld album worden bewaard?

Een gedeeld album kan maximaal 5.000 foto's en video's in totaal bevatten. Wanneer u de limiet bereikt, moet u enkele foto's of video's verwijderen voordat u er nieuwe toevoegt.

Hoelang worden foto's en video's uit iCloud-fotodelen bewaard in iCloud?

De foto's en video's die u deelt (en de opmerkingen of Vind-ik-leuks bij die foto's) blijven in iCloud totdat u of de abonnee deze handmatig verwijdert of totdat u het volledige gedeelde album verwijdert.

Hoe maak ik een gedeeld album aan?

Een gedeeld album aanmaken is eenvoudig. U hoeft slechts de foto's en video's te selecteren die u wilt delen vanaf een compatibel apparaat en vervolgens de personen te selecteren met wie u dit album wilt delen. Uitnodigingen voor het gedeelde album kunnen worden verstuurd naar het e-mailadres van een persoon of een telefoonnummer dat voor iMessage wordt gebruikt. Lees meer over het aanmaken van een gedeeld album.

Kan ik delen met personen die iCloud niet gebruiken?

Ja. Als u 'Openbare website' inschakelt in de instellingen voor het gedeelde album, worden de foto's gepubliceerd op een website die iedereen kan bekijken in een up-to-date webbrowser. Lees meer over het uitnodigen van personen om uw gedeelde album te bekijken.

Kunnen personen opmerkingen geven bij mijn foto's en video's?

Ja. Vrienden en familie met een iCloud-account en een compatibel apparaat kunnen opmerkingen toevoegen en aangeven dat ze een foto in uw gedeelde album leuk vinden. U wordt automatisch verwittigd wanneer dit gebeurt en zij worden verwittigd wanneer iemand anders een antwoord schrijft. Lees meer over opmerkingen in gedeelde albums.

Kan ik nieuwe foto's of video's toevoegen aan een gedeeld album dat ik al heb aangemaakt?

Ja. U kunt op elk gewenst moment meer foto's of video's toevoegen. Abonnees van het gedeelde album worden hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Lees meer over het toevoegen van foto's en video's aan een gedeeld album.

Kan ik foto's, video's en opmerkingen in een gedeeld album verwijderen?

Ja. Als u de eigenaar van een gedeeld album bent, kunt u foto's, video's of opmerkingen verwijderen die u of uw abonnees hebben toegevoegd. Bovendien kunnen abonnees foto's, video's of opmerkingen verwijderen die ze zelf hebben toegevoegd aan het gedeelde album. De foto's, video's of opmerkingen worden automatisch verwijderd uit het album op uw apparaten en de apparaten van de abonnees van het album. Foto's die eerder zijn bewaard of gedownload vanaf het gedeelde album naar een andere locatie, zoals het tabblad 'Foto's', worden niet verwijderd op die locatie. Lees meer over het verwijderen van gedeelde foto's of video's. Lees meer over opmerkingen in gedeelde albums.

Kunnen mijn vrienden en familie foto's of video's toevoegen aan een gedeeld album dat ik heb aangemaakt?

Ja, als u dat toestaat. Wanneer u een album wijzigt om abonnees toe te voegen of te verwijderen, kunt u de optie inschakelen om toe te staan dat abonnees items aan het gedeelde album toevoegen. Abonnees kunnen foto's en video's toevoegen aan uw gedeelde album als ze een iCloud-account en een compatibel apparaat met up-to-date software hebben.

Kunnen foto's en video's in een gedeeld album worden bewaard of gedownload?

Ja. Nadat de foto's zijn gedeeld, kan iedereen die het gedeelde album kan bekijken, de foto's downloaden en definitief bewaren. Video's kunnen alleen naar een Mac of pc worden gedownload. Op een iOS-apparaat worden video's gestreamd vanaf iCloud en kunnen deze niet worden gedownload.

• Op een compatibel iOS-apparaat kunt u de foto's bewaren in het tabblad 'Foto's' of de filmrol.
  • In iPhoto of Aperture voor Mac kunt u gedeelde foto's of video's toevoegen aan de bibliotheek of deze ernaar kopiëren.
  • Op een Windows-pc kunt u foto's en video's uit een gedeeld album kopiëren naar een willekeurige map.
  • Op het internet kunt u foto's en video's rechtstreeks downloaden naar de computer vanaf de detailweergave van elke foto of video.

Verlopen gedeelde albums?

Nee. Gedeelde albums worden alleen uit iCloud verwijderd als u het gedeelde album verwijdert.

Hoe kan ik een album niet meer delen?

Als eigenaar van het gedeelde album bepaalt u met wie u het album deelt. U kunt abonnees van het album op elk gewenst moment verwijderen. Lees meer over het verwijderen van abonnees.

U kunt ook op elk gewenst moment het album verwijderen. Wanneer u een gedeeld album verwijdert, wordt dit automatisch verwijderd van al uw apparaten alsook van de apparaten van al uw abonnees. Als 'Openbare website' was ingeschakeld, wordt het gedeelde album ook verwijderd op het internet. Foto's die eerder zijn bewaard of gedownload vanaf het gedeelde album naar een andere locatie, zoals het tabblad Foto's, worden niet verwijderd op die locatie. Lees meer over het verwijderen van een gedeeld album.

Werken gedeelde albums via mobiele netwerken?

Ja. U kunt foto's en video's delen via Wi-Fi en mobiele datanetwerken.

Laatst gewijzigd op: