Het bedieningspaneel openen op een iPhone

Via het bedieningspaneel krijg je direct toegang tot de dingen die je het vaakst doet. Je kunt het bedieningspaneel bijvoorbeeld gebruiken om snel een foto te maken, wifi in te schakelen of je Apple TV te bedienen.

Het bedieningspaneel openen en sluiten

De manier waarop je het bedieningspaneel opent en sluit, is afhankelijk van het type apparaat dat je gebruikt. Zoek hieronder het model van je apparaat en volg de stappen. Of lees hier hoe je het bedieningspaneel opent op je iPad.

iPhone X en nieuwer

• Je opent het bedieningspaneel door omlaag te swipen vanuit de rechterbovenhoek van je scherm.

• Je sluit het bedieningspaneel door omhoog te swipen vanaf de onderkant van het scherm of door op het scherm te tikken.

ios-17-iphone-15-pro-open-control-center-animation

Als je te dicht bij het midden van de bovenkant van het scherm swipet, open je mogelijk het meldingencentrum in plaats van het bedieningspaneel.

iPhone SE en iPhone 8 en ouder

• Je opent het bedieningspaneel door omhoog te swipen vanaf de onderrand van het scherm.

• Je sluit het bedieningspaneel door op de bovenkant van het scherm te tikken of op de thuisknop te drukken.

ios-17-iphone-se-control-center-animation

Je instellingen aanpassen

Wil je snel de helderheid van het beeldscherm of het geluidsvolume aanpassen? Je kunt de instellingen van het bedieningspaneel aanpassen om je apps, instellingen en functies in slechts enkele tikken te bereiken.

Weet je niet wat je allemaal kunt doen vanuit het bedieningspaneel? Bekijk de lijst met apps, instellingen en functies.