Boot Camp 5.1: veelgestelde vragen

Lees hier meer over de installatie en het gebruik van Boot Camp 5.1

Algemeen

Wat is Boot Camp?
Boot Camp is software die wordt meegeleverd bij OS X om compatibele versies van Microsoft Windows op een Intel-Mac uit te voeren.

Wat is nieuw in Boot Camp 5.1?
Boot Camp 5.1 bevat nu ook ondersteuning voor Windows 8.1 (64-bits). Gebruik de Boot Camp-assistent en een USB-schijf om de nieuwste Boot Camp-besturingsbestanden voor de computer te installeren. De besturingsbestanden die bij BootCamp 5.1 worden meegeleverd, ondersteunen Windows 7 (64-bits) en Windows 8 (64-bits) en Windows 8.1 (64-bits). U moet de nieuwste besturingsbestanden downloaden wanneer u Windows installeert.

Welke talen worden ondersteund in Boot Camp?
Deutsch, English, Français, 日本語, Español, Italiano, Nederlands, Dansk, Norsk, Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Suomi, Svensk, 简体中文, 繁體中文, 한국어, (العربية مصر), Čeština, Magyar en Türkçe.

Installatie en partitionering

Waar vind ik de installatiegids en supportpagina van Boot Camp?
http://www.apple.com/nl/support/bootcamp/

U vindt er informatie over de handleidingen, systeemvereisten, meer artikelen in het onderdeel 'Boot Camp gebruiken', een koppeling naar de Boot Camp-discussieforums en koppelingen om de Boot Camp 5-ondersteuningssoftware (Windows-besturingsbestanden) te downloaden. Raadpleeg ook Boot Camp: veelgestelde vragen over de installatie van Windows 8 voor meer informatie over de installatie van Windows 8.

Welke Windows-versies werken met Boot Camp 5.1?
U kunt de volgende versies gebruiken:

• Microsoft Windows 8.0 en 8.1 (64-bits)
  • Microsoft Windows 8.0 en 8.1 Pro (64-bits)
  • Microsoft Windows 7 Home Premium (64-bits)
  • Microsoft Windows 7 Professional (64-bits)
  • Microsoft Windows 7 Ultimate (64-bits)

Windows XP, Windows Vista en Enterprise-versies van Windows 7 en Windows 8 worden niet ondersteund.

Worden 32-bits versies van Windows 7 en 8 ondersteund?

Nee. Boot Camp 5 ondersteunt alleen 64-bits versies van Windows 7, 8.0 en 8.1. Boot Camp 4 ondersteunt 64- en 32-bits versies van Windows 7, afhankelijk van het Mac-model dat u hebt. Voor meer informatie raadpleegt u Boot Camp: systeemvereisten voor Microsoft Windows-besturingssystemen.

Kan ik een geïnstalleerde 32-bits versie van Windows upgraden naar 64-bits?

U kunt de upgrade van een 32-bits versie van Windows naar een 64-bits versie niet rechtstreeks uitvoeren. U moet een reservekopie maken van de belangrijkste bestanden en vervolgens de 64-bits versie installeren.

Hoe kan de grootte van een Windows-partitie worden gewijzigd nadat Windows is geïnstalleerd?

U moet de Windows-partitie verwijderen met de Boot Camp-assistent en opnieuw beginnen om de grootte van de Windows-partitie te wijzigen. Maak eerst een reservekopie van belangrijke Windows-bestanden.

Worden upgrade-installaties van Windows 7 naar Windows 8 ondersteund?

Ja, maar installeer eerst de Boot Camp 5.0-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) voordat u een upgrade naar Windows 8 uitvoert. Raadpleeg Boot Camp: veelgestelde vragen over de installatie van Windows 8 voor meer informatie.

Nadat u de upgrade naar Windows 8 hebt uitgevoerd, voert u het installatieprogramma van de Boot Camp 5.1-ondersteuningssoftware opnieuw uit.

Kan ik een gedownloade (ISO-)versie van Windows gebruiken met Boot Camp?

U kunt een gedownloade (ISO-)versie van Windows 7 of 8 installeren op een MacBook Air (medio 2011 en nieuwer), MacBook Pro (medio 2012 en nieuwer, inclusief Retina-modellen), Mac mini (medio 2011 en nieuwer) en iMac (eind 2012).

Bepalen of een Mac deze functie ondersteunt:

1. Klik op het menu Ga en kies 'Hulpprogramma's'.
  2. Open Boot Camp-assistent.
  3. Klik op 'Ga door'. Als u het aankruisvak 'Maak een installatieschijf voor Windows 7 of hoger' ziet, ondersteunt de Mac het gebruik van gedownloade (ISO-) installatieschijfkopieën. Raadpleeg de Boot Camp Installatie- en configuratiegids voor meer informatie.

Wordt Boot Camp ondersteund op computers die zijn geleverd met een Fusion Drive?
Ja. Gebruik de Boot Camp-assistent om een Windows-partitie te maken en Boot Camp te installeren. De Windows-partitie wordt op de harde schijf gemaakt, en niet de Flash-schijf, en is geen onderdeel van de logische volumegroep van de Fusion Drive. Fusion Drive-configuraties van 3 TB moeten worden bijgewerkt naar OS X Mountain Lion v10.8.3 of hoger om Windows 8 te installeren. Raadpleeg iMac (27-inch, eind 2012): Boot Camp-waarschuwing bij harde schijf van 3 TB voor meer informatie.

Ik heb een Mac Pro met een Mac Pro RAID-kaart (Redundant Array of Independent Drives). Kan ik Boot Camp installeren op mijn Mac Pro?
Boot Camp biedt geen ondersteuning voor de installatie van Windows op een Mac met een Mac Pro RAID-kaart of softwarematige RAID.

Welk programma moet ik gebruiken om een Windows-partitie te maken en om Windows te installeren?
Gebruik Boot Camp-assistent (in de map Hulpprogramma's) om een Windows-partitie te maken en om Microsoft Windows te installeren. De Boot Camp-assistent werkt met een Intel-Mac die één enkele harde schijfpartitie of Fusion Drive heeft. De Boot Camp-assistent maakt een extra partitie voor het Microsoft Windows-besturingssysteem of laat u toe Microsoft Windows te installeren op een andere schijf als u meer dan één interne schijf hebt.

De Boot Camp-assistent wist de bestaande Mac OS X-partitie of OS X-software niet wanneer deze een nieuwe partitie voor Microsoft Windows maakt.

Belangrijk: gebruik geen schijfhulpprogramma's die niet zijn gemaakt door Apple om de schijf te partitioneren voordat u Boot Camp-assistent gebruikt. Hierdoor kunt u de gehele schijf wissen.

Kan ik Windows op een externe schijf installeren?
Nee. De installatie van Boot Camp op een externe harde schijf wordt niet ondersteund.

Kan tijdens de installatie meer dan één USB-opslagapparaat worden aangesloten?
Nee. U kunt tijdens de installatie van Windows slechts één USB-opslagapparaat gebruiken. Raadpleeg Boot Camp: Windows-installatie start op met zwart scherm en knipperende cursor voor meer informatie.

Vragen over het opstarten

Hoe kan ik het besturingssysteem kiezen waarmee mijn Mac moet opstarten?
Na het uitvoeren van de Boot Camp-assistent en het installeren van Microsoft Windows en de Boot Camp-besturingsbestanden houdt u de Option-toets (Alt) ingedrukt tijdens het opstarten om te schakelen tussen Microsoft Windows en Mac OS X. Gebruik het configuratiescherm Opstartschijf in Windows of het voorkeurenpaneel van Opstartschijf in Mac OS X om het standaardbesturingssysteem in te stellen dat wordt gebruikt bij het opstarten van de computer.

Opmerking: externe FireWire-, USB- en Thunderbolt-schijven worden niet herkend door het configuratiescherm Opstartschijf in Microsoft Windows. Als u wilt opstarten via een opstartbare externe schijf, houdt u de Option-toets (Alt) ingedrukt terwijl de computer opstart en selecteert u vervolgens de externe schijf.

Wat kan ik doen als mijn computer wordt opgestart met een zwart scherm en de witte tekst 'Geen opstartschijf aangesloten'?
Dit bericht betekent dat de Windows-partitie niet kan worden opgestart. Doorgaans is dit te wijten aan een probleem tijdens de formattering van de schijf. De Boot Camp-assistent maakt de Boot Camp-partitie maar het Windows-installatieprogramma moet de partitie formatteren om deze te kunnen gebruiken voor het opstarten. Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen:

1. Start op in OS X en voer de Boot Camp-configuratie-assistent opnieuw uit.
  2. Verwijder de Boot Camp-partitie en maak deze opnieuw aan.
  3. Installeer Windows opnieuw en gebruik ditmaal Windows om de partitie te formatteren.
  4. Raadpleeg de Boot Camp Installatie- en configuratiegids voor meer informatie over de installatie van Boot Camp.

Besturingsbestanden, Mac-functies in Microsoft Windows en diverse

Welke besturingsbestanden worden meegeleverd bij de download van Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden)?
De Boot Camp 5.1-software bevat deze Mac-besturingsbestanden voor Windows:

• Apple Bluetooth
  • Apple Keyboard Support
  • Apple Remote Driver
  • Apple Trackpad
  • Atheros 802.11 Wireless
  • ATI Graphics
  • Boot Camp-configuratiescherm voor Microsoft Windows
  • Boot Camp-systeemtaakmelding (System Tray)
  • Broadcom Wireless
  • Intel Chipset Software
  • Intel Integrated Graphics
  • iSight-camera
  • Marvel Yukon Ethernet
  • nVidia Graphics
  • Cirrus Logic Audio
  • Realtek Audio
  • SigmaTel Audio
  • Configuratiescherm Opstartschijf voor Microsoft Windows
  • Thunderbolt
  • USB 3

Ik heb muziek en video aangeschaft in de iTunes Store. Moet ik mijn computer machtigen in Mac OS X en Microsoft Windows?
Ja, u moet een computer machtigen voor Mac OS X en een andere computer voor Microsoft Windows als u muziek of video wilt afspelen in beide besturingssystemen (ook al staan beide besturingssystemen op dezelfde computer).

Waarom worden cd's en dvd's niet uitgeworpen wanneer ik op de Eject-toets van het Apple-toetsenbord druk in Microsoft Windows?
De Eject-toets van het Apple-toetsenbord is mogelijk niet geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) installeert zoals hierboven beschreven en in de Boot Camp Installatie- en configuratiegids.

Waarom zijn er meer resoluties beschikbaar voor mijn beeldscherm in Microsoft Windows dan in Mac OS X?
Mac OS X toont alleen de aanbevolen resoluties.

Waarom werkt mijn numerieke toetsenbord niet in Windows?
Druk op de Num Lock-toets om het numerieke toetsenbord in Windows te activeren. Als het toetsenbord geen Num Lock-toets heeft, drukt u op de Clear-toets.

Hoe werkt mijn Mac-toetsenbord met Windows?
Raadpleeg Boot Camp: toetsenborden en toewijzing van toetsen voor Microsoft Windows voor meer informatie.

Worden SDXC en andere SD-kaarten ondersteund door Boot Camp 5.1?
Ja. SDXC-kaarten worden ondersteund op Macintosh-computers met een SD-kaartsleuf en Boot Camp 5.0. U moet de Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) installeren om deze functie in te schakelen.  Voor meer informatie over de SD-kaartsleuf en Boot Camp raadpleegt u Over de SD- en SDXC-kaartsleuf.

Wordt Thunderbolt ondersteund in Boot Camp 5.1?
Ja, raadpleeg Thunderbolt-poorten en beeldschermen: veelgestelde vragen.

Wordt USB 3 ondersteund in Boot Camp 5.1?
Ja, raadpleeg Veelgestelde vragen over het gebruik van USB 3-apparaten op Mac-computers.

Is er een manier om de upgrade van Boot Camp 4 naar 5.1 uit te voeren?
Gebruik de Boot Camp-assistent in OS X Mountain Lion v10.8.3 of hoger om de Windows-ondersteuningssoftware (Windows-besturingsbestanden) te downloaden en de media te maken om deze te installeren. U kunt ook de Windows-ondersteuningssoftware (Windows-besturingsbestanden) hier downloaden om uw eigen installatiemedia te maken.

Waar kan ik ondersteuning krijgen voor Boot Camp 5.1?
Apple biedt telefonische ondersteuning voor Boot Camp 5 gedurende negentig dagen na aanschaf van een in aanmerking komend Apple-product. U kunt deze periode verlengen door een AppleCare Protection Plan aan te schaffen. Ondersteuningsartikelen en discussieforums zijn beschikbaar op de Support-website van Apple.

Apple biedt geen technische telefonische ondersteuning voor de installatie, het gebruik of het herstel van Microsoft Windows. Ondersteuning is wel beschikbaar voor het gebruik van de configuratie-assistent van Boot Camp, en voor het installeren en herstellen van Boot Camp-software terwijl Windows actief is.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)