iOS: verbinden via Wi-Fi

Lees hier hoe u een iPhone, iPad of iPod touch verbindt met een Wi-Fi-netwerk, inclusief open, beveiligde en verborgen netwerken.

Wi-Fi is een technologie waarmee u draadloos verbinding kunt maken met een lokaal netwerk. Met een Wi-Fi-verbinding kunt u surfen op het internet, verbinding maken met de App Store en iTunes Store en vele andere functies van een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken. Een Wi-Fi-netwerk kan op vele manieren worden geconfigureerd. Hier ziet u hoe verbinding wordt gemaakt met de meest voorkomende Wi-Fi-netwerkconfiguraties.

Alles weergeven | Alles verbergen

Verbinding maken met een netwerk

1. Tik op Instellingen > Wi-Fi.
  2. Als Wi-Fi is ingeschakeld, zoekt het apparaat automatisch naar de beschikbare Wi-Fi-netwerken:
  3. Tik op de naam van het gewenste Wi-Fi-netwerk.
  4. Wanneer het apparaat is verbonden met een Wi-Fi-netwerk, verschijnt een vinkje links van de naam van het netwerk. Het logo van Wi-Fi verschijnt ook in de statusbalk links boven in het scherm:

Verbinding maken met een netwerk dat met een wachtwoord is beveiligd

1. Tik op Instellingen > Wi-Fi.
  2. Als Wi-Fi is ingeschakeld, zoekt het apparaat automatisch naar de beschikbare Wi-Fi-netwerken.
  3. Tik op de naam van het gewenste Wi-Fi-netwerk. Bij een met een wachtwoord beveiligd netwerk verschijnt een hangslot rechts van de naam van het netwerk.
  4. U wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren:
  5. Voer het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk in.
  6. Tik op 'Verbind'.
    Opmerking: als geen verbinding wordt gemaakt, is het ingevoerde wachtwoord te kort. Als u het wachtwoord van het beveiligde netwerk niet kent, neemt u contact op met de netwerkbeheerder.
  7. Wanneer het apparaat is verbonden met een Wi-Fi-netwerk, verschijnt een vinkje links van de naam van het netwerk. Het logo van Wi-Fi verschijnt ook in de statusbalk links boven in het scherm.

Verbinding maken met een verborgen netwerk

1. Tik op Instellingen > Wi-Fi. Een verborgen netwerk verschijnt standaard niet in de lijst met beschikbare netwerken.
  2. Tik op 'Anders'.
  3. Voer de exacte naam van het netwerk in:
  4. Tik op 'Beveiliging' om het type beveiliging te kiezen:

Opmerking: niet alle verborgen netwerken zijn veilig. Raadpleeg indien nodig de netwerkbeheerder.
  5. Kies het gepaste type beveiliging en tik vervolgens op '< Terug' linksboven.
  6. Nu kunt u het wachtwoord van het netwerk invoeren in het veld Wachtwoord.
  7. Tik op 'Verbind'.
  8. Wanneer het apparaat is verbonden met een Wi-Fi-netwerk, verschijnt een vinkje links van de naam van het netwerk. Het logo van Wi-Fi verschijnt ook in de statusbalk links boven in het scherm.

Lees hoe u verbinding maakt met een betaald Wi-Fi-netwerk.

Voor hulp bij het oplossen van problemen met een Wi-Fi-verbinding raadpleegt u de volgende artikelen:

Laatst gewijzigd op: