Over de beveiligingsinhoud van Apple TV 5.1

Leer meer over de beveiligingsinhoud van Apple TV 5.1.

Dit document beschrijft de beveiligingsinhoud van Apple TV 5.1.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple-beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Apple TV 5.1

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadaardig filmbestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met een niet-geïnitialiseerde geheugentoegang bij de verwerking van Sorenson-gecodeerde filmbestanden. Dit probleem is verholpen door een verbeterde geheugeninitialisatie.

CVE-ID

CVE-2012-3722: Will Dormann van de CERT/CC

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: een kwaadaardig Wi-Fi-netwerk kan bepalen met welke netwerken een apparaat eerder was verbonden

Beschrijving: bij de verbinding met een Wi-Fi-netwerk kan iOS MAC-adressen van eerder verbonden netwerken via het DNAv4-protocol uitzenden. Dit probleem is verholpen door DNAv4 in niet-gecodeerde Wi-Fi-netwerken uit te schakelen.

CVE-ID

CVE-2012-3725: Mark Wuergler van Immunity, Inc.

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadaardig TIFF-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een bufferoverloop bij de verwerking van ThunderScan-gecodeerde TIFF-afbeeldingen door libtiff. Dit probleem is verholpen door libtiff bij te werken naar versie 3.9.5.

CVE-ID

CVE-2011-1167

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadaardige PNG-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging bij de verwerking van PNG-afbeeldingen door libpng. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde validatie van PNG-afbeeldingen.

CVE-ID

CVE-2011-3026: Jüri Aedla

CVE-2011-3048

CVE-2011-3328

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadaardige JPEG-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een double free-probleem bij de verwerking van JPEG-afbeeldingen door ImageIO. Dit probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2012-3726: Phil van PKJE Consulting

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: het bekijken van een kwaadaardige TIFF-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met een overloop van gehele getallen bij de verwerking van TIFF-afbeeldingen door libTIFF. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van TIFF-afbeeldingen. Dit probleem is niet van invloed op systemen met OS X Mountain Lion.

CVE-ID

CVE-2012-1173

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: programma’s die gebruik maken van ICU zijn mogelijk kwetsbaar voor het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een stackbufferoverloop bij de verwerking van ICU locale-ID’s. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde controle van de grenzen.

CVE-ID

CVE-2011-4599

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: een aanvaller met een geprivilegieerde netwerkpositie kan het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: er waren meerdere kwetsbaarheden in libxml waarvan de ernstigste kunnen leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Deze problemen zijn verholpen door de relevante upstreampatches toe te passen.

CVE-ID

CVE-2011-1944: Chris Evans van Google Chrome Security Team

CVE-2011-2821: Yang Dingning van NCNIPC, Graduate University of Chinese Academy of Sciences

CVE-2011-2834: Yang Dingning van NCNIPC, Graduate University of Chinese Academy of Sciences

CVE-2011-3919: Jüri Aedla

• Apple TV

Beschikbaar voor: Apple TV 2e generatie en hoger

Impact: een aanvaller met een geprivilegieerde netwerkpositie kan het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in JavaScriptCore. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2012-0682: Apple Product Security

CVE-2012-0683: Dave Mandelin van Mozilla

CVE-2012-3589: Dave Mandelin van Mozilla

CVE-2012-3590 : Apple Product Security

CVE-2012-3591: Apple Product Security

CVE-2012-3592: Apple Product Security

CVE-2012-3678: Apple Product Security

CVE-2012-3679: Chris Leary van Mozilla

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.