Reservekopieën van een iPhone, iPad en iPod touch aanmaken en verwijderen in iTunes

iTunes kan een reservekopie maken van instellingen, berichten, foto’s en video’s, documenten, bewaarde games en andere gegevens op een iOS-apparaat.

Gegevens waarvan iTunes een reservekopie maakt

• Foto’s (foto’s, schermafbeeldingen, bewaarde afbeeldingen en gemaakte video’s) en Bewaarde foto’s (op apparaten zonder camera).
  • Contacten* en favoriete contacten (synchroniseer regelmatig de contacten met een computer of een cloudvoorziening, zoals iCloud).
  • Gezondheid (alleen als u een gecodeerde reservekopie hebt).
  • Agenda-accounts, -activiteiten en agenda’s met een abonnement.
  • Bladwijzers, cookies, geschiedenis, offline gegevens en momenteel geopende pagina’s van Safari.
  • Automatisch invullen voor webpagina’s.
  • Cache/database van offline webapps.
  • Notities.
  • Mail-accounts (er wordt geen reservekopie gemaakt van e-mailberichten).
  • Accountconfiguraties van Microsoft Exchange.
  • Gespreksgeschiedenis.
  • Berichten (iMessage en afbeeldingen en video’s verstuurd via sms of mms van de aanbieder).
  • Voicemail-token (Dit is niet het Voicemail-wachtwoord maar wordt gebruikt voor validatie bij de verbinding. Dit wordt alleen teruggezet naar een iPhone waarvan de simkaart hetzelfde telefoonnummer heeft).
  • Gesproken memo’s.
  • Netwerkinstellingen (bewaarde Wi-Fi-hotspots, VPN-instellingen en netwerkvoorkeuren).
  • Sleutelhanger (bevat de e-mailaccountwachtwoorden, Wi-Fi-wachtwoorden en wachtwoorden die u invoert bij websites en bepaalde apps).
    Als u de reservekopie codeert, kunt u de gegevens van de sleutelhanger overzetten naar het nieuwe apparaat. Met een niet-gecodeerde reservekopie kunt u de sleutelhanger alleen terugzetten naar hetzelfde iOS-apparaat. Als u naar een nieuw apparaat herstelt met een niet-gecodeerde reservekopie, moet u deze wachtwoorden opnieuw invoeren.
  • Appgegevens van App Store (behalve de app zelf, de tmp- en Caches-mappen).
  • Instellingen, voorkeuren en gegevens van apps, inclusief documenten (PDF-documenten die rechtstreeks naar iBooks op een iOS-apparaat zijn gedownload, worden niet opgenomen in de reservekopie. Als u hiervan een reservekopie wilt maken, gaat u naar Archief > Zet aankopen over).
  • Aankopen vanuit programma’s.
  • Game Center-account.
  • Achtergronden.
  • Voorkeuren van locatievoorzieningen voor apps en websites die u hebt toegestaan om uw locatie te gebruiken.
  • Indeling van het beginscherm.
  • Geïnstalleerde profielen.
    Wanneer u een reservekopie terugzet naar een ander apparaat, worden geïnstalleerde configuratieprofielen, zoals accounts, beperkingen of alles wat kan worden opgegeven via een configuratieprofiel, niet teruggezet. Alle accounts of instellingen die niet zijn gekoppeld aan een geïnstalleerd profiel, worden teruggezet.
  • Bladwijzers, recente zoekacties en de huidig weergegeven locatie in Kaarten.
  • Bewaarde work-outs en instellingen van Nike + iPod.
  • Gekoppelde Bluetooth-apparaten (die u alleen kunt gebruiken bij het terugzetten naar dezelfde telefoon als waarmee de reservekopie is gemaakt).
  • Toetscombinaties en bewaarde correcties van suggesties.
  • Vertrouwde hosts met certificaten die niet kunnen worden gecontroleerd.
  • Webfragmenten.

*De contacten maken deel uit van de reservekopie om de lijst met recente oproepen en favorieten te bewaren. Om mogelijk verlies van contactgegevens te vermijden, maakt u een reservekopie van de contacten met een PIM (Personal Information Manager) of een andere cloudvoorziening (zoals Gmail of Microsoft Exchange). U kunt ook een kopie van de contacten in iCloud maken. Lees meer over reservekopieën in iCloud

Gecodeerde reservekopieën

Beveilig een reservekopie met een toegangscode via de optie Codeer reservekopie op het tabblad Overzicht.

Deze optie maakt ook een reservekopie van de Sleutelhanger, inclusief wachtwoorden voor e-mailaccounts, Wi-Fi, websites en bepaalde apps. Als u deze reservekopie op een nieuw apparaat terugzet, wordt de Sleutelhanger ook overgezet naar het nieuwe apparaat. Lees hoe u een reservekopie maakt en deze terugzet.

Als een reservekopie is gecodeerd, moet u het wachtwoord invoeren wanneer u de codering in- of uitschakelt of wanneer u vanaf de reservekopie terugzet.

Zorg ervoor dat u een wachtwoord gebruikt dat u niet gaat vergeten. Als u een iPhone-reservekopie codeert in iTunes en het wachtwoord vergeet, kunt u niet terugzetten vanaf de reservekopie en worden de gegevens gewist.

Als u zich het wachtwoord niet meer kunt herinneren en opnieuw wilt beginnen, moet u een volledig softwareherstel uitvoeren en Configureer als nieuw apparaat kiezen wanneer u in iTunes wordt gevraagd de terug te zetten reservekopie te selecteren.

Locatie waar de reservekopieën worden bewaard

De map waar een reservekopie wordt bewaard, hangt af van het besturingssysteem van de computer. Zorg ervoor dat de reservekopiemap is opgenomen in uw reservekopieroutine. iTunes plaatst de reservekopiebestanden op deze plaatsen:

• Mac: ~/Bibliotheek/Application Support/MobileSync/Backup/
    De ‘~’ staat voor de thuismap. Houd Option ingedrukt en klik op het menu Ga als u Bibliotheek niet ziet in de thuismap.
  • Windows Vista, Windows 7 en Windows 8: \Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\
    Als u de map AppData snel wilt openen, klikt u op Start. Typ %appdata% in de zoekbalk en druk op Return.
  • Windows XP: \Documents and Settings\(gebruikersnaam)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\
    Als u de map Application Data snel wilt openen, klikt op Start en kiest u Uitvoeren. Typ %appdata% in de zoekbalk en klik op OK.

Een reservekopie verwijderen

Als u een in iTunes aangemaakte reservekopie wilt verwijderen:

1. Open de iTunes-voorkeuren:
  2. Klik op Apparaten (het iOS-apparaat moet niet zijn aangesloten).
  3. Wanneer u in iTunes de muisaanwijzer op een reservekopie plaatst, worden het telefoon-, IMEI- (International Mobile Equipment Identity) en serienummer weergegeven voor de iPhone waarvan een reservekopie is gemaakt. (Bij een iPad of iPod touch verschijnt alleen het serienummer.) U kunt dit gebruiken om de reservekopie te vinden die u wilt verwijderen.
  4. Selecteer de reservekopie die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijder reservekopie.
  6. Bevestig dat u de geselecteerde reservekopie wilt verwijderen wanneer u hierom wordt gevraagd door op Verwijder reservekopie te klikken.
  7. Klik op OK om het scherm iTunes-voorkeuren te sluiten.

Reservekopieën met de datum en tijd in de naam zijn kopieën van reservekopieën die zijn gemaakt bij het herstellen van het iOS-apparaat. De datum en tijd in de linkerkolom geven aan wanneer het terugzetten vanaf de reservekopie is uitgevoerd. De datum en tijd in de rechterkolom wijzen op de datum van de laatste synchronisatie. Hiermee wordt aangegeven hoe recent de gegevens zijn.

Meer informatie

Alleen appgegevens van apps uit de App Store en synchronisatie-instellingen worden teruggezet naar het apparaat wanneer u:

• Een reservekopie van een iPhone of iPod touch terugzet op een iPad.
  • Een reservekopie van een iPad terugzet op een iPhone of iPod touch.

iTunes maakt een gearchiveerde reservekopie met een tijdstempel wanneer u:

• Een reservekopie terugzet.
  • Een apparaat waarvan u eerder een reservekopie hebt gemaakt, wist of herstelt en ervoor kiest om het in iTunes als nieuw te configureren. Als u een andere iTunes-bibliotheek gebruikt (een ander gebruikersaccount of een andere computer) en ‘Configureer als nieuw’ of ‘Zet terug vanaf een bestaande reservekopie’ selecteert, negeert iTunes de niet-gearchiveerde reservekopie wanneer u het apparaat nog eens verbindt met de hoofdbibliotheek in iTunes en de optie om automatisch te synchroniseren is ingeschakeld.
  • Met de rechtermuisknop klikt op een reservekopie en Archiveer kiest (alleen beschikbaar in iTunes voor Mac).
1. De ‘Gespreksgeschiedenis’ bij ‘iTunes maakt een reservekopie van de volgende gegevens’ kan specifieker zijn. Anderen kunnen denken dat dit alleen ‘recente’ gesprekken bevat. Eigenlijk omvat dit ook gegevens zoals ‘Instellingen’->‘Mobiel netwerk’->‘Gesprekstijd’.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: