Een computer, iPhone, iPad of iPod touch toevoegen aan iTunes Match

Wanneer u iTunes Match inschakelt, hebt u toegang tot de gehele muziekbibliotheek op elke computer of elk iOS-apparaat dat u toevoegt.

Het iTunes Match-abonnement is alleen van toepassing op uw account en niet op eventuele andere accounts in Delen met gezin. Als u materiaal downloadt dat u niet met uw eigen account hebt aangeschaft, telt dit bij de limiet van 25.000 nummers bij.

Wanneer u een computer of iOS-apparaat toevoegt aan iTunes Match, koppelt u die computer of dat apparaat aan de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt. U kunt tot wel 10 computers en apparaten (in totaal) koppelen aan uw Apple ID. Lees meer over het koppelen van een apparaat of computer aan een Apple ID.

Een computer toevoegen aan iTunes Match

1. Open iTunes op de computer. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Log in met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt.
  3. Ga naar Store > Schakel iTunes Match in.
  4. Klik op 'Voeg deze computer toe'.
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in.

iTunes begint overeenkomsten in de bibliotheek te zoeken en deze te uploaden. U ziet de voortgang via de voortgangsbalk en kunt dit op elk moment pauzeren en hervatten. Wanneer iTunes klaar is, wordt de muziek in iCloud toegevoegd aan de lokale muziekbibliotheek. U ziet een downloadknop naast het materiaal in iCloud dat nog niet naar de computer is gedownload.Een iOS-apparaat toevoegen aan iTunes Match

Als u iTunes Match wilt gebruiken, hebt u iOS 5.0.1 of hoger nodig. Ga naar Instellingen > Muziek om iTunes Match in te schakelen.

schakel iTunes Match in

De muziek in iCloud wordt toegevoegd aan de lokale muziekbibliotheek. Wanneer u de app Muziek opent, ziet u een downloadknop naast het materiaal in iCloud dat nog niet naar het apparaat is gedownload.

Wanneer u iTunes Match inschakelt, wordt de muziekbibliotheek op het iOS-apparaat verwijderd en vervangen door de muziek in iCloud. Voor deze download gebruikt het apparaat mogelijk mobiele data. Raadpleeg de draadloze aanbieder voor de mogelijke kosten of ga naar Instellingen > Muziek en schakel 'Gebruik mobiele data' uit.

Terwijl iTunes Match is ingeschakeld, kunt u geen muziek synchroniseren met iTunes.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)