Over de beveiligingsinhoud van iTunes 10.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 10.2 beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple beveiligingsreleases voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iTunes 10.2

• ImageIO

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: meerdere kwetsbaarheden in libpng

Beschrijving: libpng is bijgewerkt naar versie 1.4.3 om meerdere kwetsbaarheden te verhelpen, waarvan de ernstigste kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Voor systemen met Mac OS X v10.5 wordt dit verholpen in beveiligingsupdate 2010-007. Meer informatie is beschikbaar via de libpng-website op http://www.libpng.org/pub/png/libpng.html

CVE-ID

CVE-2010-1205

CVE-2010-2249

• ImageIO

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde JPEG-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was sprake van een heapbufferoverloop bij de verwerking van JPEG-afbeeldingen door ImageIO. Het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde JPEG-afbeelding kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code.

CVE-ID

CVE-2011-0170: Andrzej Dyjak in samenwerking met iDefense VCP

• ImageIO

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde XBM-afbeelding kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met een overloop bij gehele getallen bij de verwerking van XBM-afbeeldingen door ImageIO. Het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde XBM-afbeelding kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code.

CVE-ID

CVE-2011-0181: Harry Sintonen

• ImageIO

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde TIFF-afbeelding kan leiden tot een onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was sprake van een bufferoverloop bij de verwerking van JPEG-gecodeerde TIFF-bestanden door libTIFF. Het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde TIFF-afbeelding kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code.

CVE-ID

CVE-2011-0191: Apple

• ImageIO

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde TIFF-afbeelding kan leiden tot een onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was sprake van een bufferoverloop bij de verwerking van CCITT Group 4-gecodeerde TIFF-bestanden door libTIFF. Het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde TIFF-afbeelding kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code.

CVE-ID

CVE-2011-0192: Apple

• libxml

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd XML-bestand kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een double free-probleem bij de verwerking van XPath-expressies door libxml. Het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd XML-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code.

CVE-ID

CVE-2010-4494: Yang Dingning van NCNIPC, Graduate University of Chinese Academy of Sciences

• libxml

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd XML-bestand kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van XPath door libxml. Het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd XML-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code.

CVE-ID

CVE-2010-4008: Bui Quang Minh van Bkis (www.bkis.com)

• WebKit

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of nieuwer

Impact: een 'man-in-the-middle'-aanval kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er zijn meerdere problemen met geheugenbeschadiging in WebKit. Een 'man-in-the-middle'-aanval bij het navigeren in de iTunes Store via iTunes kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code.

CVE-ID

CVE-2010-1824: kuzzcc en wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint

CVE-2011-0111: Sergey Glazunov

CVE-2011-0112: Yuzo Fujishima van Google Inc.

CVE-2011-0113: Andreas Kling van Nokia

CVE-2011-0114: Chris Evans van het Google Chrome Security Team

CVE-2011-0115: J23 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint en Emil A Eklund van Google, Inc

CVE-2011-0116: een anonieme onderzoeker in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint

CVE-2011-0117: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0118: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0119: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0120: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0121: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0122: Slawomir Blazek

CVE-2011-0123: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0124: Yuzo Fujishima van Google Inc.

CVE-2011-0125: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0126: Mihai Parparita van Google, Inc.

CVE-2011-0127: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0128: David Bloom

CVE-2011-0129: Famlam

CVE-2011-0130: Apple

CVE-2011-0131: wushi van team509

CVE-2011-0132: wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint

CVE-2011-0133: wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint

CVE-2011-0134: Jan Tosovsky

CVE-2011-0135: een anonieme melder

CVE-2011-0136: Sergey Glazunov

CVE-2011-0137: Sergey Glazunov

CVE-2011-0138: kuzzcc

CVE-2011-0139: kuzzcc

CVE-2011-0140: Sergey Glazunov

CVE-2011-0141: Chris Rohlf van Matasano Security

CVE-2011-0142: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0143: Slawomir Blazek en Sergey Glazunov

CVE-2011-0144: Emil A Eklund van Google, Inc.

CVE-2011-0145: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0146: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0147: Dirk Schulze

CVE-2011-0148: Michal Zalewski van Google, Inc.

CVE-2011-0149: wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint en SkyLined van het Google Chrome Security Team

CVE-2011-0150: Michael Gundlach van safariadblock.com

CVE-2011-0151: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0152: SkyLined van het Google Chrome Security Team

CVE-2011-0153: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0154: een anonieme onderzoeker in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint

CVE-2011-0155: Aki Helin van OUSPG

CVE-2011-0156: Abhishek Arya (Inferno) van Google, Inc.

CVE-2011-0165: Sergey Glazunov

CVE-2011-0168: Sergey Glazunov

Belangrijk: De vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld ter informatie en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple aanvaardt geen verantwoordelijkheid met betrekking tot de selectie, prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt dit alleen aan voor het gemak van onze gebruikers. Apple heeft de informatie op deze sites niet getest en doet geen uitspraken over de juistheid of betrouwbaarheid ervan. Er zijn risico's verbonden aan het gebruik van informatie of producten die op internet worden gevonden en Apple aanvaardt in dit verband geen enkele verantwoordelijkheid. Het is belangrijk om je te realiseren dat een site van derden onafhankelijk is van Apple en dat Apple geen controle heeft over het materiaal op die website. Neem voor meer informatie contact op met de leverancier.