iTunes: uw muziek overzetten naar een nieuwe computer

Als u een nieuwe computer hebt, kan iTunes u helpen uw muziek over te zetten zodat u deze op de nieuwe computer kunt afspelen en vanaf deze computer kunt synchroniseren. Lees verder voor hulp en kies hierbij de beste optie voor u.

Alles verbergen | Alles weergeven

De volgende tabel vergelijkt de methoden om muziek over te zetten van een oude computer naar een nieuwe computer.

Thuisdeling De eenvoudigste optie indien de nieuwe computer al is verbonden met het internet.
Externe schijf Vereist extra hardware maar maakt een reservekopie van uw iTunes-bibliotheek.
Aankopen overzetten De snelste methode maar zet alleen het materiaal over dat u hebt aangeschaft in de iTunes Store. Vereist ook een iPhone, iPad of iPod met het materiaal erop.
Windows-migratie-assistent De beste optie voor de migratie van een oude pc naar een nieuwe Mac, en zet meer dan iTunes over.

Thuisdeling

Thuisdeling is een eenvoudige manier om al uw iTunes-bibliotheken op meerdere computers in uw huis gesynchroniseerd te houden. Voor meer informatie over thuisdeling en het synchroniseren van uw bibliotheek tussen twee computers raadpleegt u iTunes: over thuisdeling.

Opmerking: met deze optie kunt u muziek delen tussen meerdere computers als u beide blijft gebruiken. Hierbij maakt u echter geen blijvende reservekopie. Als u een blijvende reservekopie wilt maken, gebruikt u een externe schijf of cd's of dvd's.

Volg de onderstaande stappen om met Thuisdeling uw muziek te kopiëren van een oude computer, waarop de muziek al is bewaard, naar de nieuwe computer.

1. Zorg ervoor dat iTunes 9 of hoger is geïnstalleerd op beide computers.
  2. Open iTunes op beide computers.
  3. Op een oude computer:

1. Als Thuisdeling al is ingeschakeld, geeft iTunes 11 of hoger de optie Schakel thuisdeling uit (Account) in het menu Archief > Apparaten. Als dit het geval is, gaat u naar stap 7. In het andere geval kiest u:
      • iTunes 11 of hoger: Archief > Apparaten > Schakel thuisdeling in in de menubalk.
      • iTunes 9 of 10: Geavanceerd > Schakel thuisdeling in in de menubalk.
    2. Selecteer het symbool van Thuisdeling links in iTunes van waaruit u muziek, films of tv-programma's kunt selecteren.
    3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
      Het scherm om Thuisdeling in iTunes 11 in te schakelen
    4. Klik op Stel thuisdeling in.

Op een nieuwe computer:

1. Klik op het menu Store en kies Machtig computer. Voer uw Apple ID en wachtwoord in (vermeld in het menu Geavanceerd in stap drie of gebruikt in stap 5).
    2. Kies Geavanceerd > Schakel thuisdeling in in de menubalk.
    3. Selecteer het symbool van Thuisdeling links in iTunes.

Opmerking: zodra Thuisdeling is ingeschakeld, verdwijnt de optie Thuisdeling links in iTunes totdat een bibliotheek in thuisdeling wordt gevonden op een andere computer.

4. Zodra de nieuwe computer de Thuisdeling ziet van de oude computer, klikt u op die Thuisdeling links in iTunes op de nieuwe computer.
    5. Selecteer de inhoud in de Thuisdeling die u wilt overzetten naar uw iTunes-bibliotheek van de nieuwe computer en kies Wijzig > Selecteer alles om alles te selecteren. Klik vervolgens op de knop Importeer rechts onder in iTunes.
    6. Wacht tot de inhoud is overgezet.

Afspeellijsten overzetten

Als u niet alleen de inhoud maar ook uw afspeellijsten op de nieuwe computer wilt, wilt u wellicht een kopie van al uw afspeellijsten overzetten vanaf de oude computer. Hiervoor kiest u ArchiefBibliotheekExporteer bibliotheek op de oude computer. Bewaar het XML-bestand dat wordt aangemaakt op uw bureaublad.

Verstuur het bestand met afspeellijsten naar uzelf als bijlage bij een e-mail, gebruik een externe schijf of gebruik bestandsdeling om het bestand met afspeellijsten te verplaatsen naar de nieuwe computer. Zodra het bestand zich op de nieuwe computer bevindt, opent u iTunes en kiest u ArchiefBibliotheekImporteer afspeellijst. Tijdens het importeren worden alle onderdelen die u niet hebt gedeeld via Thuisdeling verwijderd uit de afspeellijst.

Externe schijf

Deze optie vereist meer werk dan Thuisdeling maar maakt, naast het overzetten van uw inhoud, ook een reservekopie van uw iTunes-bibliotheek op de externe schijf.

Opmerking voordat u begint:

• U kunt de meeste iPods als externe schijf gebruiken.
  • Windows-besturingssystemen herkennen geen Mac OS-geformatteerde schijven (HFS- of HFS Plus-structuren). U kunt dus geen voor Mac-geformatteerde iPod gebruiken om uw muziek naar een Windows-pc over te zetten. Raadpleeg iPod: de indeling van de harde schijf van een iPod bepalen als u niet zeker weet hoe uw iPod is geformatteerd.
  • Mac OS X kan voor Windows-geformatteerde iPods en schijven lezen. Dit betekent dat er veel manieren zijn om uw gegevens te migreren van de oude Windows-pc naar de Mac.
  • Mac OS X: als u zich ervan wilt verzekeren dat externe schijven verschijnen op uw bureaublad, kiest u Voorkeuren in het menu Finder. Zorg ervoor dat de opties 'Externe schijven' en 'Harde schijven' zijn ingeschakeld.

Deel 1: de map iTunes Media zoeken en inhoud verzamelen

Door uw media te zoeken en alle inhoud te verzamelen, zorgt u ervoor dat deze zich op één locatie bevindt. De locatie van uw map iTunes Media bepalen:

1. Open de iTunes-voorkeuren:
    Mac: kies iTunes > Voorkeuren.
    Windows: kies Bewerken > Voorkeuren.
  2. Klik op Geavanceerd en controleer de locatie van de map iTunes Media.
  3. Als u al deze stappen niet in één keer kunt voltooien, zorgt u ervoor dat alle nieuwe inhoud die u kunt toevoegen aan uw iTunes-bibliotheek wordt toegevoegd aan de map iTunes Music. Hiervoor zorgt u ervoor dat het aankruisvakje naast 'Kopieer bestanden naar 'iTunes Media' bij toevoegen aan bibliotheek' is geselecteerd.
  4. Klik op OK.
  5. Voor iTunes 9 of hoger kiest u Archief > Bibliotheek > Orden bibliotheek... > Verzamel bestanden.
    In iTunes 8.2.1 of ouder kiest u Archief > Bibliotheek > Verzamel inhoud.
  6. Een waarschuwingsbericht met de volgende melding kan verschijnen: 'Bij het verzamelen van uw bibliotheek wordt al uw muziek naar de map 'iTunes Media' gekopieerd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.'

Opmerking:

Mac OS X: standaard heeft iTunes op Mac OS X een bibliotheek met verzamelde inhoud. Deze optie verhoogt dus de benodigde ruimte op uw harde schijf niet.
    Windows: bij het verzamelen kopieert iTunes al uw muziekbestanden in iTunes naar één centrale locatie op uw computer (de map iTunes Media). De originele bestanden worden nu gekopieerd. U moet deze bestanden handmatig uit de meerdere locaties verwijderen als u niet wilt dat ze te veel ruimte op de harde schijf innemen. Als de computer onvoldoende ruimte op de harde schijf heeft, werkt dit proces niet naar behoren. Neem contact op met de fabrikant van de computer of Microsoft voor meer informatie over hoe u meer ruimte kunt vrijmaken om deze handeling uit te voeren.

7. Klik op Verzamel inhoud.

Deel 2: de map iTunes kopiëren vanaf de oude computer:

Ga als volgt te werk om al uw muziekbestanden naar een harde schijf te kopiëren (waaronder het bibliotheekbestand met al uw afspeellijsten en andere instellingen):

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de externe schijf:
    Mac OS X: op het bureaublad
    Windows: in Deze computer.
  3. Zoek de map 'iTunes':
    • Mac OS X: /Gebruikers/gebruikersnaam/Muziek
    • Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
    • Windows Vista: \Users\gebruikersnaam\Music\iTunes
    • Windows 7 en Windows 8: \Users\gebruikersnaam\My Music\iTunes
  4. Sleep de map iTunes naar de externe schijf. Nu begint het kopiëren. Dit kan even duren als u veel materiaal hebt.

Van een oude Mac naar de externe schijf:
    Voorbeeld van een schijf op het bureaublad.

Van een oude Windows-pc naar de externe schijf:
    Voorbeeld van een schijf in Windows.

5. Zodra het kopiëren is voltooid, Control-klikt (Mac) of klikt u met de rechtermuisknop (Windows) op de schijf en kiest u de optie Verwijder.
  6. Als u niet zeker weet dat u de externe schijf mag loskoppelen, zet u de oude computer uit voordat u de kabel loskoppelt.

Deel 3: iTunes klaarmaken op een nieuwe computer

Zo bereidt u iTunes voor om alle muziek op de nieuwe computer te accepteren:

1. Download en installeer de nieuwste versie van iTunes.
  2. Open iTunes op de nieuwe computer.
  3. Sluit de externe schijf aan op de nieuwe computer.

Deel 4: een reservekopie maken van de muziek die al op de nieuwe computer staat

Hebt u al muziek in iTunes op de nieuwe computer? Indien dit het geval is, voert u deze stappen uit om te verzekeren dat deze muziek wordt bewaard. De bestaande map iTunes wordt immers vervangen door de map van de oude computer. Indien dit niet het geval is, gaat u naar Deel 5: de muziek kopiëren naar de nieuwe computer.

Opmerking: informatie zoals beoordelingen en het aantal keer dat een nummer is afgespeeld, worden voor deze nummers niet bewaard.

1. Open Voorkeuren in iTunes.
    Mac OS X: kies iTunes > Voorkeuren.
    Windows: kies Bewerken  > Voorkeuren.
  2. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  3. Klik op de knop Herstel naast de locatie van de map iTunes Media.

de knop Herstel

4. Klik op OK.
  5. In iTunes 9 of hoger kiest u ArchiefBibliotheek > Orden bibliotheek... > Verzamel bestanden.
    In iTunes 8.2.1 of ouder kiest u Archief > Bibliotheek > Verzamel inhoud.
  6. Een waarschuwingsbericht met de volgende melding kan verschijnen: 'Bij het verzamelen van uw bibliotheek wordt al uw muziek naar de map 'iTunes Media' gekopieerd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.'

Opmerking:

Mac OS X: standaard heeft iTunes op Mac OS X een bibliotheek met verzamelde inhoud. Deze optie verhoogt dus de benodigde ruimte op de harde schijf niet.
    Windows: bij het verzamelen kopieert iTunes al uw muziekbestanden in iTunes naar één centrale locatie op de computer (de map iTunes Media). De originele bestanden worden nu gekopieerd. U moet deze bestanden handmatig uit de meerdere locaties verwijderen als u niet wilt dat ze te veel ruimte op de harde schijf innemen. Als de computer onvoldoende ruimte op de harde schijf heeft, werkt dit proces niet naar behoren. Neem contact op met de fabrikant van de computer of Microsoft voor meer informatie over hoe u meer ruimte kunt vrijmaken om deze handeling uit te voeren.

7. Klik op Verzamel inhoud.
  8. Stop iTunes.

Deel 5: de muziek kopiëren naar de nieuwe computer

Ga als volgt te werk om al uw muziekbestanden naar de nieuwe computer te kopiëren (waaronder het bibliotheekbestand met al uw afspeellijsten en andere instellingen):

1. Zoek de volgende map op de nieuwe computer:
    Mac OS X: /Gebruikers/gebruikersnaam/Muziek
    Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\gebruikersnaam\Music\iTunes
    Windows 7 en Windows 8: \Users\gebruikersnaam\My Music\iTunes
  2. Sleep de map 'iTunes' in deze locatie naar het bureaublad.

Van de map Muziek naar het bureaublad op de nieuwe Mac:

Van de map Muziek naar het bureaublad op de nieuwe pc:

3. Zoek de externe schijf op de nieuwe computer:
    Mac OS X: op het bureaublad.
    Windows: in Deze Computer.
  4. Dubbelklik op het symbool van de externe schijf om deze te openen.
  5. Sleep de map iTunes van de externe schijf naar de map Muziek (Mac OS X) of de map Muziek (Windows) op de nieuwe computer (vanaf stap 1 van dit onderdeel). Dit kan even duren als u veel materiaal hebt.

Van de externe schijf naar de map Muziek op de nieuwe Mac:
    [Schermafbeelding iTunes naar map Muziek]

Van de externe schijf naar de nieuwe pc:
    [Schermafbeelding iPod naar nieuwe Mac]

6. Open iTunes.

U hebt nu al uw muziek, afspeellijsten en andere informatie (zoals hoeveel keer een nummer is afgespeeld en beoordelingen) van de oude computer op de nieuwe overgezet.

Deel 6: bestaande muziek die al op de computer stond, opnieuw toevoegen aan de bibliotheek

Als u al muziek op nieuwe computer had en deze wilt toevoegen aan de muziek die u net vanaf de oude computer hebt overgezet:

1. Mac OS X: kies Archief > Voeg toe aan bibliotheek
    Windows: kies Archief > Map aan bibliotheek toevoegen.
  2. Ga naar de map iTunes op het bureaublad.
  3. Klik op Kies (Mac OS X) of OK (Windows).

Opmerking: informatie zoals beoordelingen en hoeveel keer een nummer is afgespeeld, worden niet bewaard voor deze bestaande nummers.

Aankopen overzetten

Als het door u aangeschafte materiaal in de iTunes Store zich bevindt op uw iPhone, iPad of iPod, kunt u het materiaal overzetten naar een computer die voor uw Apple ID is gemachtigd.

Opmerking: deze optie is alleen geldig voor materiaal dat u in de iTunes Store hebt aangeschaft (en niet materiaal uit andere bronnen, zoals cd's die u mogelijk hebt geïmporteerd). Voor materiaal dat u niet hebt aangeschaft in de iTunes Store gebeurt de synchronisatie maar in één richting. Dit betekent dat uw materiaal kan worden gekopieerd van een computer naar een iOS-apparaat maar niet van een apparaat naar een computer.

1. Open iTunes.
  2. Kies de optie Machtig deze computer in het menu Store.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik vervolgens op de knop Geef machtiging.
  4. Sluit het apparaat aan op de computer. Als het is gesynchroniseerd met een andere iTunes-bibliotheek, krijgt u mogelijk deze opties: 'Wis en synchroniseer' of 'Zet aankopen over'.
  5. Als die waarschuwing verschijnt, klikt u op Zet aankopen over.
    Belangrijk: als u klikt op Wis en synchroniseer, wordt alle inhoud van het apparaat verwijderd. De inhoud wordt vervolgens vervangen door de inhoud van de computer.
  6. Als u de optie om aankopen over te zetten niet hebt gekregen:
    • Nadat u het apparaat hebt aangesloten op de computer, verschijnt het symbool ervan in iTunes. Klik op het symbool.
    • Kies in het menu Archief > Apparaten de optie 'Zet aankopen van 'uw apparaat' over'.
      kies zet aankopen over

Windows-migratie-assistent

U kunt alle gegevens op de oude Windows-pc migreren naar de nieuwe Mac met OS X Lion. Raadpleeg OS X Lion: Windows-migratie-assistent voor stappen om deze assistent te gebruiken.

Na het overzetten van uw media

1. Als u de computer niet meer gaat gebruiken, trekt u de machtiging ervan in via Store Trek machtiging voor deze computer in in iTunes.
  2. Als u een reservekopie van uw iOS-apparaat hebt gemaakt in iTunes, maakt u een reservekopie van uw apparaten op de nieuwe computer of zet u de reservekopieën handmatig over vanaf de oude computer. De reservekopieën bevinden zich op de volgende locatie:
    • Mac: ~/Bibliotheek/Application Support/MobileSync/Backup/
    • Windows XP: \Documents and Settings\(gebruikersnaam)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Opmerking: als u de map Application Data snel wilt openen, klikt u op Start en kiest u Uitvoeren. Typ %appdata% en klik op OK.

• Windows Vista en Windows 7: \Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Opmerking: als u de map AppData snel wilt openen, klikt u op Start, typt u vervolgens %appdata% in de zoekbalk en drukt u op Return.

• Windows 8: \Users\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Opmerking: als u de map AppData snel wilt openen, verplaatst u de muisaanwijzer naar rechtsboven, klikt u op het vergrootglas, typt u %appdata% en drukt u op de Return-toets.

3. Als u iCloud hebt gebruikt voor synchronisaties op de oude computer, stelt u iCloud in op de nieuwe computer.

Voor meer informatie over machtigingen of hulp bij het oplossen van problemen met Thuisdeling:

Voor meer informatie over het maken van reservekopieën van inhoud in iTunes:

Voor meer informatie over het overzetten van gegevens van een oude pc naar een nieuwe Mac:

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: