Het beeld van je iPhone of iPod touch draaien

Het beeld van je iPhone en iPod touch kan worden gedraaid zodat je apps in de staande modus of in de liggende modus kunt weergeven. Lees hier hoe je het beeld van je iPhone of iPod touch kunt draaien, of hoe je hulp kunt krijgen als de functie niet werkt.

Sommige apps ondersteunen geen rotatie, dus je scherm draait mogelijk niet zelfs als 'Staanderichtingsslot' is uitgeschakeld.

Het beeld draaien op een iPhone zonder thuisknop

1. Veeg vanaf de rechterbovenhoek van het scherm omlaag om het bedieningspaneel te openen.

2. Tik op de knop 'Staanderichtingsslot'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om te controleren of deze is uitgeschakeld.

3. Draai je iPhone een kwartslag naar links of rechts.

Als het beeld nog steeds niet draait, probeer dan een andere app zoals Safari of Berichten, waarvan bekend is dat deze in de liggende modus werkt.

Lees hoe je het beeld van je iPad kunt draaien.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Het beeld draaien op een iPhone of iPod touch met een thuisknop

1. Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.

2. Tik op de knop 'Staanderichtingsslot'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om te controleren of deze is uitgeschakeld.

3. Draai je iPhone of iPod touch een kwartslag naar links of rechts.

Als het beeld nog steeds niet draait, probeer dan een andere app, zoals Safari of Berichten, waarvan bekend is dat deze in de liggende modus werkt.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support over je iPhone of iPod touch.