Het serienummer en andere gegevens van een iPhone, iPad en iPod touch zoeken

Alle iPhones, iPads en iPods touch hebben een serienummer. iOS-apparaten met mobiele connectiviteit hebben ook andere unieke identificatiemiddelen zoals een IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity), MEID-nummer (Mobile Equipment Identifier), CDN-nummer (Cellular Data Number) en ICCID-nummer (Integrated Circuit Card ID). U vindt deze gegevens op het apparaat, op de verpakking van het apparaat of in iTunes op de computer.

Het apparaat gebruiken

Tik op Instellingen > Algemeen > Info om de serie-, IMEI/MEID- en ICCID-nummers van het apparaat te kennen. Als u iOS 6 of hoger gebruikt, kunt u het nummer kopiëren door dit ingedrukt te houden en het vervolgens plakken bij een Apple-registratie, de Online Self Service of het formulier om contact met Support op te nemen op de Apple-website.

Infoscherm van iPhone met serienummer en andere gegevens

Als u het infoscherm niet kunt openen, kiest u een van de onderstaande opties op basis van het apparaat dat u hebt.

iPad en iPod touch

U vindt het serienummer van een iPad en iPod touch gegraveerd op de onderkant van de achterbehuizing. Als u een iPad (Cellular-model) hebt, ziet u ook het IMEI-nummer op de achterbehuizing.
iPad 64 GB

iPhone 5 en hoger

U vindt het IMEI-nummer van een iPhone gegraveerd op de onderkant van de achterbehuizing. De eerste 14 cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer.

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM-model) en iPhone 4s

Verwijder de simkaarthouder om het serienummer en het IMEI-nummer te vinden.

Wanneer een iPhone 4 bij een CDMA-aanbieder is geactiveerd, staat het IMEI-nummer op de simkaarthouder (de eerste 14 cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer).

Originele iPhone

U vindt het serienummer en het IMEI-nummer van een iPhone gegraveerd op de achterbehuizing.

De verpakking van het apparaat gebruiken

Als u de originele verpakking van het apparaat nog hebt, vindt u de serie- en IMEI-/MEID-nummers op het etiket met de streepjescode.

iTunes op de computer gebruiken

U vindt het serienummer van het apparaat door het op de computer aan te sluiten en iTunes te openen.

1. Klik rechtsboven op de knop van het apparaat (afhankelijk van wat u gebruikt, verschijnt iPhone, iPad of iPod). Als u de iTunes Store hebt geopend, klikt u eerst op de knop 'Bibliotheek' in de rechterbovenhoek. Als u het apparaat niet ziet, gaat u naar Weergave > Verberg navigatiekolom.
  2. Klik op het tabblad 'Overzicht' voor de gegevens van het apparaat.

Ga naar Wijzig > Kopieer serienummer om het serienummer naar het klembord te kopiëren. U kunt vervolgens het serienummer plakken bij een Apple-registratie, de Online Self Service of het formulier om contact met Support op te nemen op de Apple-website.

Via iTunes vindt u ook andere gegevens van het apparaat:

• Wanneer de iPhone is aangesloten, klikt u op 'Telefoonnummer' om de IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien.
  • Wanneer de iPad (Cellular-model) is aangesloten, klikt u op 'Serienummer' om de CDN-, IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien.

Volg deze stappen als u iTunes op de computer kunt gebruiken maar het apparaat niet hebt:

1. Ga naar iTunes > Voorkeuren (Mac) of Bewerken > Voorkeuren (pc).
  2. Klik op het tabblad 'Apparaten'.
  3. Houd de muis over een reservekopie om het serienummer van het apparaat weer te geven. U ziet ook de IMEI-/MEID- en CDN-nummers van een iPhone of iPad (Cellular-model).

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: