Time Machine: problemen bij het maken van een reservekopie oplossen

Lees hier hoe u eventuele problemen met Time Machine-reservekopieën oplost. De stappen voor probleemoplossing in dit artikel zijn van toepassing op specifieke situaties en waarschuwingsberichten en kunnen u helpen als u eerder een reservekopie via Time Machine hebt kunnen maken.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Noteer elk waarschuwingsbericht dat verschijnt wanneer Time Machine geen reservekopie kan maken. U kunt ook Systeemvoorkeuren openen om dan in Time Machine-voorkeuren te klikken op het rode symbool 'i' voor meer informatie.

Voorbeelden van berichten die worden weergegeven wanneer u klikt op de rode 'i':

De software bijwerken

Ongeacht het specifieke probleem controleert u eerst of de software up-to-date is.

Als u Time Machine met Time Capsule gebruikt, zorgt u ervoor dat u Time Capsule met de nieuwste software en firmware hebt bijgewerkt.

Bericht: de fase 'Voorbereiden' neemt veel tijd in beslag

Time Machine houdt de bestanden en mappen bij die sinds het maken van de laatste reservekopie zijn gewijzigd zodat er alleen van deze bestanden en mappen een reservekopie wordt gemaakt. Als Time Machine niet meer weet welke bestanden en mappen sinds het maken van de laatste reservekopie zijn gewijzigd, vergelijkt Time Machine een 'inventaris' van de huidige gegevens met een inventaris van de reservekopie. Hierbij geeft Time Machine-voorkeuren het statusbericht 'Voorbereiden...' gedurende een langere tijd weer. Raadpleeg Mac OS X 10.5: Time Machine geeft mogelijk gedurende langere tijd 'Voorbereiden' weer.

Bericht: Time Machine begint met het maken van een nieuwe, volledige reservekopie in plaats van een kleinere incrementele reservekopie

Er zijn drie redenen waarom dit kan voorkomen:

• U hebt een volledig herstel uitgevoerd.
  • De computernaam is veranderd (in het voorkeurenpaneel Delen). Als dit gebeurt, maakt Time Machine een volledige reservekopie op het eerstvolgende geplande tijdstip voor het maken van een reservekopie.
  • Als de hardware onlangs is gerepareerd, neemt u contact op met de Geautoriseerde Apple-serviceprovider of met de Apple Store die de reparatie heeft uitgevoerd. Intussen kunt u nog steeds eerdere reservekopieën zoeken en herstellen door rechts te klikken of door de Control-toets ingedrukt te houden terwijl u klikt op het symbool van Time Machine in het Dock en 'Zoek op andere Time Machine-schijven' in het contextuele menu te kiezen.

Bericht: van sommige onderdelen is geen reservekopie gemaakt

Als Time Machine geen reservekopie van een bepaald bestand maakt, hebt u het wellicht opgenomen in de lijst 'Geen reservekopie' in de voorkeuren voor Time Machine.

Bestanden verwijderen uit de lijst 'Geen reservekopie':

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple.
  2. Kies in het menu Weergave de optie Time Machine.
  3. Klik op 'Opties'.
  4. Kijk in de lijst 'Geen reservekopie'. Als u een item uit de lijst wilt verwijderen, selecteert u het en klikt u op 'Verwijder' (-).
  5. Klik op 'Gereed'.

In zeldzame gevallen kan Time Machine geen reservekopie maken van software van andere fabrikanten (software die niet door Apple is gemaakt) vanwege een instelling van de fabrikant van deze software. Voor meer informatie neemt u contact op met de leverancier van de software.

Bericht: 'De schijf (volumenaam) kan niet worden hersteld door deze computer. De schijf is beschikbaar met beperkte functionaliteit. Maak zo snel mogelijk een reservekopie van uw gegevens en formatteer de schijf opnieuw.'

Probeer de Time Machine-reservekopie te herstellen:

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple.
  2. Kies in het menu Weergave de optie Time Machine.
  3. Verplaats de schuifbalk naar 'Uit' om de Time Machine-reservekopieën uit te schakelen.
  4. Open Schijfhulpprogramma in /Programma's/Hulpprogramma's.
  5. Hoe u de reservekopie herstelt, hangt af van waar Time Machine reservekopieën bewaart:

Reservekopieën bewaren in een Time Capsule.

1. Activeer de Time Capsule.
    2. Open een Finder-venster en zoek de Time Capsule in de navigatiekolom.
    3. Dubbelklik op de Time Capsule.
    4. Klik op de map met de reservekopieën en zoek de beperkte bundel met reservekopieën.

Opmerking: als u een Time Capsule met meerdere Macs gebruikt, kunt u de desbetreffende beperkte bundel herkennen door de computernaam in de bestandsnaam te zoeken. U kunt ook het hexadecimale MAC-adres gebruiken om de correcte beperkte bundel te identificeren. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple () en zoek poort en0 om het MAC-adres van de desbetreffende computer te zoeken. Het MAC-adres verschijnt in de bestandsnaam van de beperkte bundel maar zonder de dubbele punten (bijvoorbeeld mymac_0015abc5d6e0.sparsebundle).

5. Sleep de beperkte bundel naar de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma.
    6. Selecteer de beperkte bundel en klik vervolgens op 'Herstel'.
    7. Als het herstel is gelukt, probeert u een reservekopie via Time Machine te maken. Als het herstel niet is gelukt, verwijdert u de beperkte bundel en maakt u een nieuwe reservekopie.

Een externe harde schijf gebruiken om reservekopieën te bewaren.

1. Activeer de externe harde schijf.
    2. Zoek de externe schijf voor reservekopieën in Schijfhulpprogramma. De schijf voor reservekopieën wordt geactiveerd in de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma wanneer die is aangesloten op de Mac.
    3. Selecteer de externe schijf voor reservekopieën.
    4. Klik op 'Herstel'.

Een andere Mac met Mac OS X v10.5 in een netwerk of de reservekopieën op een server gebruiken.

1. Maak verbinding met de andere Mac of de server waar Time Machine reservekopieën bewaart.
    2. Zodra de verbinding is voltooid, wordt de Mac of server met de reservekopie van Time Machine geactiveerd in de navigatiebalk in Schijfhulpprogramma.
    3. Selecteer de server voor reservekopieën.
    4. Klik op 'Herstel'.

Rood 'i'-bericht: 'Het reservekopievolume is alleen-lezen.'

Probeer de Time Machine-reservekopie te herstellen:

1. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple.
  2. Kies in het menu Weergave de optie Time Machine.
  3. Verplaats de schuifbalk naar 'Uit' om de Time Machine-reservekopieën uit te schakelen.
  4. Open Schijfhulpprogramma in /Programma's/Hulpprogramma's.
  5. Hoe u een reservekopie herstelt, hangt af van waar Time Machine reservekopieën bewaart:

Reservekopieën bewaren in een Time Capsule.

1. Activeer de Time Capsule.
    2. Open een Finder-venster en zoek de Time Capsule in de navigatiekolom.
    3. Dubbelklik op de Time Capsule.
    4. Klik op de map met de reservekopieën en zoek de beperkte bundel met reservekopieën.

Opmerking: als u een Time Capsule met meerdere Macs gebruikt, kunt u de desbetreffende beperkte bundel herkennen door de computernaam in de bestandsnaam te zoeken. U kunt ook het hexadecimale MAC-adres gebruiken om de correcte beperkte bundel te identificeren. Kies Systeemvoorkeuren in het menu Apple () en zoek poort en0 om het MAC-adres van de desbetreffende computer te zoeken. Het MAC-adres verschijnt in de bestandsnaam van de beperkte bundel maar zonder de dubbele punten (bijvoorbeeld mymac_0015abc5d6e0.sparsebundle).

5. Sleep de beperkte bundel naar de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma.
    6. Selecteer de beperkte bundel en klik vervolgens op 'Herstel'.
    7. Als het herstel is gelukt, probeert u een reservekopie via Time Machine te maken. Als het herstel niet is gelukt, verwijdert u de beperkte bundel en maakt u een nieuwe reservekopie.

Een externe harde schijf gebruiken om reservekopieën te bewaren.

1. Activeer de externe harde schijf.
    2. Zoek de externe schijf voor reservekopieën in Schijfhulpprogramma. De schijf voor reservekopieën wordt geactiveerd in de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma wanneer deze is aangesloten op de Mac.
    3. Selecteer de externe schijf voor reservekopieën.
    4. Klik op 'Herstel'.

Een andere Mac met Mac OS X v10.5 in een netwerk of de reservekopieën op een server gebruiken.

1. Maak verbinding met de andere Mac of de server waar Time Machine reservekopieën bewaart.
    2. Zodra de verbinding is voltooid, wordt de Mac of server met de reservekopie van Time Machine geactiveerd in de navigatiebalk in Schijfhulpprogramma.
    3. Selecteer de server voor reservekopieën.
    4. Klik op 'Herstel'.

Rood 'i'-bericht: 'Er zijn geen volumes beschikbaar om een reservekopie te maken.'

Dit kan gebeuren als alle volumes verschijnen in de lijst met onderdelen waarvan geen reservekopie moet worden gemaakt. Open Systeemvoorkeuren om de lijst te raadplegen. Klik op 'Opties' in het voorkeurenpaneel van Time Machine. Controleer of u niet alle beschikbare volumes hebt uitgesloten.

Rood 'i'-bericht: 'Reservekopie kan niet worden voltooid. Er heeft zich een fout voorgedaan bij het kopiëren van bestanden naar het reservekopievolume.'

Herstart de computer en probeer vervolgens de reservekopie opnieuw te maken.

Rood 'i'-bericht: 'Het reservekopievolume kan niet worden geactiveerd' of 'Het reservekopievolume is niet gevonden'. verschijnt bij het gebruik van een netwerkvolume of van Time Capsule.

Rood 'i'-bericht: 'Time Machine kan niet worden geconfigureerd. De ingebouwde netwerkinterface is onvindbaar'.

1. Ga in het menu Ga van Finder naar deze locatie:
    /Bibliotheek/Preferences/SystemConfiguration/

2. Kopieer het bestand NetworkInterfaces.plist naar het bureaublad (om een reservekopie uit voorzorg te maken).
  3. Verwijder het bestand NetworkInterfaces.plist.  Voer een gebruikersnaam en wachtwoord van een beheerder in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Start de Mac opnieuw op.
  5. Zodra de Mac opnieuw is opgestart, configureert u de voorkeurenpanelen Netwerk en Time Machine in Systeemvoorkeuren opnieuw.
  6. Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met een Geautoriseerde Apple-serviceprovider om de netwerkpoorten van de Mac te laten nakijken.
Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)