Een Apple ID in iTunes configureren

Lees hier hoe u een Apple ID op een computer of iOS-apparaat aanmaakt zodat u aankopen in de iTunes Store kunt doen.

U hebt een Apple ID nodig om materiaal in de iTunes Store te kopen en te downloaden. Als u andere Apple-voorzieningen zoals iCloud of de Mac App Store hebt gebruikt of als u aankopen in de Apple Online Store hebt gedaan, kunt u inloggen bij de iTunes Store met dezelfde Apple ID.

Controleer of u al een Apple ID hebt voordat u er een aanmaakt. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken alvorens u de iTunes Store gaat gebruiken.

Een Apple ID op een computer aanmaken.

Een Apple ID op een iPhone, iPad of iPod Touch aanmaken.

Een Apple ID op een computer aanmaken

1. Open iTunes. Als u iTunes niet hebt, kunt u het programma downloaden.
  2. Kies in het menu Store de optie Maak Apple ID aan.
  3. Klik op 'Ga door'.
  4. Als u wilt doorgaan, moet u de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple accepteren. Als u de algemene voorwaarden hebt gelezen, klikt u op het aankruisvak 'Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord'.
  5. Klik op 'Akkoord'.
  6. Vul het formulier in om een gratis Apple ID aan te maken. Voor uw bescherming bevat het formulier beveiligingsvragen en wordt een optioneel herstel-e-mailadres gevraagd. We raden u aan een herstel-e-mailadres op te geven.
  7. Klik op 'Ga door' zodra u het formulier hebt ingevuld.
  8. Volg deze instructies over het gebruik van een bestaande Apple ID als u een waarschuwing ontvangt waarin wordt gemeld dat het ingevoerde e-mailadres al is gekoppeld aan een Apple ID.
  9. Zorg voor een geldige betaalmethode en een geldig factuuradres. We brengen alleen kosten in rekening als u een aankoop doet.
  10. Voer de vereiste factuurgegevens in en klik op 'Ga door'.
  11. U moet het e-mailadres verifiëren. Controleer uw e-mail om te zien of u een controlemail van Apple hebt ontvangen.
  12. Klik op de koppeling in de controlemail die u van Apple hebt ontvangen om uw account te verifiëren.
  13. U wordt gebracht naar de pagina Apple ID om uw e-mailadres te verifiëren.
  14. Voer het e-mailadres en wachtwoord in die u hebt gebruikt wanneer u uw Apple ID hebt aangemaakt.
  15. Klik op 'Verifieer adres'.

Een Apple ID op een iPhone, iPad of iPod Touch aanmaken

1. Tik in het beginscherm op Instellingen > iTunes en App Store.
  2. Als er al een Apple ID is ingelogd, tikt u achtereenvolgens op de naam van de Apple ID en op 'Log uit'.
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  4. Tik op 'Store' om de gewenste winkel te kiezen en selecteer het land waarin u woont.
  5. Tik op 'Gereed' om uw selectie te bevestigen en tik vervolgens op 'Volgende'.
  6. Accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple om door te gaan. Door te tikken op 'Verstuur per e-mail' kunt u de algemene voorwaarden en het privacybeleid per e-mail ontvangen zodat u deze makkelijker kunt lezen. Hiervoor voert u een geldig e-mailadres in en tikt u op 'Stuur'.
  7. Tik rechts onder in de pagina op de knop 'Akkoord'.
  8. Tik opnieuw op 'Akkoord' wanneer de bevestiging verschijnt.
  9. Nadat u akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, moet u een e-mailadres en wachtwoord invoeren en drie beveiligingsvragen en antwoorden kiezen. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Voer uw e-mailadres in en tik op 'Volgende'.
    U kunt ook een optioneel herstel-e-mailadres invoeren. We raden u aan een herstel-e-mailadres op te geven.
  10. Als u een account met een bestaande Apple ID probeert aan te maken, zoals uw iCloud-e-mailadres, wordt gemeld dat uw e-mailadres al een Apple ID is. Tik gewoon op 'Ga door' en tik in het volgende scherm op 'Gebruik bestaande account'.
  11. Vervolgens wordt u gevraagd uw factuurgegevens in te voeren. Als u een ander type creditcard wilt kiezen, tikt u op een van de beschikbare opties en tikt u vervolgens op 'Gereed'. Er wordt niets in rekening gebracht totdat u iets koopt.
  12. Tik op 'Volgende' nadat u alle velden voor de factuurgegevens hebt ingevuld.
  13. Vervolgens wordt een scherm voor het controleren van uw account weergegeven.
  14. Tik op Gereed en controleer uw e-mailberichten op een controlemail van Apple. Als u e-mail moet configureren op een iPhone, iPad of iPod touch, leest u hoe u een e-mailaccount toevoegt aan een iOS-apparaat.
  15. Open het e-mailbericht en tik op de koppeling in het bericht om de account te activeren.
  16. U wordt gebracht naar een veilige pagina om uw Apple ID en wachtwoord in te voeren.
  17. Tik op 'Verifieer adres' nadat u uw e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd.

Als u uw accountinformatie zoals Apple ID, betalingsgegevens of factuuradres wilt aanpassen of wijzigen, tikt u onder in de pagina op uw accountnaam wanneer u bij de iTunes Store bent ingelogd. Tik op 'Toon account' wanneer u hierom wordt gevraagd.

Mogelijk wordt u gevraagd het wachtwoord van uw account opnieuw in te voeren om uw identiteit te controleren.

Als u wilt uitloggen bij uw iTunes Store-account, tikt u gewoon onder in de pagina van de App Store of iTunes Store op uw accountnaam.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: