iTunes: geluid met de hoogste kwaliteit op audio-cd branden

Ontdek hoe u iTunes instelt om geluid met de hoogste kwaliteit op audio-cd te branden.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Muziek op een audio-cd is niet gecomprimeerd. Als u muziek van een audio-cd comprimeert met een "lossy" encoder, kan de geluidskwaliteit afnemen afhankelijk van de bitsnelheid. De MP3- en AAC-structuren zijn voorbeelden van compressie met kwaliteitsverlies. Door muziek met de Apple Lossless-coderingsmodule te coderen, behoudt u het geluid met de hoogste kwaliteit dat op de cd is gevonden. Als u iTunes wilt gebruiken om een aangepaste audio-cd te maken van uw audio-cd-collectie, gebruikt u altijd de Apple Lossless-coderingsmodule voor de beste resultaten.

Volg deze stappen om geluid met de hoogste kwaliteit op een audio-cd te branden met iTunes:

1. Kies iTunes > Voorkeuren (Mac OS X) of kies Bewerken > Voorkeuren (Windows).
  2. Klik op Algemeen en klik vervolgens op de knop Importinstellingen.
  3. Kies Apple Lossless-codering in het venstermenu Importeer met (Mac OS X) of Importeren met (Windows).

4. Plaats een audio-cd.
  5. Zorg ervoor dat de vakjes naast de namen van de muzieknummers die u aan de schijf wilt toevoegen, zijn geselecteerd en klik op Importeer (Mac OS X) of Importeren (Windows). Herhaal deze stap tot u alle muzieknummers hebt geïmporteerd die u op de schijf wilt opslaan.
  6. Kies Archief (Mac OS X) of Bestand (Windows) > Nieuwe afspeellijst.
  7. Typ een naam voor de afspeellijst en druk op Return.
  8. Klik links in het iTunes-venster op het symbool Muziek onder Bibliotheek.
  9. Sleep de muzieknummers die u aan de audio-cd wilt toevoegen, naar de nieuwe afspeellijst.
  10. Versleep de muzieknummers in de afspeellijst zodat ze zijn gerangschikt in de volgorde waarin u ze tijdens het afspelen wilt beluisteren. De geschatte totale duur van de muzieknummers in de lijst wordt onder aan het venster weergegeven. (De voorkeursinstelling voor de duur van stilte tussen nummers is verwerkt in de geschatte duur.) De meeste schijven kunnen maximaal 74 minuten muziek bevatten.
  11. Klik op Brand schijf (Mac OS X) of Schijf branden (Windows).
  12. Selecteer Audio-cd in het venster Brandinstellingen. Optioneel kunt u Pauze tussen nummers instellen op 0 seconden.
  13. Plaats een lege cd-r-schijf.
  14. Klik op Brand (Mac OS X) of Branden (Windows).

Het duurt enkele minuten om de muzieknummers op de schijf te bewaren of te branden.

Als u de muzieknummers ook in iTunes beschikbaar wilt maken om te worden afgespeeld, kunt u de Apple Lossless-versies best uit de bibliotheek verwijderen om ruimte op de harde schijf vrij te maken en de muzieknummers opnieuw importeren met de AAC-codering.

U kunt de stappen volgen in het technische artikel HT1550 "iTunes: hoe u een nummer naar een andere bestandsindeling kunt converteren " om MP3-bestanden te maken van AIFF-bestanden.

Voor de Apple Lossless-codering is meer ruimte op de harde schijf nodig dan voor de MP3- of AAC-codering, omdat minder informatie wordt gecomprimeerd. U dient ervoor te zorgen dat u voldoende vrije ruimte op de harde schijf hebt, voordat u een groot aantal muzieknummers importeert. Niet-gecomprimeerde audio van een cd wordt met een snelheid van ongeveer 10 MB niet-gecomprimeerde gegevens per minuut geïmporteerd (in totaal ongeveer 640 MB voor een gemiddelde audio-cd). Apple Lossless codeert met een snelheid van 5 MB/min. (of in totaal ongeveer 320 MB voor een gemiddelde audio-cd) en AAC met een snelheid van ongeveer 1 MB/min.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)